lördag 6 november 2010

Baconlindad fläskfilé

Gårkvällens middag blev en inlindad fläskfilé med diverse kryddgrönt och kryddor. Receptet har vi haft länge, gjort några gånger och sen har det fallit i glömska. Så här om dagen ringde Ankis mor hit och undrade över något i receptet och då fick vi ju leta upp det igen. Tack och lov, får vi väl säga, för det är alldeles för gott för att glömmas bort:

Baconlindad fläskfilé
400 g fläskfilé
1 tsk salladskrydda
½ tsk paprikapulver
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja
1 pkt bacon
Sås
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond
3 msk fransk senap
1 dl crème fraiche
hackad persilja
Krydda köttet runt om och strö på det kryddgröna. Vira in filén med bacon så det täcker runt hela. Lägg filén på aluminiumfolie på en ugnsfast form och stek på nedersta falsen i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Ta ut filén och låt den vila under folie 10 minuter. 
Rör samman grädde, buljong och senap och låt det koka 10 minuter, rör då och då. Rör ner crème fraiche och några skedar steksky. Tillsätt persilja och smaka av. 
Skiva upp köttet och servera med såsen. 

Saknar ni salladen? Den hade vi på en liten tallrik sidan om, vi gör så ibland.

I kylen fanns det svamp som vi stekte upp och serverade till, det passade perfekt. Efter maten och lite rött så somnade vi sött i soffan...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

17 kommentarer:

  1. Baconlindat kött blir ju så himla gott och man kan ha det till det mesta! Här blir det lammragu ikväll! Ha en fortsatt skön lördag!

    SvaraRadera
  2. Det här låter ju helt underbart gott! Ha en fortsatt mysig helg! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Vad gott de ser ut!! jag blir hungrig alltid när jag komma in på din blog hehe.

    SvaraRadera
  4. åh, jag älskar när man hittar recept man glömt! borde nästan bli en stående bloggkategori hos mig, för jag är världsbäst på att glömma.

    hoppas ni har en fin helg!

    SvaraRadera
  5. Skryt bara! Tänk inte på mig! Alls!





    (trevlig helg!)
    :)

    SvaraRadera
  6. Så tokgott det ser ut
    Ni har fått en award av mig
    http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/11/cherry-on-top-award.html

    SvaraRadera
  7. Mmmm... och sån där underbart god, onyttig sås till :-) Me like! Ha nu en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  8. Karin; Lammragu låter gott, kommer receptet?

    Madeléne; Helt rätt. Dessamma.

    Sana; Tack.

    Charlotta; Kanske inte en helt fel post att ha, bortglömda recept. Inte så konstigt egentligen, när man kockar till så många rätter.

    Lena; Visst kan vi tänka på dej:)

    Cupcakesfluflan; Så glada vi blir! Så himla kul, ska genast titta in till dej och kolla vår award!

    Fostrosor; Fast persilja är nog nyttigt...

    SvaraRadera
  9. Baconlindad fläskfile är så himla gott! Det var länge sedan vi åt här hemma...

    Ha en fortsatt fin söndag

    / Jenny


    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvaraRadera
  10. Smaskigt!...bacon är fin fint till både kycling och fläskfilé...man får lite av den rökta smaken av baconet och så blir det saftigare kötet.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Jenny; Visst är det, riktigt gott.

    Tina; Bacon är en bra smakfärstärkare, helt klart.

    Sofie; Absolut!

    SvaraRadera
  12. Jag älskar allt med bacon och det här både ser och låter jätte gott!

    SvaraRadera
  13. Mia; Bacon är gott att linda in det mesta i, det lyfter verkligen mycket.

    SvaraRadera
  14. Mmmm, såg riktigt smarrigt ut. Hittade hit när jag just googlade på baconinlindad fläskfille.

    // Anna

    SvaraRadera
  15. ANna; Så kul, välkommen in i vårt kök!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!