Bli nu inte oroliga när ni läser sufflé, det är inte så svårt som man kanske tror. Det som är viktigt är att du inte öppnar ugnsluckan under tiden som sufflén står i ugnen, då sjunker den ihop och kilar vidare och det vill man ju inte att den ska göra. Servera den rykande het med vispgrädde till och ni har en given succé!
Katrinplommonsufflé
1½ hg katrinplommon
4 dl vatten
3/4 dl socker
4 äggvitor
Skölj katrinplommonen och lägg dom i blöt i vattnet, det räcker med ett par timmar.
Koka plommonen i blötläggningsvattnet till de är mjuka.
Slå bort vattnet, finhacka dom och låt dom sedan svalna.
Tillsätt socker till fruktköttet och blanda samman.
Smörj en suffléform.
Visa äggvitorna riktigt hårt och rör försiktigt ner plommonröran, använd inte träslev!
Häll smeten ner i formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Hm! Jag ska minsann fråga min xxx-svärmor hur hon gjorde sin katrinplommonsufflé!
SvaraRaderaNär jag skulle komma hem från BB med min son, född -87, fick jag önska mig mat. Hennes sufflé var given som dessert, det bästa jag visste. Jag har inte ätit det sedan dess men har aldrig glömt den!
Vänta ni! ;)
I denna länken hittar ni en enkel drink och en med lite mer ingredienser.
SvaraRaderahttp://remsansbistro.blogspot.com/2009/11/drommer-mardrommar-om-applen.html
Går även göra vanlig mojito och tillsätta bitar av äpple. Lycka till!
MMM- så gott med sufflé! Min favorit är nästan som denna, men med fikon!
SvaraRaderaHärligt!!
SvaraRaderaKul att se att det finns de som gör sufflé hemma. Jag har aldrig förstått det där med att det skulle vara svårare än någonting annat..
Och ni verkar ju ha lyckats jättebra!!
Lena; Vi väntar, med spänning!
SvaraRaderaRemsan; Tack, det ska vi genast kolla upp.
Malin; Ja, sufflé är verkligen kanongott.
Trädkramaren; Välkommen hit! Tack, ja den blev riktigt bra om vi får säga det själv. Och det är faktiskt inte svårt...
Angående isterband har jag märkt att många utav mina restauranggäster vill ha skånsk senap till. Själv tycker jag att det verkar överflödigt, men det borde passa bra...
SvaraRaderaMums!! Detta så verkligen jättegott ut! :)
SvaraRaderaHoppas ni får en jättetrevlig
halloween-helg!
/ Jenny
Oh, vad gott. Var inte igår, som jag åt det! :)
SvaraRaderaÅhh den minns jag, länge sedan jag åt den men nu har jag ju receptet. Tack!!/syrran
SvaraRaderaMin mors katrarinplommonsufflé dröp av smör vill jag minnas :-)
SvaraRadera