Väl hemma igen blev det handbollsmatch och eftermiddagsfika i tvsoffan, isch vilken spänning det var in i det sista, tråkigt att det inte gick hela vägen... Men bra kämpat av killarna, speciellt av Ystadpågarna (nej då, vi är inte alls partiska!).
Innan dagens motionspass intog vi en stadig frukost med bl.a kokt ägg och nybakade bullar. Bullarna var sk. kalljästa och förbereddes i går kväll av Anki. Receptet är helt och hållet vårt eget, tog lite vad som fanns tillhands och slängde ner i degskålen:
Före...
Ankis kalljästa frukostbullar 10 st
15 g jäst
2½ dl kallt vatten
2½ dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl kruskakli
5 dl vetemjöl special
½ dl rågkross
1 tsk salt
1 tsk ljus sirap
1 msk olivolja
Smula ner jästen i en skål, tillsätt vatten och lös upp jästen.
Blanda ner övriga ingredienser och arbeta samman degen minst 10 minuter.
Slå upp degen på ett mjölat underlag och dela i 10 delar.
Rulla till bullar och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
Täck över med plastfolie och ställ kylen under natten.
Ta ut plåten från kylen när du vaknat och låt bullarna stå ute under tiden ugnen blir varm.
Grädda på 225 grader i 15 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser och arbeta samman degen minst 10 minuter.
Slå upp degen på ett mjölat underlag och dela i 10 delar.
Rulla till bullar och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
Täck över med plastfolie och ställ kylen under natten.
Ta ut plåten från kylen när du vaknat och låt bullarna stå ute under tiden ugnen blir varm.
Grädda på 225 grader i 15 minuter.
och efter.
Naturligtvis blev det lite hemcentrifugerad juice i glasen, närmare bestämt äpplejuice. Det är en makalös skillnad på hur stor skillnad det är på hemgjord och köpejuice, både till smak och till utseende:
Så här ser vår egen juice ut, allt annat än den genomskinliga juicen man köper med sig hem från affären...
Vidare så har även sommarens semesterresa bokats in och det blir till vår glädje Thailändarna som får ett besök av oss i år igen. Hoppas dom blir lika glada som vi är... Vi var så otroligt nöjda med resan som vi gjorde dit i somras och hoppades så att vi skulle kunna åka tillbaka denna sommaren. Länge såg det mörkt ut, men tack vare ett telefonsamtal till Vingresor så löste det hela sig. JIPPI!!!!!
x
Vilken härlig och nyttig frukost ! :-)
SvaraRaderaRoligt med en thailandsresa. Blir ni bort i 2 veckor ??
Matbloggen; Ja, vi stod oss länge på den. Nej du, vi slår till och stannar hela tre veckor!
SvaraRaderaJag och min man älskar att ata bullar till frukost! lit salami, ost och paprika umm..gott! nu spara jag ditt recept i min list hehe
SvaraRaderaSana; Salami och ost, mums! Gör så.
SvaraRaderaVad härligt med en Thailandsresa!!
SvaraRaderaJag hinner tyvärr inte baka så mycket som jag skulle vilja och ibland är jag så jätteless på affärens tråkbröd.
Cult har mycket fint!
Igår gjorde vi den heta ananasen!
Låter som en jättehärlig dag! Och vad kul med Thailand, dit skulle jag också vilja åka någon gång. Men först ska vi sippa vin i Toscana! :-)
SvaraRaderaHärligt med en Thailands resa att se fram emot.
SvaraRaderaBullarna ser kanongoda ut. Och så runda och fina.
Vi brukar alltid köpa Tropicanas äppeljuice, som också är grumlig. Den från koncentrat kallar Lowe för äppelsaft. Säger väl allt...
så härligt med en thailandresa och så gott med nybakade frallor, perfekt när de är kalljästa för då får man nybakat till frukost utan att att behöva göra annat än att grädda dom på morgonen
SvaraRaderaMåGott; Visst har dom mycket fint från CULT, men tyvärr kostar det oftast lite mycket... Kul att ni provade ananasen.
SvaraRaderaHelena; Absolut. Sippa vin i Toscana hade vi inte tackat nej till, tvärtom.
Remsan; Tack, de blev väldigt goda. Ja, nog är det mer saft än juice, smart kille du har!
Cupcakefluffan; Helt perfekt med nybakat utan att behöva baka...:)
Oj, vad ni fick till det idag! :)
SvaraRaderaBullar, juice, promenad, vackert väder och en resa. Härligt! :D
Ser verkligen härligt goda dessa frallor!....jag måste baka nått matbröd nu känner jag!!
SvaraRaderaOch vilket härligt väder det varit...nästan vår så här i Januari!!
Härlig söndag med goda frukostbullar, inte fel alls. Ett tag bakade jag kalljästa bullar flera ggr i veckan men nu har jag visst legat av mig ;). Får bli en omgång i veckan.
SvaraRaderaÅhh, jag älskar kalljästa bröd. Det här ska jag absolut testa!
SvaraRaderaSer ut som ett mycket gott bröd. Och vad avundsjuk jag blir på er resa, jag vill också åka till Thailand. Jag var där för 12 år sen och längtar tillbaka, så mycket god mat det fanns där.
SvaraRaderaÅåååååh! Jag vill också till Thailand. Har varit där två gånger. Lyllo, lyllo er. Hoppas vi får se vad ni ätit där sen.
SvaraRaderaTinaN; Ja, riktigt härligt var det, välbehövligt.
SvaraRaderaTina; Underbart med vårkänslor.
Kaksmulan; Ja, det är ju så smidigt med kalljäst bröd.
Mia; Så kul, berätta gärna vad du tyckte om du provar.
Erika; Ja, vi längtar verkligen dit, maten, värmen och de underbara människorna.
Erika S; SÅ klart vi rapporterar, vad vore vi annars för uslingar:)
Lyllosar! Hoppas ni får det helt underbart (det tror jag :)).
SvaraRaderaJag brukar kalla det äppelmust istället för juice. Jag har en föreställning om att sådan gärna får vara grumlig :) Tycker f ö det är kul (nörd) hur olika smak och färg man kan få bara genom att byta äppelsort.
ps. även i äppelmust är ingefära gott :)
Cecilia; Tack, det hoppas vi oxå:) Vi måste verkligen prova ingefära i, har fått det tipset av flera nu. Kanske dags ikväll...
SvaraRadera