Kycklingthaigryta 2 port
400 g kycklingfilé
1 stor schalottenlök
1 morot
1 citrongräs
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 cm röd chili
1 dl majs
10 sugar snaps
Strimla köttet tunt och bryn den i olja.
Skär morot i tunna stavar, schalottenlök i tunna ringar och dela citrongräset i 2 cm långa bitar.
Tillsätt i grytan tillsammans med ingefäran och finhackad vitlök, fräs ca 2 minuter.
Häll i vatten och fond och låt det koka upp för att sedan småputtra 5 minuter.
Strimla chilin tunt och tillsätt till grytan, lite i taget för att smaka av så det inte blir för starkt.
Ju längre chilin puttrar med, ju starkare blir grytan...
Släng i majskorn och strimlade sugar snaps ett par minuter innan du serverar grytan med ris eller nudlar.
Anki pressade lime över sin gryta medan Håkan tillsatte mer chili i form av Hot Chilisås, mer känt som Thailändsk ketchup i vårt kök:
Hur gillar ni er Thaimat, extrastark eller extramild?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Mesig som jag är så blir det milt i thaiväg för mig! Grytan ser riktigt smarrig ut.
SvaraRaderaOch inne hos mig hittar ni idag ett recept som ni garanterat känner igen!
Frostrosor; Anki svarar att det har inget med mesighet att göra, det handlar om förstörda smaklökar:) Håkan håller inte med alls...
SvaraRaderaLåter spännande, kommer genast och kollar vad det kan vara!
Den fiskgratängen blev inte så dum och med en hetta jag gillar....då förstår du nog att jag vill ha thaimaten het men ändå så man kan härda ut =))
SvaraRaderaOch ingefära tycker jag är så gott i kycklingrätter, och den luktar så fantastiskt gott när man river den
Tina; Visst är ingefära gott, både till kyckling och fisk. Doftar helt underbart...
SvaraRaderaLagom starkt är bäst men gärna mycket smaker!
SvaraRaderaSer ut som en supergod gryta, gillar när det är ingefära och röd chili i maten
SvaraRaderaLite hetta får det gärna vara men det får inte ta överhand. Men mer än 2cm hade jag nog klämt till med ;). Testade en annorlunda chilli till en mangosalsa en gång och ooops vad den var het, så det gäller att ha koll på styrkan.
SvaraRaderaDen där såsen är hur stark som helst !! Jag gillar inte när det bara smakar starkt, smaken av maten måste få en chans att komma fram också.
SvaraRaderaJag har nog också förstörda smaklökar ;-) Ju starkare desto bättre. Lite svettpärlor i pannan hör till!
SvaraRaderaTror jag ska göra en köttbit med thaidressing och sallad i kväll.
Extra stark ska den vara. Tänkte höra om jag får kidnappa er avocadosoppa och bjuda mina vänner på ikväll. Är det ok?
SvaraRaderaTrevlig helg!
den där såsen använder callen till allt (jag menar verkligen allt!). ändå är det nog jag som mest gillar stark mat i det här hemmet! :=)
SvaraRaderavad härligt det måste vara att komma iväg till thailand, ta många bilder - jag har ju aldrig varit där!
trevlig helg!
Så god maten ser ut! Jag gillar kryddstark mat jättemkt :-)
SvaraRaderaOch lyckliga Ni som ska åka till Thailand!
Sofie; Helt rätt!
SvaraRaderaCupcakesfluffan; Då lär du inte bli besviken om du provar den.
Kaksmulan; Ja, man får måste vara noga med hettan, det skiljer ju lite mellan olika sorters chili...
Ovanligt gott; Ja, den är riktigt stark den såsen...
Louise; Då hade du nog gillat thaiketchupen, där kan man snacka om pärlor i pannan...
SvaraRaderaErika; Så klart du får kidnappa soppan. Hoppas du kommer att gilla den. Lycka till!
Charlotta; Undrar just om det finns något släktskap mellan Callen och Håkan som vi inte vet om? Så klart det kommer att tas bilder, det kan du vara säker på.
Matbloggen; Tack! JA, vi ser verkligen fram mot resan, ska bli så skönt.
Så härligt att ha Thailandsresan att se framemot.
SvaraRaderaDet verkar som Håkan och Berra ska äta thaimat ihop. Jag gillar också stark mat, men inte så helamunnen domnar ;-) Gott ser det ut i alla fall! Ni känner ju mig...
Remsan; Ja, det känns som en ljusglimt som behövs just nu. JO, vi förmodade att det skulle falla damen i smaken.
SvaraRadera