Igår blev det ju en trerättersmeny som serverades när Håkan kom hem från jobbet. Till förrätt blev det en kräftfylld avocadohalva, därefter en varmrätt som vi är väldigt förtjusta i; tonfisksfilé med citronrisotto a'la Nigella. Som avslutning tog vi en efterrättsdrink tillsammans med Julia Roberts och Hugh Grant, vi tittade alltså på "Notting Hill" på tvn, och skrattade gott i deras sällskap. En riktigt trevlig kväll med andra ord!
Hur man kockar tonfiskfilé hittar ni här.
Avokado med kräftröra 4 port
1 burk kräftstjärtar (brukar vara 170g)
4 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
1-2 msk sweet chilisås
1 liten vitlöksklyfta
salt och peppar
2 avokador
citron
Hacka kräftstjärtarna grovt men spara några till dekoration.
Rör samman majonnäs och crème fraiche, smaka av med sweet chilisås, salt och peppar.
Pressa eller riv i vitlök och rör i kräftstjärtarna.
Dela avokadofrukterna och fyll med röran.
Dekorera med kräftstjärtar och servera med en citronklyfta vid sidan.
Rör samman majonnäs och crème fraiche, smaka av med sweet chilisås, salt och peppar.
Pressa eller riv i vitlök och rör i kräftstjärtarna.
Dela avokadofrukterna och fyll med röran.
Dekorera med kräftstjärtar och servera med en citronklyfta vid sidan.
Till maten hade vi tänkt dricka lite vita bubblor som vi fick hem från beställningen vi gjorde när vi var på Matmässa i Malmö i höstas. Men ack vad vi bedrog oss... Vinet smakade väldigt gott till förrätten, men till varmrätten gick det inte alls bra, hugaligen så surt det blev tillsammans! Som tur var så hade vi en halv flaska vitt vin i kylen som vi drack istället.
Nej, inte till citronrisotto...
Så är det snart dags för en ny vecka att börja, hoppas den blir bra för er alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Mums! har en brk med kräftsjärtar o avocado i kylen....måste nog till att göra något gott av det till hockey tv i veckan =))
SvaraRaderaTina; Ja, är det hockey på tv så bör man nog ha något gott att käka till!
SvaraRaderaVilken härlig middag!! Risotton ser sådär perfekt krämig ut!!
SvaraRaderaJa, det det är väl det som tjusningen med vin egentligen att man kan känna att det kan bli helt fel. Men tråkigt att bli besviken!
Sofie; Tack, ja den risotton går inte av för hackor... man lägger på sej bara av att läsa receptet:)
SvaraRaderaLåter ju hur härligt som helst! Å maten likaså! Vilken myslördag :-) Kram Gourmetmorsan
SvaraRaderaMadeléne; Ja, det gäller att passa på så fort tillfälle ges!
SvaraRaderaNi äter alltid en himla massa gott! Ena middagen efter den andra och god dryck till! Tror jag kommer förbi en dag... ;)
SvaraRaderaOj, det var länge sen vi fyllde en avokado med skaldjur. Så grymt gott! Ja, det är det som är så spännande med vin och mat tillsammans. Så man får inte bli så putt om någon ratar en favoritvin, de har bara ätit fel mat till helt enkelt ;-)
SvaraRaderaEn shopping i storstan såg ju bra ut!
Tina; :) Du är så välkommen så, hör av dej innan bara så vi gör en extra portion!
SvaraRaderaRemsan; Visst är det gott, avokadon är perfekt len till kräftans sälta. Nej, du har så rätt i det med vinet, maten påverkar mer än man tror.
Shoppingen är vi mer än nöjda med:)
Vilken härlig middag och risotton ser verkligen sådär krämig och god ut
SvaraRaderaÅh, jag vill testa både risotton och förrätten. Älskar avocado!! =)
SvaraRaderaÄlskar din förratt!! så gott de ser ut ;d mums...
SvaraRaderaAvokado är gott till mycket! Risotton ser så krämig och god ut! Önskar er en bra vecka!
SvaraRaderaSå himla gott det ser ut!
SvaraRaderaOch jättefina bilder! :-)
Vad god avokadon med kräftorna ser ut!!
SvaraRaderaCitronrisotton gissar jag var ännu mer krämig än "vanlig" risotto. Mumsig verkar den helt klart!
Det var länge sedan jag såg på Notting Hill, men Spike (heter han väl) kommer jag väl ihåg när han posade i dörren. =)
Åh så gott! Just tonfisk drömde vi om här igår, snart är det hög tid att lägga det på grillen! Mums!
SvaraRaderaÅh, vad gott med kräftstjärtar. Vi åt färsk pasta med kräftstjärtssås i lördags med ett glas vitt vin till. Mycket gott! :-)
SvaraRaderaCupcakesfluffan; Tack! Ja, den blir väldigt krämig, tack vare grädden...
SvaraRaderaHanna; Testa på du!
Sana; Tack!
Hovkonditorn; Visst är avokado gott, passar perfekt till skaldjur.
Matbloggen; Tack!
MåGott; Tack! Väldigt mumsig! Annat än Spike i Notting Hill:)
Helena; Tack! Tonfisk och grill passar väldigt bra ihop!
Erika; Låter smarrigt!
Avocadon ser jättegod ut! Vilken härlig färg det var på foto, såg läskande ut!
SvaraRaderaMikaela; Tack, så roligt att höra!
SvaraRadera