Måndag igen, gott folk, hoppas er vecka har börjat bra. Kanske några av er har fått lite snö? Här nere i vår del av Skåneland har det varit friska vindar hela dagen, men solen har gjort sitt bästa för att värma oss lite. Middagen är just avklarad och morgondagens kvällsmåltid har vi också hunnit med att förbereda, flitiga som myror har vi varit! Vad vi åt ikväll får ni veta först i morgon, hoppas ni håller ut tills dess, men vi kan lova er att det var smaskens!
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland. Vi följde inte hennes recept fullt ut eftersom vi uteslöt mandelspånen, istället blev det så här:
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland. Vi följde inte hennes recept fullt ut eftersom vi uteslöt mandelspånen, istället blev det så här:
Cheesecake med nutella
100 g smör
150 g digestivekex
150 g chocolate chip cookies
Smält smöret och blanda med krossade kex och cookies.
Bred ut röran i botten av en springform, 24 cm, som du lagt bakplåtspapper i botten på.
Ställ i kylen under tiden fyllningen görs.
Bred ut röran i botten av en springform, 24 cm, som du lagt bakplåtspapper i botten på.
Ställ i kylen under tiden fyllningen görs.
Fyllning
3 ägg
1½ dl socker
200 g färskost
3 dl grädde
ca 2 dl nutella
Vispa samman äggulor och socker poröst, rör ner osten.
Vispa grädden hårt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Rör först ner grädden i smeten och vänd sedan ner äggvitorna.
Bred ut hälften av smeten i formen och klicka i halva mängden nutella.
Rör ut resten av nutellan i smeten och bred på den.
Frys i minst 6 timmar och ta ut den ca 30 minuter innan den ska avnjutas.
Vispa grädden hårt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Rör först ner grädden i smeten och vänd sedan ner äggvitorna.
Bred ut hälften av smeten i formen och klicka i halva mängden nutella.
Rör ut resten av nutellan i smeten och bred på den.
Frys i minst 6 timmar och ta ut den ca 30 minuter innan den ska avnjutas.
Denna måste ni bara prova, en perfekt efterrätt för alla som älskar nutella lika mycket som vi gör.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Ja den ser verkligen ut att vara värd att testa, mums. Vilken bra och dekorativ ide att lägga kastanjer i vasen!
SvaraRaderaGud så gott!! Och snygg!!
SvaraRaderaLåter tokgott :-)
SvaraRaderaKaksmulan: Tackar! JA den var verkligen hur god som helst!
SvaraRaderaSofie: Tack!
Cupcakesfluffan: Absolut tokgod.
Fy ända in i bängen vilken dessert! Lite mandelspån hit eller dit...
SvaraRaderaSåna här recept är verkligen frestande! Kakan är verkligen snygg också när man skär upp den ser jag! Och vi äter ju med ögonen också! Ha en fortsatt trevlig kväll!
SvaraRaderaSer verkligen gudomligt gott ut. Ska lägga den på minnet.
SvaraRaderamy goooood! vad gott det låter! jag ÄLSKAR nutella! köpte en megaburk i italien, och den slukade jag och min bästa vän på tre dagar (gör skämsminen). fy fabian vad jag vill ha nutella! just nu!
SvaraRaderaWow...så gott de ser ut!!
SvaraRaderavilgärna smakar när man se din bild av kaka ;d
Åh, vilken fantastiskt läcker cheesecake! Dekorationen var riktigt läcker!
SvaraRaderaÅh wow. Så gott det här låter! Och skitstiligt dekorerat. Sista bilden bara skriker 'Ät mig!' (eller om det är jag som projicerar ;))
SvaraRaderaOj oj oj ... Denna måste jag testa!! :)
SvaraRaderaSer supersmaskig ut.
Åh, nutella som är så gott, har inte ätit det på en massa år!
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaJa visst va den god och det går ju minst lika bra utan mandelspånen..
Vad tjusig den blev med dekorationen uppe på nu.
Har en liten bit kvar i frysen så jag och dottern ska frossa i kväll, mums.
Tack för hänvisningen.
Mvh
Remsan: Tack! Nej, det gick hur bra som helst utan mandel!
SvaraRaderaFrostrosor: Tack! Ja, vid sådana här tillfällen spelar faktiskt utseendet roll :)
Erka: Tack!
Charlotta: Håkan är oxå helt galen i Nutella och äter det gärna oxå med sked direkt ur burken! Brukar köpa på oss några burkar när vi är i Tyskland...
Sana: Tack! Vad kul att höra!
Helena: Vi bugar!
Cecilia: Tack! Det är ju en klar fördel om den skriker "Ät mej" och inte tvärtom...:)
Matbloggen: Tack! Ja den ligger helt klart på topp-tio listan.
Martina: Då är det dags nu.
Växelhäxan: Tack! Så klart vi hänvisar, det är ju tack vare dej vi fick nys om denna kanonefterrätt!
Den här hamnar definitivt under "att göra listan". Mycket tjusigt med nutellatrådarna på toppen!
SvaraRaderaWanda: Tack! Hoppas ni kommer att gilla den lika mycket som vi gjorde/gör.
SvaraRaderaWow, snyggt!
SvaraRaderaTina: Härligt att du hittat hit, välkommen. Tack!
SvaraRaderaTänkte göra den här till helgen men det måste väl funka att göra den som idag och äta den på söndag?
SvaraRaderaHej Fia!
RaderaDu kan helt säkert göra den nu och avnjuta på söndag, den håller nog bra i frysen.
Lycka till!
Tack så jättemycket för ditt svar =)
RaderaDekorerade du innan du frös eller gjorde du det innan ni skulle äta den?
Ingen fara, Fia! Vi dekorerade den när den skulle ätas, vi lät nutellan stå framme så den blev lite mjukare och sedan använde vi en smörkniv som vi öste upp nutellan med och drog över tårtan. Eftersom tårtan var iskall stelnade nutellan snabbt och då blev det sånt mönster när vi drog med kniven över (lite svårt att förklara men vi hoppas du förstår).
RaderaTack för svaret=) Återstår att se hur den blir i morgon (eller senare idag =) )
Radera