Fredagsmorgonen bjöd på en långsittarfrukost a'la lördagsfrukost, Håkan hade en ledig dag framför sej och Anki började jobba sent så vi passade på. Dagen har snart gått och kvällens lax är förberedd precis som en smarrig efterrätt, det är ju ändå lördag.
Igår tog Håkan tillfället i akt och passade på att njuta av en whisky och lite piprökning på balkongen under eftermiddagen, det blev amerikansk bourbon i glaset och lite Kong Fredrik tobak i pipan:
Som ni ser så passade han på att testa den nya kameran också...
Vi är väldigt nöjda med vårt inköp av kamera än så länge och fotograferar det mesta som kommer i vår väg, något som ni nog lär märka... Håkans eftermiddag fortsatte efter rökpausen med middagsförberedelser:
Lammsteken innan ugnsbesöket...
Citronstekt lammstek
1-1½ kg lammstek
1 citron
½ lime
500 g potatis
2 morötter
1 palsternacka
2 röda lökar
2 röda paprikor
1 hel vitlök
2 tsk salt
3 krm svartpeppar
olivolja
färsk rosmarin
Bind samman steken och krydda runt om.
Skär små hål runt om och stoppa in halverade vitlöksklyftor.
Lägg köttet i en smord ugnsfast form och lägg citronskivor och rosmarinkvistar ovanpå.
Skär rotfrukter och potatis i mindre bitar, men låt paprikorna vara hela, halvera rödlökarna och lägg allt runt om köttet tillsammans med hela vitlöksklyftor.
Ringla över olivolja och sätt en stektermometer mitt i steken.
Tillaga i nedre delen av ugnen på 150 grader till temperaturen i steken är ca 65 grader om du vill att köttet ska vara lite rosa, ca 72 grader om du vill ha det genomstekt.
Ev, kan tillbehören behövas ta ut lite tidigare, känn efter och kolla.
Servera gärna med en citronklyfta och vitlökssås.
... och efter.
Vinet gjorde sej verkligen hur bra som helst till maten, ett riktigt lyckokast! Det kan vi absolut rekommendera när ni ska käka lamm.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Vad blev det för gott i ditt glas? :)
SvaraRaderaBeskrivningen låter ungefär som alla bra dagar borde vara... suck...
SvaraRaderawhisky och pipa låter som en vinnande kombination! låter som att ni har haft en riktigt fin helg än så länge - och vad kul att ni är nöjda med kameran!
SvaraRadera