Låt er inte luras, det ser så himla gott ut, eller hur?...
Vi har blivit utmanade av den perfekta prinsessan Pernilla (åh vad vi gillar namnet på hennes blogg!) som även hon tillhör släktet matbloggare. En tjej som säkert tom kan få en mumie att dra på smilbanden :) Har ni inte tittat in hos henne så gör det, direkt efter ert besök här i vårt kök, det är en order!
Så till utmaningen som består av lite olika frågor, vi har bidragit med 2 svar per fråga, ni kan ju roa er med att försöka lista ut vem av oss som svarat vad:
4 mat-tvprogram vi gärna ser:
Per Morberg
Two fat ladies
Top Chef
Floyd (på den tiden det begav sej)
4 saker vi ätit idag:
salami
banan
glada kon ost
Arlas yoghurt med persika
4 smaker vi längtar efter:
salmiak
chili
vingummi
citron
4 saker på önskelistan (undrar om det märks att vi vill flytta?) :
cigarrum
uteplats som erbjuder odlingsplats
större kök
en resa till Bali
4 smaker som vi avskyr:
curry (eg. det mesta inom Indisk smaksättning)
saliva
sushi
öl som smakar alldeles för beskt (t.ex gammal spacklad höna)
Så skickar vi utmaningen vidare till 4 andra bloggare och då blir det;
Sofie på Mumsfillibaba
Linda på Cupcakesfluffan
Jenny på Matbloggen
Frostrosor
Håkan avrundade middagen i sin rökfåtölj med en pipa och ett glas Ardbeg. Pipan hade han stoppat med Mac Baren, scottish blend, en tobak han väljer mer för Ankis skull än för sin egen. Den doftar nämligen inte så starkt som vissa tobakssorter, som t.ex Kong Frederik IX's English mixture, gör. Den tillhör annars hans favoriter och anledningen till att den luktar så mycket starkare är att den innehåller Latakia tobak, som ger en fylligare smak. Latakian är en orientalisk tobak som ger en fylligare smak och har en låg nikotinhalt. De starkaste blandningarna innehåller 50% Latakia, och då luktar det starkt, det vill vi lova!
Ni undrar kanske vart Anki befann sej under rökstunden? Framför datorn så klart!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Rätten såg onekligen god ut, =) men jag har själv gjort denna typ av rätt och fick en upplevelse som ni, segt som skosulor och smakade totalt nada!
SvaraRaderaKul att ni kan bjuda på ett misslyckande! Ingen är perfekt!! Och....man lär av sina misstag.
SvaraRaderaTack för utmaningen!! Ska fundera på den och svara under helgen!
Tina; Nej, vi tycker det har blivit mycket bättre när vi gjort den på det gamla hederliga viset, i vanlig gryta och helst med malet kött (dansk sjömansbiff).
SvaraRaderaSofie; Japp, misslyckanden är till för att lära sej av. Ser fram mot dina svar.
Hmm det såg ju så gott ut. Men så kan det vara ibland vi har nog alla serverat skosulor någon gång ;)
SvaraRaderaJag har antagit er utmaning och visat upp mitt kök eller ja hela bottenvåningen nästan, ett litet hemma hos reportage från Kanada.
Ha det gott!
Det var bra att veta att det inte funkar i lergryta! Slipper testa då :)
SvaraRaderaTrevlig helg!
Sjömansbiff, pipa, ardbeg...nu är jag avundsjuk...
SvaraRaderaKöpte Cigarra idag och skall prova till kött, bea och stekt potatis.
Visst blir det inte alltid som man tänkt sig (bara se på mina raspberry cupcakes), himla retligt! Men alltid en erfarenhet rikare :) Ha en riktigt trevlig helg!
SvaraRaderaKaksmulan; Vi har varit inne och tjuvkikat hos dej, så kul att få se hur du har det "over there".
SvaraRaderaLena; Japp, det behöver du aspelut inte lägga ner någon tid på, bättre du lägger den på att packa och flytta.
Almas Sambo; Hoppas det ska smaka.
Vanilla sky; Nej, det kan ju inte alltid gå vägen. Men som du skriver så är är det en erfarenhet.
Minns inte om jag skrivit... men jag har iaf svarat på utmaningen och skickat den vidare! Tack för den! :-)
SvaraRadera