Har ni det bra där ute? Njuter ni av det fina vädret och er ledighet, eller hör ni till de som jobbar denna klämdag? Här i vårt kök är det bara Anki som är ledig, Håkan slavar på både idag och i morgon för att vara ledig på söndag och måndag.
Men i går var vi båda lediga, Anki anlände hem vid 10-tiden på morgonen efter en lyckad övernattning på jobbet. Efter en gemensam frukost så tog vi en långpromenad och njöt av solens ljus och värme. På kvällen kom Hasse (Ankis far) hit och åt middag, det blev en blandning av svenskt och thailändskt på menyn. Recept och bilder kommer inom kort som vanligt.
Maten som vi bjuder er på idag blir varken med thailändsk eller svensk inspiration utan snarare italiensk. En pastasås som vi åt förra fredagen och som ackompanjerades av ett gott, rött italienskt vin:
Pastasås med kronärtskocka 2 port
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl basilikablad
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Finhacka basilkabladen, kvarta kronärtskockshjärtan och skär rödlöken tunt.
Fräs lök och riv ner vitlöken och låt fräsa med. Tillsätt crème fraiche, grädde, det mesta av basilikan och kronärtskockshjärtan. Låt såsen puttra ett tag och smaka av med salt och peppar. Strö på resten av basilikan precis innan serveringen.
Servera till pasta och eventuellt kött/fisk, t.ex kycklingfilé eller lax.
Till pastan drack vi ett vin som vi blivit tipsade om hos Helena som bloggar på "Bara en kaka till...". Ett Ripassovin som vi beställde på systembolaget, nr 5353, för priset av 89 riksdaler. Ett vin som absolut föll oss på läppen, mustigt och kryddigt och passar perfekt till en pastarätt som denna.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Nytt utseende på bloggen! :)
SvaraRaderaVisst är det underbart med det härliga vädret. Jag ska snart njuta av min lunch ute!
Ha en skön helg! :)
Ja, vad snyggt det blev! Och underbart foto, det ser verkligen hur gott ut som helst!
SvaraRaderaTina; Ja, vi provar lite större för att fotona ska bli lite bättre... Men jisses vilket jobb. Tur man är ledig:) Härligt med lunchätande ute!
SvaraRaderaDetsamma.
Matarkivet; Tack! Och åter tack!
Sidan ser bra ut och pastan likaså :)
SvaraRaderaHovkonditorn; Tack! Kul att höra:)
SvaraRaderaJaha, här görs det om. Snyggt!
SvaraRaderaDenna pastarätt kommer gå rakt in i min makes hjärta (ja, mage också). Låter hur gott som helst.
Återkom gärna om ni klurar fram ett kladdkakemuslirecept :-)
Kram på er!
Roligt med större foton! Jag brukar klicka på fotona hos olika matbloggare rätt så ofta för att få de större, just för att jag gillar att titta på detaljer. Men det här var ju alla tiders! Kronärtskockor... to die for! Mmmm... Trevlig helg!
SvaraRaderaSå gott det ser ut! Och skönt med ledighet :-)
SvaraRaderaVad gott med kronärtskockor i pastasåsen. Har tyvärr jobbat idag. Alltid lite bökigt och stökigt att jobba klämdagar. Men nu är det tre dagars underbar helg och imorrn fm drar vi till Stockholm. Ska bli sååå skönt!!
SvaraRaderaRemsan; Jajamensan, TACK! Då blir det kanske till att bjuda Berra på pastan. JA, vi klurar på det:) Kram!
SvaraRaderaFrostrosor; Så kul att du gillar det, tack! Detsamma.
Linda; Tack! Ja, det är det:)
Sofie; Så kul att få åka till Stockholm, en av våra absoluta favoritstäder! Hoppas ni får en härlig resa!
Visst är det vädret alldeles fantastiskt : )
SvaraRaderaSnygg bild på en pasta som ser mycket god ut.
Ha en fortsatt go helg!
//Susanne
Vad fint ni fått till det sidan! Här också problem med att få till bilderna större, men man kan inte få allt ;-)
SvaraRaderaMaten ser också härlig ut!
Vad gott med konärtskockor! Det är så himla sällan jag äter det tyvärr. Vinet låter som nåt som skulle kunna falla mig i smaken! :-)
SvaraRaderaVad fin bloggen har blivit :)
SvaraRaderaGoda pasträtter kan man aldrig få för många av!
Det här receptet snor jag! Låter supergott!
SvaraRaderaSusanne; Tack! Underbart väder, hoppas det håller i sej länge till!
SvaraRaderaLouise; Tack! Nej, man kan väl inte det...
Karin; Blir alldeles för sällan här också. Då blir det kanske till att beställa en flaska?
Mia; Tack! Nej, det kan man verkligen inte, så gott det är.
MÅ Gott; Sno på du, vassego!
Låter allt gott och så fin bloggen blev
SvaraRaderacupcake; Tack, så kul att du gillar det!
SvaraRaderaVi är väldigt svaga för ripassoviner, vi också. Just den här har vi inte provat, så det får bli ett inköp framöver.
SvaraRaderaKronärtskockor. Mums!
Hälsningar
Anders och Lena
Vad gott med kronärtskockor, det här receptet sparar jag! :)
SvaraRaderaAnders/Lena; Ja, det bör ni prova. Visst är det mums!
SvaraRaderaMalin; Spara på du, riktigt gott var det:)