tisdag 14 juni 2011

Så bidde mackan en omelett.

En hektisk eftermiddag har det varit, minst sagt, för frun i huset. Det blir oftast så på tisdagarna eftersom jag slutar jobba tidigt och därför passar på att göra allt som samlats på hög under veckan. I dag har tvättstugan nyttjats, papper har sorterats ur och in i pärmar, manikyren har gjorts, plus en hel massa annat intressant:)
Dessutom ville jag komma iväg och köpa lite fina blommor till Håkan, han har ju namnsdag idag (vilket barnen på förskolan var så snälla och påminde mej om) och det bör ju firas lite!


Och nu när allt är fixat och färdigt så tänkte jag slänga in ett inlägg här om förra tisdagens varma macka som genomgick en Make-over och förvandlades till en omelett med smaker från Italien. Hur god som helst, speciellt när den dressades upp lite med balsamicosirap... Varsågoda, hugg in:

Italiensk omelett   2 pers
5 ägg
3 msk vispgrädde/matlagningsgrädde
3 msk vatten
några skivor salami
valfri mängd goda körsbärstomater
1 pkt mozzarellaost
färsk basilika
salt och peppar
Strimla salami, kvarta tomaterna, riv mozarellaosten i bitar och hacka basilikan grovt.
Vispa snabbt samman ägg, vätska, salt och peppar. Slå smeten i en varm stekpanna med lite olja i, rör runt under tiden det steks så smeten rinner ner till botten.
När smeten har stelnat nästan helt (lite krämigt ovanpå) är omeletten klar.
Dela omeletten på mitten, lägg vars en halva på tallrikar och lägg övriga ingredienser ovanpå - ÄT!

I kväll blir det - hör och häpna - vårrullar från påse... färdigmat alltså! Inte ofta det händer, snarare nästan aldrig, men någon gång när fantasin och tiden tryter så blir det en genväg och då oftast i form av just vårrullar. Vad smarrar ni på ikväll?

Smaklig spis! / Anki
x

21 kommentarer:

  1. Färdigmat är en bra nödlösning ibland, tur att det finns :)

    Jag blev nyfiken på vad ni har för god marinad till lax med rosé. Jag ska ordna grillbuffé på torsdag och är just nu på jakt efter en god marinad!!!

    SvaraRadera
  2. Blev omelett till lunch idag. Dock inte lika lyxig. Ikväll blir det kycklingcurry!

    SvaraRadera
  3. Vad smarrigt den ser ut. Omelett är väldigt gott och man kan verkligen variera sin "fyllning".

    Ha bra!
    //Susanne

    SvaraRadera
  4. Verkar otroligt gott samt väldigt snyggt plåtat.
    Ha en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  5. Åh. Först blir jag sugen på omelett. Speciellt eftersom det var mozarella och basilika på. Det är ju så gott! Och sen blir jag sugen på vårrullar... Måste fixa något att äta nu men det blir nog nåt snabbt här också. Borde ätit för längesen. Knäckebröd blir det nog med något spännande på som t.ex. hushållsost ;) Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  6. Här blev det omelett till kvällsmat. Men min var långt ifrån så där lyxig...

    SvaraRadera
  7. Härligt med all sommarmat och lite fusk ibland är ok. Ibland har man helt enkelt inte tid...eller inspiration heller för den delen! :)

    SvaraRadera
  8. Mia; Visst är det så. One marinadrecept coming right up!

    Sofie; Hade väldigt gärna tagit en portion av den där curryn, mums! /Håkan

    Susanne; Ja, det kan verkligen varieras i massor.

    Cupcake; Japp!

    Jimmie; Tackar, tackar! Detsamma.

    Ansibecki; Knäckebröd med ost ska man inte förakta, gott det med. Detsamma.

    Remsan; :) Inte alltid vi klämmer till med sån lyx vi heller.

    Tina; Visst är det ok med fusk någon gång! Fusk kan också vara gott.

    SvaraRadera
  9. den där omeletten är ju nästan precis samma som den varma mackan vi åt till middag ikväll! så fin den ser ut också, mina omeletter blir alltid brända och fula...

    vi har också haft fantasibrist ikväll och så det blev ciabatta med mozzearella, salami, pesto, soltorkad tomat och basilika som slängdes in i smörgåsgrillen. men gott blidde det!

    grattis till håkan på namnsdagen!

    SvaraRadera
  10. Pernilla; Aha, samma samma men olika:) Låter som en god macka det serverades hos er! TACK för gratulationen!

    SvaraRadera
  11. vilken superduperfin bild! har precis tränat och blev minst sagt sugen på omelett... (kanske lite sent att kocka omelett nu, klockan är ju snart elva!)

    SvaraRadera
  12. Tack för er fina kommentar på vår blogg!!
    Vilka fina foton! Ni är verkligen mästerfotografer. Ser verkligen professionellt ut. Hur har ni lärt er? Övning ger färdighet, eller?

    Hälsningar
    Anders, Postgårdsromantik

    SvaraRadera
  13. Den omeletten ser väldigt god ut :)

    SvaraRadera
  14. Perfekt omelett, sicken lyxig en!

    SvaraRadera
  15. Vilken lyxomelett! Och visst är det skönt att vara så effektiv ibland?! Perfekt också med hjälpredorna som kommer ihåg namnsdagar, det skulle jag behöva. :)

    SvaraRadera
  16. sv: ja citronrisotto är en riktig favorit!

    SvaraRadera
  17. charlotta; Tack! Nattamad om inte annat?

    Anders; Vassego Anders! Åh tackar alldra ödmjukast, vilka komplimanger! Ja, faktiskt så har du helt rätt i att övning ger färdighet, i alla fall i detta fallet. Att det knäpps en hel massa bilder på en och samma tallrik gör också det hela lite lättare när vi ska välja bild.

    Hovkonditorn; Så kul, tack!

    Frostrosor; Tack!

    Matarkivet; :) Ja, det känns härligt när det är klart. Tyvärr kan vi inte hjälpa dej på den punkten:)

    Karin; Visst är den god!

    SvaraRadera
  18. Mia; Vi lägger marinadreceptet både här och hos dej:

    1 dl olivolja
    ½ dl vitt vin
    1-1½ tsk rosépepparkorn
    ½-1 tsk rosmarin
    salt, vitpeppar
    Krossa kornen och blanda med övriga ingredienser. Vi brukar slå marinaden i en lastpåse, lägga i laxen och trycka ut så mycket luft som möjligt. Låt det marinera under dagen.
    Måtten är till 2 bitar lax och på en höft sådär ungefär:)

    SvaraRadera
  19. Så gott!!

    Vad vi smarrar på ikväll... Hm, vi har nog aldrig varit så oplanerade tidigare, som vi är nu. Det är bara en nedräkning till semstern och ingen riktig fokus på mat tyvärr.

    Kanske blir vårrullar även här? :)

    SvaraRadera
  20. MÅGott; Då passar vårrullar alldeles utmärkt. Känner igen det där lite...

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!