Visst är det härligt med kvällarna som är ljusa så mycket längre nu, det är en härlig försmak av vad som komma skall och sommaren är på väg. Men nu i början av omställningen till sommartid så blir man lätt lite lurad och när man tittar på klockan så är det plötsligt senare än vad man trodde! Känns lite snopet...
Någon som är extra glad över ljuset på kvällarna är vår kamera (säkert fler än vår), fotona blir så mycket finare i dagsljuset och det är en ren fröjd att titta på bilderna av maten! Nu är vi ju inga mästerfotografer men vi känner oss klart proffsigare när solen vill lysa in genom fönstret lite:
Torsk i tomatsås 2 port
2 portionsbitar torskrygg á 140 g
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 tsk muscavadosocker
1 burk körsbärstomater
1 dl kalamataoliver
½ kruka färsk basilika
125 g mozzarellaost
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en ugnsfast form så den blir riktigt varm. Strimla rödlök och finhacka vitlök. Häll olivolja i formen, lägg i rödlök, vitlök och socker och ställ i ugnen några minuter.
Slå ner tomaterna i formen, salta och peppra och låt den stå i ugnen ca 30 minuter. Rör då och då och späd ev. med vatten om du tycker det behövs.
Salta och peppra fisken och lägg ner den och oliverna i tomatsåsen, se till att fisken är täckt med sås. Skiva osten och basilikabladen grovt och lägg över fisken. Ställ in i ugnen ca 15 minuter eller till fisken är färdig, kolla så den är vit rakt igenom med en gaffel.
Servera med nykokt pasta och gärna lite balasmicosirap.
Det blev en väldigt god fiskmiddag, lite ovanligt serverat med pasta till för vår del men absolut något som vi tyckte passade riktigt bra till! Den där danskan som vi satt och slängde ur oss till flaeskestegen i söndags förvandlades plötsligt till Italienska... "ciao bella" "Presto!" och "Buona Serra", sen tog våra italienska språkkunskaper slut...
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Jag var lite sur först att det inte skulle va ljust när vi steg upp längre, men det ljusnar ändå rejält tidigt så det har gått över. :D
SvaraRaderaÄr lite kär i Lantliv Mat&vin, sitter å drömmer mej bort till påsktemat i senaste nummret så fort jag får chansen. :P
Kommer lite skrumpna saker på posten då helt enkelt ;-)
SvaraRaderaFisken ser galet god ut!
Kan bara hålla med!! Älskar ljuset! Noll koll på tiden!! Kameran gillar också ljuset...:) Fina fisken!!:)
SvaraRaderaTvå mumsiga middagar! :)
SvaraRaderaVisst är det underbart att vi går mot ljusare tider. Man blir glad av bara tanken! :)
Lisa; Ja, det är skönt det börjar ljusna på morgonen igen.
SvaraRaderaRemsan; Oh, så kul, det ser vi fram mot. Får börja planera någon god maträtt:)
Sofie; Visst är det skönt. Tack!
Tina; Ja, det blev det.
Så härligt att ni utvecklar språket också och inte bara matlagningen :)
SvaraRaderaTorsk är otroligt gott, tomatsås är underbart så detta måste vara en super god rätt.
SvaraRaderaJa det är så härligt nu när det är ljust så länge, fast det känns lite ovant ännu att lägga barnen när det ännu är ljus :-)
SvaraRaderaDet här såg såå gott ut! :-)
SvaraRaderaOch jättefin bild.
Härligt när det är ljust längre om dagarna nu. :-)
fortsätter ni i den här takten kommer ni vara språkexperter på nolltid! :=)
SvaraRaderavi pratade förresten om er igår när vi var på bokmingel. vi konstaterade att ni var (citat) helt fantastiska, för söta och helt enkelt bäst (slut på citat). och det är ni verkligen!
Det jobbiga med omställningen är att jag är varken trött eller hungrig på kvällarna och jag är dessutom dyngtrött på morgonen. Illa :D
SvaraRaderaJag hoppas bara att vi kommer in i den här nya dygnsrytmen snart. Just nu är allt upp och ner.
SvaraRaderaMen det där receptet ska jag nog testa, fast med kyckling istället. Har fått avsmak på fisk sedan graviditeterna, tyvärr :-(
låter och ser fruktansvärt gott ut! förstår att ni började prata italienska. själv minns jag bara en enda mening sen italienskalektionerna i skolan: "desidera una giocare di hockey ricco e famoso." = "jag önskar mig en rik och berömd hockeyspelare." men jag känner att jag kan komma långt med den meningen!
SvaraRaderamatarkivet; Visst är det, slår två flugor i en smäll...
SvaraRaderaJimmie; Du har så rätt så!
Cupcakes; Samma problem här, Håkan vill inte heller gå och lägga sej:)
Jenny; Tack!
charlotta; Blivande språkvirtuoser!
Ni glömde visst bort underbara:) Nej, minsann, tror allt att vi rodnar lite nu!
Allvarligt; tack så himla mycket för komplimangerna, vi växer snart genom taket!
Helena; Illa, minst sagt...
Louise; Visst känns det upp och ner men det vänds nog rätt snart. Det brukar det ju göra. Kyckling passar säkert jättebra istället för fisk.
Pernilla; Tack!
Hur är hockyspelande italienare, finns det några sådana egentligen?
Härlig firre Mårtenssons! Den ska provas när det är torskdax!
SvaraRaderaHej! Detta ser så himla smarrigt ut! Tänkte testa och göra den på lördag. Jag undrar, menar ni konserverade tomater på burk eller menar ni färska tomater? Har inte bott Sverige på många år och kan inte minnas att man köpte körsbärstomater på burk...? Jag antar att receptet inte blir detsamma om jag nu tar fel.../ Ulrika och en trevlig helg till er önskar jag er! Sicken trevlig blogg ni har, har precis hittat hit!
SvaraRaderaKarin; :) Hoppas det ska smaka!
SvaraRaderaHej Ulrika! Tack för din fina komplimang, så glada vi blir (och sporrade). Vi menar konserverade körsbärstomater, vi brukar köpa av märket Mutti, de tycker vi har bäst kvalité. Det är en ganska ny företeelse, och ack så god:)
Hoppas att den ska falla dej i smaken och att du också får en härlig helg!
Det där låter väldigt smarrigt!
SvaraRaderaMaria; Du har så rätt så, smarrigt var ordet:)
SvaraRadera