torsdag 26 maj 2011

Älgfärsbiffar och polisjakt.

Kan det vara möjligt, är det redan torsdag igen? Var tar tiden vägen egentligen, mindre än en månad till midsommarafton... Men det är väl ett bevis på att vi har roligt, fast vissa säger att det går fort när man blir gammal, men dom lyssnar vi inte på!

Idag har jag (Håkan) rullat en hel del köttbullar igen, jag har rullat och stekt 20 kilo! Då ska ni veta att det gjorde jag även för bara 2 dagar sedan... snacka om strykande åtgång!
Dessutom blev jag jagad av polisen i morse vid 5.30 när jag var på väg till jobbet! Egentligen var det inte mej dom var ute efter, de ville bara veta om jag hade sett någon vettvilling på cykel. Jag blev lite orolig att det var mej dom menade...

Älgfärsbiffarna som vi skrev om igår blir dagens recept till er;


Håkans älgbiffar   ca 8 biffar
7 hg älgfärs
1½ tsk salt
1 gul lök
3 kokta potatisar
1½ krm svartpeppar
2 krossade enbär
½ tsk timjan
2 ägg
1-2 dl grädde
Hacka löken fint och fräs den mjuk i smör. Riv potatisen fint.
Blanda samman alla ingredienser utom grädden som du häller i till sist, häll i så mycket som behövs så det blir en smidig smet.
Forma till lagom stora biffar (vi gjorde 8 st) och stek i smör, 4-5 minuter per sida på medelvärme.

Till maten drack vi ett Ripassovin som vi köpte när vi var i Köpenhamn senast. Smakade väldigt bra till maten  och springer ni på det så tycker vi absolut det är väl värt att köpa en flaska.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

10 kommentarer:

  1. Oj! vad jag skulle bli stressad om polisen jagade mig.´En ripasso är alltid gott. Biffarna ser också väldigt goda ut..

    SvaraRadera
  2. Kanonsnygg uppläggning! Vinet såg dessutom riktigt smaskigt ut.

    SvaraRadera
  3. Skulle allt bli lite nervös om polisen jagade mig 05.30 på morgonen och jisses vad köttbullar du får rulla och steka :-), älgfärsbiffarna ser allt goda ut

    SvaraRadera
  4. Anne-Lie; Jag kom tidigt till jobbet iaf... Blir nog en ripasso i morgon också, så gott. Tack!

    Therese; Tack! Väldigt gott vin, absolut köpvärt.

    Cupcake; Får väl ta en annan väg imorgon istället, kanske slingan där folk springer... I morgon blir det leverpastej:) Tack!

    SvaraRadera
  5. Åh vad gott med Ripassovin!! Och vad kul att ni kände igen några Ystadsbor i rutan! :-) Själv hade jag någon "second of fame" när jag fladdrade förbi i min gröna klänning. ;-)

    SvaraRadera
  6. håkan måste vara köttbulle-mästare vid det här laget ju :) en sån är bra att ha hemma!
    jag har också varit i polisdrama idag, eller ja, det var en kille på spårvagnen som tyckte det var en bra idé att försöka slå ner biljettkontrollanten då han inte hade någon biljett att visa så då fick vi snällt vänta på polisen innan vi fick åka vidare...

    och nu påminde ni mig om att jag ska köpa mig en potatispress när jag blir rik :)

    SvaraRadera
  7. Hihi vilken tur att polisen fick tag på dig, tänk om du hade blivit förväxlad med den andre cyklisten och fått handfängsel ; D
    Lycka till med bean, det finns inte en endaste liten möjlighet att misslyckas med den!Ni kan vara lugna.

    SvaraRadera
  8. Helena; Visst är det, snart ska vi prova ditt tips. Ja, vi såg både dej och några andra vi känner, kul!

    Pernilla; Hugaligen, farligt att åka spårvagn, eller i varje fall jobba där. Ja, en egen köttbullsmästare är inget att förakta:)

    Ann-Sofie; Ja, då hade det blivit till att cykla utan att hålla i styret, kanske mindre populärt.
    Skönt, då är vi lugna:)

    SvaraRadera
  9. Ja, tiden går så fort! Skrämmande upplevelse så tidigt på morgonen :) Önskar er en skön helg!

    SvaraRadera
  10. Hovkonditorn; Visst gör den. Detsamma önskar vi dej!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!