Nej, skämt å sido, det är både på gott och ont med turister, det är jättekul att de kommer hit och det skapar jobb osv osv, men när man sicksackar genom gågatan med skaldjur i påsen så är de "lite" i vägen. Fast då ska man försök tänka på att man själv också är turist då och då...
Laxbakelse
Matjessillbakelse
Hemma i kylen väntade denna flaskan:
Pongrácz Brut, nr 7628 109 kr på systembolaget. Ett mousserande vin med många bubblor som vi tyckte smakade väldigt bra till alla skaldjuren.
Västerbottenostpaj
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Knåda samman till en smidig deg och låt den vila i kylen minst ½ timme innan den trycks ut i en smord pajform.
Nagga och grädda på 225 grader i 10 minuter.
Fyllning
3 dl crème fraiche
4 ägg
350 g grovt riven västerbottenost
salt och peppar
Vispa samman ägg och crème fraiche.
Rör ner ost, krydda och slå fyllningen i skalet.
Grädda på 200 grader ca 25 minuter till den "stannat".
Nu väntar en stycken tvsoffa på oss och vi lämnar er med en bild av solnedgången vi just suttit och njutit av på balkongen.
Ha en riktigt skön helg!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Men hallå! Min inbjudan, då?! ;-)
SvaraRaderaMen ni behöver inte ora er, för har ni det som Morden i Midsommer så spelar det ingen roll hur många som mördas för det tar aldig slut...
Detta kallar jag fredagslyx på hög nivå!
SvaraRaderajag håller med Ia, även om jag inte är någon skaldjursfantast så såg det riktigt fredagslyxigt ut :)
SvaraRaderaåh, de där turisterna. vad vill de egentligen? jag tycker då att de bara tar upp på spårvagnarna och förstår inte alls vad de ska vara bra för ;)
Vilket härligt mys! jag älskar småplock men har inte smakat rökta räkor än men det ska bli. Finns på listan över sånt som ska smakas! Ha en fortsatt skön helg/Karin
SvaraRadera