Igår fortsatte vi laga mat från recept som vi hittar i vår nya skattkista, kanske inte världens vackraste men fylld till bredden med recept på god mat i alla dess former. Som ni ser är den väl använd och den har varit med så länge jag kan minnas. I mappen för fläskfilérecept hittade vi ett som vi tyckte lät gott och vi hade helt rätt! Att det dessutom var enkelt att laga till var en bonus.
Senapsfilé 4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
4½ tsk fransk senap
2 vitlöksklyftor
3 tsk kinesisk soja
2 tsk dragon
salt och peppar
Finhacka löken.
Rör samman crème fraiche, grädde, senap, pressad vitlök, soja och dragon i en skål.
Rör samman crème fraiche, grädde, senap, pressad vitlök, soja och dragon i en skål.
Skiva fläskfilén i 2-3 cm skivor och bryn på båda sidorna tills de nästan är färdigstekta.
Ta upp dom och lägg på ett fat under tiden du fräser löken så den blir mjuk och glansig.
Häll gräddblandningen över löken och låt det puttra några minuter under omrörning.
Lägg filébitarna ner i såsen och låt de bli varma.
Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.
Ta upp dom och lägg på ett fat under tiden du fräser löken så den blir mjuk och glansig.
Häll gräddblandningen över löken och låt det puttra några minuter under omrörning.
Lägg filébitarna ner i såsen och låt de bli varma.
Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.
Ett arkiv fyllt med kärlek...
Kanske ni undrar om vi aldrig käkar sallad? Då kan vi lugna er med att det gör vi alltid, men att den oftast hamnar på en liten tallrik vid sidan. Vi (läs Anki) tycker inte om när sås blandas med grönsaker och dressing...:)
Smaklig spis! / Anki
Finns receptet på äggmjölken som mor gjorde där? /Syrran
SvaraRaderaCarina; Kanske det gör, men om inte så har vi nog det någon stans i gömmorna! Ska leta... Annars kan vi nog göra det ändå.
SvaraRaderaMums vad gott! Håller med Anki, kall sallad och varm sås blir inte så bra :)
SvaraRaderaÅh, fläskfilé och dijonsenap - en fantastisk kombo! Detta måste måste jag göra nästa månad (ta med på månadsmatsedeln)! Vilket underbart arkiv!
SvaraRaderaÅh, det där liknar ett recept jag fått av en god vän till min mor. Underbart gott! Vi brukar ha pressad potatis och lätt kokt brocoli till (eller en sallad ;-) )
SvaraRadera//Louise
Matarkivet; Nej, det passar lixom inte riktigt ihop...
SvaraRaderaFrostrosor; Visst är det, så gott. Då får vi se om det går hem hos er oxå.
Louise; Riktigt gott! Pressad potatis är den perfekta såsfångaren.
Verkligen en receptskatt ni hittat och fläskfilen låter himla god
SvaraRaderaFläskfíle är helt klart en vara som alltid ligger i frysen o lura här hemma...helt klart en ingrediens som måste finnas hemma. Och denna rätt ser helt rätt ut...snålvattnét rinner alla redan =)
SvaraRaderaTycker helt klart ni skall testa västerbottesrullarna =))
Så gott, och enkelt precis som det ska vara att laga mat :-)
SvaraRaderaÅh vilken fin skattkista, jag blir snudd på tårögd.
SvaraRaderaHärligt med gamla receptarkiv. Nu för tiden är ju det mesta på datorn så det är skönt att se att någon håller på det gamla ;-)
SvaraRaderaLät suveränt gott. Jag tycker ofta att jag delar Era smaker men men - Anki gillar Du inte att såsen blandas med sallade??? Jag tycker precis tvärtom! Såsen blandas MED FÖRDEL med salladen! Jag gick serriöst runt och trodde att det var en ganska "standardmässig" uppfattning. Nå nog om detta. Hoppas Ni får en fortsatt fin söndag!
SvaraRaderaLena och Anders
Cupcakesfluffan; Ja, den skatten håller vi hårt i, men delar med oss lita av den här.
SvaraRaderaTina; Rullarna testade och godkända!
Matbloggen; Precis!
tina; Visst är den, tack! Ja det vilar mycket känslor i och runt den...
Martina; Ja, även om Ankis mor kunde hantera en dator med bravur, så arkiverades recepten alltid i lådan.
Postgård; Nej, varm sås på kall sallad går inte hem hos Anki, hon är lite kinkig med det. Grönsakerna lixom vissnar av värmen:(