Kanske börjar ni undra var detta är på väg och vad som har händer i vårt kök egentligen? Men bara lugn, ni behöver inte bli oroliga för oss, det handlar som vanligt om matlagning och inget annat.
Vi har nämligen ett litet trick som Håkan brukar använda sig av när han ska marinera kött och då speciellt kyckling. Anki skulle aldrig i sin vildaste fantasi få för sej att utöva denna konsten, hon hade till och med stora problem att stå bakom kameran när det skulle förevigas igår. Det hör nämligen till saken att frun i köket är hysteriskt sprut/nålrädd så detta ovanliga matlagningsattribut får Håkan ha alldeles för sej själv.
Han använder sej av en helt vanlig spruta, en sådan som används på sjukhus runt om i landet, som finns kvar sedan Ankis sjukdomstid för en herrans massa år sedan. Vi vet faktiskt inte om man kan köpa sprutor på apoteket eller om man behöver ha "kontakter" inom sjukvården, men har nu sett att det tydligen finns något liknande i vissa affärer. Det kallas marinator, men de är av en helt annan storlek än de sprutor som vi använder oss utav.
Sprutorna diskas efter marineringen så de kan användas igen och igen och igen... Vi har ett litet lager kvar som vi är väldigt rädda om, vad vi ska göra när dom är slut vet vi inte. Kanske muta någon inom sjukvården:)
Kanske ni undrar vad det är som ska hända med denna kycklingen, förutom ett stick i låret då? Kikar ni in i morgon så får ni veta vad det blev för gott...
Jag väntar med spänning!
SvaraRaderaHaha! Alla sätt är bra förutom de dåliga! Ska bli spännande att se fortsättningen ;)
SvaraRaderaHanna; :)
SvaraRaderaMalin; Visst är det så. Den kommer, var så säker...
men kära ni, vad gör ni med den stackars kycklingen? är det botox så att skinnet blir extra krispigt tro?
SvaraRaderatack så mycket, jag har gjort kakfatet i sugarpaste ;) haha, neejdå. jag har fått det av min mamma i julklapp och hon i sin tur har köpt den i en affär i svärdsjö utanför som heter "vackra små ting", så det kanske inte var så mycket till hjälp ändå... eller så tipsade jag er precis om vart ni kan åka på semester nästa gång ;)
i svärdsjö utanför falun, ska det stå såklart.
SvaraRaderaPernilla; Men hur tusan kunde du lista ut det, klart det är botox:)
SvaraRaderaOK, Svärdsjö, Faluns it is nästa sommar då!
Skall bli kul att få se fortsättningen imorgon :-)
SvaraRaderaSpännande och se hur kyllingen mår efter sin behandling...;)
SvaraRaderaSkönt att se att kycklingen får en lugnande spruta för den ska in i ugnen :-D
SvaraRaderaJag kan låta mig mutas, kan med något recept ur lådan ;-) Är det riktigt bra så kan ni få måååånga sprutor och kanyler.
Nej, det måste vara vaccin mot nya fågelinfluensan den får... eller?
SvaraRaderaFast det verkar vara lite sent påtänkt... Ska bli spännande att se vad ni har i sprutan ;)säkert något gott.
Bara att få en pippi att sitta fint är en bedrift i sig! Men priset tar ändå att han täck för ögonen på sig själv smör - stackarn är ju sk*tskraj för sprutor :D
SvaraRadera:) Spännande
SvaraRaderadetta var förbanne mig det roligaste jag har sett! efter vår HK-resa har jag blivit ganska mottaglig för döda kycklingar, hoho. men hallå, vad ska ni göra med stackarn? berätta!!
SvaraRaderaJag gillar ditt sätt Håkan! Undrar vad du sprutar in för något gott? Jag brukar göra på samma sätt med marsipan ibland, fast då sprutar jag in någon god sprit! :)
SvaraRaderaCupcakes; Kommer snart en fortsättning.
SvaraRaderaSofie; Kan rapportera att den mådde utmärkt.
Remsan; Så klart vi kan tänka oss att muta dej, finns säkert något bra drinkrecept i lådan som faller damen i smak:)
Kaksmulan; :) Ja, man kan väl säga att den blev vaccinerad, fast med något helt annat...
Receptomaten; Hahaha! Det tänkte vi inte på, kan varit Anki som ville skydda den stackaren:)
Hur vi fick kycklingen att sitta får du snart veta.
Hovkonditorn; Men visst.
charlotta; Ja, här händer det spännande saker i vårt kök:) Snart, charlotta, snart.
Tina; Spänningen är oliiiiidlig:)
Smart sätt att smaksätta även marsipanen.