Men så länge kan jag ju dela med mej av receptet på den smarriga efterrätten vi bjöd på Anne och Ingemar i lördags. Mango var temat på kvällens meny, som några av er listade ut, så därför blev det en mangomousse som avslutning, frisk och god. Receptet hittade vi i lokaltidningen, men vi satte lite extra piff på det hela med lime och hallonsås. Mängden lime får ni själv smaka er fram till hur mycket ni vill ha:
Mangomousse 4 port
400 g mangokött
0,75 dl vatten
0,25 dl malibu mango (om inte så vatten)
0,75 dl socker
2 dl kokosmjölk
½-1 lime, pressad
4 gelatinblad
250 g hallon
ev. passionsfrukt
Mixa mangoköttet till en slät puré.
Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter i kallt vatten. Blanda samman vatten och socker, kok upp och rör till sockret lösts upp.
Krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i sockerlagen, rör om.
Blanda mangopuré med sockerlag och kokosmjölk, kör snabbt i mixern. Slå upp i glas och ställ in i kylen så det stelnar.
Kör hallonen i en mixer (om hallonen är frusna så tina upp dom) till en sås som du häller på den stelnade moussen. Skeda över passionsfrukt och servera.
Äntligen är solen framme lite mer så det blir lite roligare att fotografera!
Hallonsåsen gjorde verkligen susen tyckte vi, det behövdes lite syrlig smak till moussen som annars smakade ganska så sött. Limen hjälpte också till att friska upp smaken rejält.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Vilken härlig efterrätt! Ja, visst gör ljuset myckte för fotograferingen. Det tyckte jag också när jag fotade min fruktsallad idag!
SvaraRaderaJag som verkligen gillar mango, lär gilla denna eterätt :-)
SvaraRaderaMangomousse låter ju überhyvens! Vill också smaka!
SvaraRaderaDe ser riktigt gott och fräsch!! vill gärna smaka de också ;d
SvaraRaderaOj, så gott det ser ut! Hur blir den i konsistensen, kanske nåt jag kunde använda som tårtfyllning??
SvaraRaderaTack förresten för ännu en underbart snäll kommentar om mina tårtor!!
Frostrosor; Ljuset har vi saknat så!
SvaraRaderaCupcakesfluffan; Säkert!
Helena; Då får du testa att göra den.
sana; Då blir det kanske en mousse?
Ann: Moussen blev väldigt fast så den går säkert utmärkt att använda som fyllning.
Mango är ju så gott!! Låter underbart gott!!
SvaraRaderaSofie; Gott och väldigt enkelt att fixa till.
SvaraRaderaDet låter fräscht och gott.
SvaraRaderaSå gott och fräscht!
SvaraRaderaMmmm, vad härlig den verkar. Detta receptet sparas för framtiden ;-)
SvaraRaderaSa fint serverad i Margheritaglasen! Ska absolut testa denna i sommar.
SvaraRaderaNi har helt rätt! Det där måste testas :-)
SvaraRaderaErika och Hovkonditorn; Fräscht, bara man kommer ihåg limen:)
SvaraRaderaMartina; Spara på:)
matarkivet; Ja, det blir bra i dom glasen, är bara lite orolig att en sked ska tjonga en spricka i dom...
Louise; Testa på:)
Sv. ja, det är ju riktigt gott ibland med det enkla.
SvaraRaderaDen här mangomoussen ser också väldigt god ut!
mmm vilken höjdardessert. Ska testas och jag lovar att komma ihåg limen ;). Som vanligt har här lagats em massa godsaker här de senaste veckorna. Man blir attans hungrig av att hälsa på i köket så nu har jag varit och nallat av Marabou kakan igen...
SvaraRaderaLåter som en underbart god kombination!!!
SvaraRaderaMmmm, så gott det ser ut!!
SvaraRaderaJag spar det här receptet för den här efterrätten vill jag definitivt smaka!
jenny; Visst är det så. Tack!
SvaraRaderaKaksmulan; Bra, den är viktig! Kan tänka att den där Maraboukakan snart är slut:)
Mor-Mia; Passade väldigt bra ihop.
MÅGott; Tack. Hoppas det går hem hos er.