Igår blev det grillad lax med diverse tillbehör på våra tallrikar, bl.a en kall sås som Håkan själv komponerade och som blev väldigt god.
Han passade på att inviga och prova vårt nya tillskott i köket, nämligen ett sk. garlic card som vi fick hemskickat från Nina och David som har en köksbutik på nätet. Vi har gett bort vitlökskort i "gå bort present" någon gång men aldrig provat på att använda det själv tidigare, konstigt nog...
Men nu så är även vi frälsta! Hur bra som helst, enkelt att använda utan risk för avrivna fingertoppar och purén som blir är bara att skrapa ner där den ska finnas ( vårt fall hamnade den i marinaden). Kortet är makalöst lättdiskat, inte som en vitlökspress som det ska pillas mycket mer med:(
Sånt uppskattas av diskmaskinslösa människor som oss!
Håkan skrapar vitlök.
Tada! Vitlökspuré, nyriven och fin.
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk fransk senap
1 msk svensk senap
1 msk honung
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och låt det stå kallt en stund innan servering.
Passar bra till grillat.
Hoppas ni har en härlig påskhelg!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Garlic card låter bra och lätt att använda! Maten på tallriken ser så god och fräsch ut!
SvaraRaderaDet där Garlic Card måste jag ta och köpa, låter himla fiffigt
SvaraRaderaGlad Påsk!:D
SvaraRaderaGlad Påsk till er båda!!
SvaraRaderaVad skoj ni gillade det.
SvaraRaderaVi använder vårt ofta till det mesta.
Ha en glad påsk på er!
Vi har lite flyttrea som kan var aav intresse.
Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaHovkonditorn; Jättebra är det. Tack!
SvaraRaderaCupcake; Det är väldigt fiffigt, helt klart värt ett inköp!
Lisa; Detsamma!
MåGott; Detsamma till dej!
Ninasmat; Ja, vi är glatt överraskade. Detsamma önskar vi er.
matarkivet; Tack!
Hej! Hittade er matblogg då jag sökte recept till vårt låtsas "halv åtta hos oss" här över påsken, som vi har med en annan familj. Gjorde västerbotten-cheesekake och den blev mycket uppskattad:) dekorerade dessutom med kräftstjärtar och avocado så det blev ännu "matigare". Kanske lite överkurs, räckte ju bra som en stadig lunch dagen efter:)) Men gott!! En verklig intressant och matig blogg ni har, så från och med nu vet jag var jag ska leta när jag vill ha nåt nytt på bordet! Tack för att ni delar med er! En solig och "matgod" sommar önskar jag er! varma hälsningar fr Lilian i Närpes, Finland.
SvaraRaderaLilian; Tack för din fina kommentar, vi blir så glada för dina fina ord. Det är sånt som ger oss lön för vår "möda" (om än ett kärt sådant) och sporrar oss att fortsätta. Vi passar på att önska dej detsamma!
SvaraRadera