tisdag 22 mars 2011

Efterrätt på temat mango.

Hoppsan, hejsan, var tog denna dagen vägen? Tyckte precis det var morgon och att vi gav oss iväg till våra jobb, så plötsligt är det kväll och jag väntar på att Håkans ska komma hem. Så fort han är på plats så ska vi öppna paketet som kom på posten idag, misstänker att det är priset som vi vann hos Pickipicki, spänningen är oliiiiidlig!

Men så länge kan jag ju dela med mej av receptet på den smarriga efterrätten vi bjöd på Anne och Ingemar i lördags. Mango var temat på kvällens meny, som några av er listade ut, så därför blev det en mangomousse som avslutning, frisk och god. Receptet hittade vi i lokaltidningen, men vi satte lite extra piff på det hela med lime och hallonsås. Mängden lime får ni själv smaka er fram till hur mycket ni vill ha:


Mangomousse   4 port
400 g mangokött
0,75 dl vatten
0,25 dl malibu mango (om inte så vatten)
0,75 dl socker
2 dl kokosmjölk
½-1 lime, pressad
4 gelatinblad
250 g hallon
ev. passionsfrukt
Mixa mangoköttet till en slät puré.
Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter i kallt vatten. Blanda samman vatten och socker, kok upp och rör till sockret lösts upp.
Krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i sockerlagen, rör om.
Blanda mangopuré med sockerlag och kokosmjölk, kör snabbt i mixern. Slå upp i glas och ställ in i kylen så det stelnar.
Kör hallonen i en mixer (om hallonen är frusna så tina upp dom) till en sås som du häller på den stelnade moussen. Skeda över passionsfrukt och servera.

Äntligen är solen framme lite mer så det blir lite roligare att fotografera! 

Hallonsåsen gjorde verkligen susen tyckte vi, det behövdes lite syrlig smak till moussen som annars smakade ganska så sött. Limen hjälpte också till att friska upp smaken rejält. 


Smaklig spis! / Anki och Håkan

19 kommentarer:

  1. Vilken härlig efterrätt! Ja, visst gör ljuset myckte för fotograferingen. Det tyckte jag också när jag fotade min fruktsallad idag!

    SvaraRadera
  2. Jag som verkligen gillar mango, lär gilla denna eterätt :-)

    SvaraRadera
  3. Mangomousse låter ju überhyvens! Vill också smaka!

    SvaraRadera
  4. De ser riktigt gott och fräsch!! vill gärna smaka de också ;d

    SvaraRadera
  5. Oj, så gott det ser ut! Hur blir den i konsistensen, kanske nåt jag kunde använda som tårtfyllning??
    Tack förresten för ännu en underbart snäll kommentar om mina tårtor!!

    SvaraRadera
  6. Frostrosor; Ljuset har vi saknat så!

    Cupcakesfluffan; Säkert!

    Helena; Då får du testa att göra den.

    sana; Då blir det kanske en mousse?

    Ann: Moussen blev väldigt fast så den går säkert utmärkt att använda som fyllning.

    SvaraRadera
  7. Mango är ju så gott!! Låter underbart gott!!

    SvaraRadera
  8. Sofie; Gott och väldigt enkelt att fixa till.

    SvaraRadera
  9. Mmmm, vad härlig den verkar. Detta receptet sparas för framtiden ;-)

    SvaraRadera
  10. Sa fint serverad i Margheritaglasen! Ska absolut testa denna i sommar.

    SvaraRadera
  11. Ni har helt rätt! Det där måste testas :-)

    SvaraRadera
  12. Erika och Hovkonditorn; Fräscht, bara man kommer ihåg limen:)

    Martina; Spara på:)

    matarkivet; Ja, det blir bra i dom glasen, är bara lite orolig att en sked ska tjonga en spricka i dom...

    Louise; Testa på:)

    SvaraRadera
  13. Sv. ja, det är ju riktigt gott ibland med det enkla.
    Den här mangomoussen ser också väldigt god ut!

    SvaraRadera
  14. mmm vilken höjdardessert. Ska testas och jag lovar att komma ihåg limen ;). Som vanligt har här lagats em massa godsaker här de senaste veckorna. Man blir attans hungrig av att hälsa på i köket så nu har jag varit och nallat av Marabou kakan igen...

    SvaraRadera
  15. Låter som en underbart god kombination!!!

    SvaraRadera
  16. Mmmm, så gott det ser ut!!

    Jag spar det här receptet för den här efterrätten vill jag definitivt smaka!

    SvaraRadera
  17. jenny; Visst är det så. Tack!

    Kaksmulan; Bra, den är viktig! Kan tänka att den där Maraboukakan snart är slut:)

    Mor-Mia; Passade väldigt bra ihop.

    MÅGott; Tack. Hoppas det går hem hos er.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!