Bara att välja vad som ska kockas till...
Friterade räkor med spicy sås.
"Grillat är godast"
Inne i Hua Hin finns det en glassbar som vi besökte förra gången vi var i Hua Hin, för ca 4 år sedan, och som vi såg fram emot att besöka igen, men denna gången blev vi besvikna... Inte alls så gott som vi kom ihåg att det var, men det kan bero på att man nu smakat Ben&Jerry glass och även börjar göra egen glass här hemma. I alla fall blev det en skål med 5 kulor till Anki och ett högt glas med en massa gotter till Håkan.
Håkans favoritrevben, "sticky and spicy"...
Kycklingspett med sataysåst och gurksallad, så gott...
Färskare än så här bllir det inte, dessa fångades i ett akvarium utanför restaurangen!
Söta, goda "ägg" som vi köpte på nattmarknaden. Det gula är kokos, botten påminner om våfflor och det vita är maräng, så gott!
Nu efter alla dessa matbilder så bjuder vi er på dagens middag, grillad laxfilé som legat i en Thailandsinspirerad marinad:
Marinad till lax
½ dl soja
½ dl torr sherry
2 msk limesaft
2 msk sesamolja
½ hackad rödlök
1 lagom bit hackad röd chili eller ½ tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
mald koriander
svartpeppar och salt
Blanda allt och låt laxen marinera minst 3 timmar.
Grilla och servera med en god sallad, gärna en kokossallad .
Grilla och servera med en god sallad, gärna en kokossallad .
Jag blir ju hungrig av alla de fina bilderna. Munnen vattnas. Tur att jag sitter med en tallrik full med mat framför mig. ;-)
SvaraRaderaOj, så mycket god mat! Och den där laxen får jag nog testa någon dag. Semesterkilona måste bort och detta låter som en sund och fräsh rätt! Vad kan man ersätta sherryn med? Vanligt vitt vin eller? Känns sådär o köpa en hel flaska för en liten dutt...;)
SvaraRaderaVad kul det är med matrese-reportage! :-) Jag skulle jättegärna vilja åka till Thailand, maten ser supergod ut! Och Starbucks Frappuccino är ju to die for... Jag till och med mailade Starbucks för några år sedan och yrkade på att de skulle komma hit. Ni bor ju i alla fall nära Kastrup, och där måste man inte checka in för att få beställa, det är ju direkt uppför trappan vid tågen bara...
SvaraRaderaÅh!!! Ser helt fantastiskt ut! Var i Hua Hin innan turismen satte fart och vågar mig inte tillbaka. Hotellbyggen var på g och jag är rädd för att det blivit överexploaterat... Var bor ni där?
SvaraRaderabloggsvar
Härligt!!! Ja, mycket gott! Du är varmt välkommen tillbaka.
Allt gott!
Erika
Underbart! Älskar thai-mat, älskar Thailand!!! Jag tror precis som ni att det beror på vart man beger sig, jag tycker om stark mat men inte SÅ stark som mkt i Thailand, har dock ätit massor med gott där också som inte bränner ihjäl mina smaklökar! Kram Anna
SvaraRaderaPersonligen tycker jag att max är godast :)
SvaraRaderaJätteroligt att få se matbilder från Tahailand när man själv aldrig varit där (det är ju så himla lång restid så vi har hållt oss runt Medelhavet pga det)
SvaraRaderaLaxmarinaden verkar supergod!