tisdag 8 mars 2011

Kryddig kycklinggryta från någonstans i Asien.

Gröna lådan fortsätter bjuda oss på recept på goda maträtter och vi är verkligen inte dom som tackar nej till bra recept. Speciellt inte när det står skrivet gott, med snirklig skrivstil a´la Gun i kanten på urklippet. Vi kan inte mer än hålla med Ankis mor, denna kycklinggrytan var verkligen god och dessutom väldigt lättlagad:


Asiatisk kryddkyckling 2 port
2 kycklingfiléer
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel 
1 krm malda kryddnejlikor
2½ dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk rödvins vinäger
½ dl kinesisk soja
1 msk honung
2 msk mango chutney
spad från ananasen
maizenaredning
ananas i bitar
Strimla köttet och fräs i lite smör tillsammans med kryddorna. Tillsätt övriga ingredienser (utom ananasen) och låt grytan puttra samman ca 5 minuter. Smaka av med ev. mer kryddor och red av så den blir så simmig som du vill ha den. Servera med ris och ananas. 

Till kycklinggrytan så provade vi ytterliggare en sorts äppelmust från Kiviks musteri, en flaska Cox Orange/Belle de Boskoop. Smakade mer äpple än den andra musten, en lite fylligare smak tyckte vi, och den passade väldigt bra till kryddorna i maten.

Artnr. 97911-01, 33 kronor på systembolaget.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

14 kommentarer:

  1. Jag vill också ha en grön låda!

    SvaraRadera
  2. Låter underbart gott! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Låter som en gryta helt i min smak :-)

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga smaker! Underbart med en grön låda och överraska sig själv ibland. Ser och låter verkligen gott!

    SvaraRadera
  5. Mmm... :-) Kryddigt och lite sött ihop så gott! Jag tänkte också vara med, men med vad? Jag får klura på det.

    SvaraRadera
  6. Jag älskar grytor med en massa olika kryddor som man vanligen inte använder i grytor, så det här blir något jag vill testa! Hoppas jag får med mig Andreas på tåget också :-)

    SvaraRadera
  7. wow, den där såsen ser inte så LITE god ut! receptet sparat - check! tror att callicalle skulle älska det här, dessutom. toppen!

    SvaraRadera
  8. den där gröna lådan ni har verkar ju hur bra som helst, ni kanske skulle göra om den till en kokbok så resten av sverige får ta del av den, givetvis med omdömen som "gott" i hörnet så man vet :)

    bra idé det där med mutorna/hoten förresten, jag ska säga till jimmy att om han inte tar med mig på brunch snarast så har vi vegetarisk vecka här hemma! det har jag faktiskt hotat med förr och det har funkat rätt bra ;)

    SvaraRadera
  9. Erika; :)

    Gourmetmorsan; Stämmer precis det.

    Cupckaesfluffan; Prova, vet vi!

    Sofie; Tack! Ja, en grön låda borde alla ha:)

    Remsan; Men du som kockar så mycket med Asiatisk inspiration måste ju ha nåt gott på lager.

    Karin; Håller tummarna för att Andreas också vill hoppa på!

    charlotta; Så bra, roligt att höra. Hoppas det faller er i smaken.

    Pernilla; Hade nog fått bli en bokserie, recepten är måååånga! Så klart det skulle stått "gott" i kanten:)
    Bara att förklä det, hotet alltså, "det är inget hot, snarare ett löfte"!

    SvaraRadera
  10. Det där såg verkligen gott ut på alla sätt. Ska provas.

    SvaraRadera
  11. Detta måste jag testa! :)

    SvaraRadera
  12. Christer; Så kul, hoppas du kommer att gilla det.

    karin; Bra, hoppas det faller dej i smaken.

    SvaraRadera
  13. Mmm, låter gott. Tack för tips! Det påminner mig dessutom att jag fortfarande inte smakat äppelmusten. Får bli ändring på den saken! Hoppas att ni har haft en fin helg! :-)

    SvaraRadera
  14. tina; Vassego! Musten är nästan ett måste:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!