Kycklingpytt 2 port
2 kycklingfiléer
2-4 potatisar (beroende på storlek)
1 morot
1 bli rotselleri
1 bit palsternacka
purjolök
1 vitlöksklyfta
1½ dl grädde av valfri sort
1½ msk fransk senap
1 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
salt och peppar
Skär potatisen och rotfrukterna i små tärningar och stek dom mjuka i en stekpanna.
Skär kycklingen i lite större tärningar och stek dom i en egen stekpanna.
Rör sedan ihop kött och rotfrukter i en av stekpannorna, blanda samman grädde och senap och häll ner.
Pressa i vitlöken, slå på vinet och tillsätt till sist strimlad purjolök.
Låt allt koka samman, smaka av med salt och peppar och strö över lite persilja innan serveringen.
Efter middagen så tog vi oss i kragen och gjorde lite julgotter, det blev dajm och aprikos-amarettogodis. Amarettogodiset hittade vi hos Tina på matbloggen Pickipicki som har en chokladkalender med tips på en hel massa godsaker nu till jul. Vi hade tänkt sätta oss till rätta i soffan nu och ha lite avsmakning. Det måste man ju ha, annars vågar man ju inte bjuda någon annan på gotterna... om det nu blir något över att bjuda på...
Tänk, snart är han på väg, han närmar sej med stormsteg! Det blir i alla fall inga problem med att ta sig fram på släden för tomten, snö har vi ju så vi kan sälja och ändå få över!
Smaklig spis! / Anki och Håkan x
Det är klart att man måste provsmaka godiset!!
SvaraRaderaJag gillar amaretto skarpt så jag måste nog kolla in amarettogodiset, fast egentligen har jag redan gjort eller handlat till de sorter vi ska ha, men det kan ju vara bra att veta till en annan gång. ;)
Jag som annars knappt äter godis "provsmakar" en hel del innan jul. För precis hur ska man annars våga bjuda på det.
SvaraRaderaJag gjord också pytt på kyckling för någon dag sedan. Låter gott med en massa rotfrukter.
Behöver väl inte säga att några hemma hos oss väntar mer än andra på att släden ska höras...
Ja, nu är det nära! Känns som jag provsmakat på mina gotter i en månad nu:). I går packade jag ihop allt så jag o Johan tar med lite på vars ett håll. Sen får det va slut på godiset. Har bara tre alladin och några burkar pepparkakor kvar att äta sen.
SvaraRaderaGOD JUL!!
MåGott; Absolut måste man! Gör du det, vi gillade det skarpt.
SvaraRaderaRemsan; Kan tänka att det är en seg väntan för vissa... man minns ju själv hur tiden segade sej fram!
Sofie; Ja, du började verkligen att göra gotter i tid! Hoppas du får en härlig jul och att du kommer fram.
Jag provsmakar hela december :-) eller njuter av är mer rätt i mitt fall. Ofta blir det över ändå och blir det inte inte det så är det bara att göra nytt godis eller rycka på axlarna och tänka att det var inte hela världen :-)
SvaraRaderaJag måste säga att det var en väldigt bra bild med tanke på hur det är svårt att få pyttig mat att framstå från sin bästa sidan på ett foto. Ni lyckades, ser jättegott ut.
Låter som ni haft en mysig tradition för Lillejul. Synd på fiskhandlarn, det är fara för många småbutiker i dessa tider. Men om jag gissar rätt kan ni säkert hitta på en minst lika smarrig ny tradition ;)
SvaraRaderaHoppas ni får en mysig jul i er del av Skåne!
God lillejul :9
Skönt att er klappjakt är avslutad! Önsker er en mysig jul!
SvaraRaderaErka; Tack för komplimangen!
SvaraRaderaCecilia; Du gissar helt rätt (hoppas vi iaf...) Tack det samma.
Frostrosor; Ja, det är det. Detsamma!