tisdag 1 mars 2011

Gott av ägg och grönsaker.

Förra tisdagen åt vi en matig omelett som vi tänkte dela med oss receptet av till er. I stekpannan slängdes en röra av lite av varje som hittades i kylen och så här slutade det hela:

Matig omelett  2 pers
6 ägg
3 msk mjölk
3 msk kaffegrädde (man kan ta vatten istället för grädde och mjölk)
½ påse spenat
några småtomater, eller några skivor av en stor tomat
1 liten rödlök
salt och peppar
Vispa försiktigt samman äggen med vätskan, krydda med salt och peppar. Klyfta tomaterna. Finhacka löken och bryn den lite, häll i spenatbladen och slå därefter i äggröran. Rör om lite så det får blanda sej lite i stekjärnet. När det börjar stanna så lägger du på tomaterna och låter det hela steka på svag värme till omeletten är klar. Visa vill ha sin omelett lite rinnig på ytan medan andra föredrar att den blir helt genomstekt, du avgör själv hur du vill ha din!

Till vår omelett åt vi kalkonbacon som knaperstektes ordentligt vilket man naturligtvis hoppas över om man vill äta helt vegetariskt.

Ikväll blir det ärtsoppa som hamnar i våra magar. Håkan blev nämligen sugen på det efter att ha läst att Sofie på Mumsfillibaba kockade till och åt det förra veckan. I frysen stod en burk med vad som blev över sist vi hade ärtsoppa här i vårt kök, perfekt, bara att värma. Här hittar ni vårt recept.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

16 kommentarer:

  1. Så gott, blev allt sugen på omelett nu, blir inte av att vi äter det så ofta

    SvaraRadera
  2. Ser ut att vara en riktigt smarrig och krämig omelett.

    Visst är det gott med ärtsoppa!!!:)

    SvaraRadera
  3. Vilken söndagsfrukost, synd att det bara är tisdag:) ser hur som helst fantastiskt gott ut alla dagar i veckan.

    SvaraRadera
  4. Cupcakesfluffan; Här äter vi det då o då, oftast som lunch. Enkelt och mättande.

    Sofie; Tack! Jo, men visst är det.

    Christer; :) Varje dag!

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentaren på min blogg! :) Så glad jag blir. Den här omeletten såg så himla god ut! Jag överdriver inte när jag säger att det vattnas i munnen! Måste bara tipsa om något som jag tycker är riktigt gott i omelett: fetaost! Mums!

    SvaraRadera
  6. Omelett är riktigt gott! Själv gillar jag avocado, tomat, cheddar. lök och jalapenjo i min. Lite knaperstekt bacon till :-)
    (Är också väldigt avundsjuk på att Håkan lagar mat! Tänk om min man kunde göra det. Bara en gång!)

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig omelett, älskar att den är så färgglad. Jag vill gärna ha någon ost på min omelett, men spenat tror jag det får bli i min nästa lunchomelett, gott gott.

    SvaraRadera
  8. Omelett är så gott och bra när man kan använda lite av vad som finns i kylskåpet :)

    SvaraRadera
  9. Omelett är alltid lika gott. Ärtsoppa likaså. Har precis intagit frukost och sitter redan och blir hungrig när jag läser er blogg!
    Kanske bäst att stänga av darorn?

    /Anders

    SvaraRadera
  10. mumma! otroligt fin omelett. vilken bra idé med spenatblad i, det har jag aldrig tänk på!

    SvaraRadera
  11. Ida; Fetaost i omeletten låter smarrigt.

    Louise; Låter som en mumsig omelett. Du får ta och skicka hit maken så håller Håkan gärna en kurs för honom:)

    Kaksmulan; Tack! Ja, man äter ju med ögat också.

    Hovkonditorn; Visst är det.

    Anders; Eller kanske slå samman en omelett:)

    charlotta; Tack! Spenaten gör den lite extra pepprig.

    SvaraRadera
  12. jag tror jag har brist på någonting som finns i ägg, för i ända sen i måndags när jag skrev matsedel för veckan och bestämde att vi skulle äta pytt-i-panna på söndag så har jag gott och längtat efter vår kommande söndagsmiddag och mest efter det stekta ägget. knasigt :)

    SvaraRadera
  13. Så fräscht och gott det ser ut! Även om jag förätit mig fullständigt på omelett så blir jag ändå lite sugen på att göra just denna varianten :)

    SvaraRadera
  14. Pernilla; Kanske en omelett skulle passa dej extra bra då?

    Helena; Tack! Ut och vispa samman några ägg med dej:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!