onsdag 27 april 2011

Chefens kyckling.

Ankis chef, Susanne, är också hon väldigt intresserad av matlagning och gillar att prova nya recept. För ett tag sedan så berättade hon på jobbet att hon hade lagat till en kycklingrätt efter ett recept som hon själv komponerat. Enligt Susanne hade hennes gäster, som hon bjudit skapelsen på, gillat det skarpt så därför såg Anki till att lägga sina händer på receptet. Häromdagen var det upp till bevis;

Ser baconet konstigt ut? Det kan bero på att det är kalkonbacon...

Susannes kycklingmiddag   8 pers
8 kycklingfiléer
salt och peppar
honung
5 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 ask philadelphiaost naturell
1-2 msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
1 msk kalvfond
2-3 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
2 pkt bacon
200 g färska champinjoner
Salta och peppra kycklingen, bryn den så den får lite färg. Lägg över filéerna i en ugnsfast form, pensla med lite honung och låt dom steka färdigt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.
Blanda samman crème fraiche, grädde och osten i en skål. Smaka av med soja, fonder, senap och pressad vitlök. När kycklingen är färdigstekt så slå ner stekspadet i crème fraicheröran för mer smak.
Strimla bacon och knaperstek den tillsammans med skivad svamp.
Slå såsen över kycklingen, strö på bacon och svamp och ställ in i ugnen ytterliggare ca 10 minuter.
Servera med ris/pressad potatis och sallad.

Vad vi tyckte? Vi kan absolut inte mer än hålla med Susannes middagsgäster:) Prova ni också så får vi se om även ni sällar er till gillarna.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Creme fraiche, grädde och philadelphiaost i en härlig symfoni! Kan det bli annat än gott! :-)

    SvaraRadera
  2. Det låter onekligen som en gilla-rätt. Kan det bli annat än gott med så mycket godsaker i såsen... Hur var kalkonbacon? Blir det inte torrt?

    SvaraRadera
  3. Det ser då himla gott ut!! Jag är också nyfiken på kalkonbacon. Hur var det?

    SvaraRadera
  4. Det låter jättegott! Måste provas!

    SvaraRadera
  5. Det ser jättegott ut :-)

    Önskar er en riktigt trevlig Valborg.

    / Jenny

    SvaraRadera
  6. Frostrosor; Nej, det är väl frågan om det kan det:)

    Remsan; Kanske inte torrt, men det är mycket köttigare än vanligt bacon. Det smakar mer rökt än det vanliga. Prova så får du se:)

    Kickan; Ja, det var riktigt smarrigt. Kalkonbacon äter vi faktiskt mer och mer, har börjat föredra det framför den vanliga sorten.

    Ann-Sofie; Så kul! Hoppas du kommer att gilla det.

    Jenny; Tack! Detsamma önskar vi dej!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!