Ser baconet konstigt ut? Det kan bero på att det är kalkonbacon...
Susannes kycklingmiddag 8 pers
8 kycklingfiléer
salt och peppar
honung
5 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 ask philadelphiaost naturell
1-2 msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
1 msk kalvfond
2-3 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
2 pkt bacon
200 g färska champinjoner
Salta och peppra kycklingen, bryn den så den får lite färg. Lägg över filéerna i en ugnsfast form, pensla med lite honung och låt dom steka färdigt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.
Blanda samman crème fraiche, grädde och osten i en skål. Smaka av med soja, fonder, senap och pressad vitlök. När kycklingen är färdigstekt så slå ner stekspadet i crème fraicheröran för mer smak.
Strimla bacon och knaperstek den tillsammans med skivad svamp.
Slå såsen över kycklingen, strö på bacon och svamp och ställ in i ugnen ytterliggare ca 10 minuter.
Servera med ris/pressad potatis och sallad.
Vad vi tyckte? Vi kan absolut inte mer än hålla med Susannes middagsgäster:) Prova ni också så får vi se om även ni sällar er till gillarna.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Creme fraiche, grädde och philadelphiaost i en härlig symfoni! Kan det bli annat än gott! :-)
SvaraRaderaDet låter onekligen som en gilla-rätt. Kan det bli annat än gott med så mycket godsaker i såsen... Hur var kalkonbacon? Blir det inte torrt?
SvaraRaderaDet ser då himla gott ut!! Jag är också nyfiken på kalkonbacon. Hur var det?
SvaraRaderaDet låter jättegott! Måste provas!
SvaraRaderaDet ser jättegott ut :-)
SvaraRaderaÖnskar er en riktigt trevlig Valborg.
/ Jenny
Frostrosor; Nej, det är väl frågan om det kan det:)
SvaraRaderaRemsan; Kanske inte torrt, men det är mycket köttigare än vanligt bacon. Det smakar mer rökt än det vanliga. Prova så får du se:)
Kickan; Ja, det var riktigt smarrigt. Kalkonbacon äter vi faktiskt mer och mer, har börjat föredra det framför den vanliga sorten.
Ann-Sofie; Så kul! Hoppas du kommer att gilla det.
Jenny; Tack! Detsamma önskar vi dej!