Däremot ska vi berätta för er vad vi åt förra lördagen. Det blev en riktig lördagsklassiker med biff, råstekt potatis och god sås på tallrikarna och i glasen ett gott rödtjut.
Dessutom serverade vi stekta syltlökar till, har ni provat det någon gång? Om inte så tycker vi absolut att ni måste göra det, annars går ni miste om ett smarrigt tillbehör.
Det ser kanske inte så himla smaskigt ut, men att steka syltlökarna gör att de nästan bli lite karamelliserade på ytan och därmed smakar lite sött. Väldigt enkelt att göra; låt ett antal syltlökar rinna av på en bit hushållspapper och stek dom sedan i smör ett stekjärn. Hugg i!
Så äntligen har vi fått tillbaka vår kamera efter att den varit på verkstaden för en liten koll. Nu ska den fungera igen så ordningen blir återställd, skönt. Så morgondagens bilder blir förhoppningsvis lite bättre.
Ha nu en skön helg allihopa,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Åh gud vad allting såg gott ut!! Det där med syltlökarna måste jag testa. Får skicka sambon till affären imorgon....
SvaraRaderaTrevlig helg!
Amy; Så kul att du ska testa det, kanske bra mot cravings? Det samma till dej.
SvaraRaderaStekt syltlök har jag aldrig testat, men på er beskrivning låter det som något som skulle passa oss. Gott med en god köttbit och råstekt potatis. När vi är i Stockholm brukar vi gå på restaurang Soldaten Svejk för att just äta sån här mat (för en man som Berra skulle sagt) och dricka tjeckisk öl så klart.
SvaraRaderaRemsan; Tycker absolut att ni ska prova, det blir riktigt gott. :)
SvaraRaderastekta syltlökar har jag icke provat, men det låter ju löjligt gott! bokmärker för kommande sås-potatis-och-goda-tillbehör-middag!
SvaraRaderanjut nu ordentligt av helgen, ok?
kramar!
Tack för den!
SvaraRaderaNu är klockan "godnatt" och jag är hungrig och inte blev det bättre av att komma hit och se det här!
Är det för sent för en nattmacka klockan 03.16?
Härlig fortsatt helg!
*kram*
Syltlöken låter gott, men det övriga som finns på tallriken SER mer aptitligt ut - riktigt aptitligt tom, blir nästa sugen på en rejäl biff fast klockan inte passerat sju på morgonen...
SvaraRaderaVad kul att Ni ska till Ungern!!! Lämna mycket plats för vin - där finns betydligt mer än Tokayer, blev vi varse. Tyvärr kan vi ingen bra kvällsrestaurang då vi intog kvällsfödan, inhandlad på saluhallen(=ett måste) och vinotek (massor av kvalitetsviner, inte alls de här skrämselskotten som finns på systembolaget (ändå är vi pro-Systembolaget med deras underbara utbud, men vad gäller just Ungern är det klent) på terassen med 2- och 4-åringen. Luncherna intog vi på vägen mellan "X" och "Y" - träffade rätt hela tiden, dvs det finns måååååånga bra matställen i Budapest! Något från Habsburgska eran, något från gågatans utbud (absolut bäst, gåslevern därifrån är ett minne för livet...)
Ingen trängsel, ingen stress, idel trevliga människor. Till väldigt trevliga priser....
//Lena
Skönt med helg men det där med långa sovmorgnar funkar inte riktigt här hemma med en morgonpigg 4-åring ;-)
SvaraRaderaCharlotta; Absolut löjligt gott! Detsamma till dej!
SvaraRaderaLena; :) Det är väl aldrig för sent för en nattmacka?
Postgårdsromantiker: Visst gör det... Oh vad det låter bra, trevliga människor och priser, passar perfekt!
Martina; Nej det kan vi förstå att det inte blir långliggande hos er.
det där med syltlöken låter sådär fulgott liksom, om ni förstår vad jag menar? nåt som egentligen inte alls borde vara gott men som är det. som strips med vaniljglass, det är gott men det är äckligt att tänka på det.
SvaraRaderaom anki är citronberoende så gjorde ni verkligen rätt i att sno receptet :)
ha en finfin helg nu!
Det låter ju jättegott med stekt syltlök, det provas till nästa köttbit. Ha en härlig söndag!
SvaraRaderaPernilla; Vilket perfekt uttryck, fulgott! Men strips med vaniljglass... det kommer vi att fundera på länge:)
SvaraRaderaKaksmulan; Hoppas du kommer att tycka om det. Detsamma.