söndag 26 juni 2011

Årets midsommarafton.

Vi bjuder på ett litet reportage från årets midsommarfirande, hemma hos familjen Persson i sällskap av familjen Lindström. En trevlig kväll, med så mycket skratt så det kändes i magmusklerna dagen efter... finns det någon härligare känsla än att vakna och må bra i hela kroppen, den enda värken som känns är träningsvärken i magen:) Och den kommer från glädjekällan!

Årets upplaga av matjessilltårta, denna gången dekorerad som en sommaräng! Receptet hittar du här.

Lite lekar i väntan på varmrätten, Håkan övningskör med Ludwig och Gustaf i rullebören. Lovisa och Peter tampas med gungan...

Frun i huset, Anneli, i full fart med potatisstekning, ett nytt recept som provades och som smakade ljuvligt till det grillade. Recept utlovas!

Basketlir på "hög" nivå, äntligen kan även Håkan lyckas dunka i en boll eller två:)

Tårtan, en väldans smarrig sådan, på ett makalöst dåligt presenterat matfoto... Men ibland är suget på tårta större än viljan att arrangera och fotografera! Recept utlovas.

Ett test av Snälleröds ekologiska snapsar fick vi också tid till, ett perfekt tillfälle om något:) 
Lådan innehåller 5 flaskor á 5 cl, 3 st akvavit, en besk och en flaska brännvin. 
Ingredienserna i snapsen är ekologiska. 

Brännmästarens akvavit; Mjuk och god smak, en väl avvägd kryddning och en tydlig ton av lakrits, var några kommentarerna från gruppen.
Bokhållarens akvavit; God och en tydlig smak av citrus. En snaps som passar även oss som inte är så tokiga i snaps. Passar väldigt bra till sillen.
Mäskdrängens akvavit; "Den gillade jag som egentligen inte gillar akvavit". 
Herr Berntsons besk; Frän smak, alldeles för lite smak av besk, den gör vi bättre själv. 
Jungfruns brännvin; En stark doft av gräs eller annan växtlighet. Känns inte direkt som något som man ska dricka som snaps, snarare som avec eller som en matsmältare. Väldigt god smak.

För vår del tyckte vi att det är ett mycket bra koncept med småflaskor när man ska ta med sig bort på knytkalas, att sen flaskorna är fina i formen är ett plus. Spara, diska ur, ta bort etiketten och återanvänd vid en annan trevlig bjudning. Alla får sin egen snapsflaska vid dukningen.

Nu väntar det en solig dag på oss, kanske kanske vi kan ta oss till stranden och lapa lite sol och D-vitaminer:) Hoppas ni alla har en skön söndag!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha haft en mycket trevlig midsommar. Vilka silltårtor ni gör! Så fina!

    SvaraRadera
  2. Skratt är den bästa kryddan här i livet! :)

    Vilken flott silltårta! Hade du gjort den Anki? Fint dekorerad!

    SvaraRadera
  3. Remsan; Ja, det hade vi absolut. Tack, så kul att höra:)

    Tina; Visst är det, man behöver sin dagliga dos:) Tack! Ja, tårtan gjord och dekorerad av Anki.

    SvaraRadera
  4. Gillar ju inte sill men tårtan är ju fantastiskt dekorerad!! Jag gjorde laxtårta. Såå gott!!

    SvaraRadera
  5. Sofie; Tack! Vi ska absolut prova laxtårtan, låter riktigt gott!

    SvaraRadera
  6. Jo, den där känslan av att ha skrattat så mycket att man fått träningsverk i magmusklerna är obetalbar! Sommarkväll med familj och goda vänner är ett lyckorecept bättre än allt en läkare kan tänkas skriva ut.
    Håkan ser verkligen ut att trivas vid basketkorgen.

    Trevliga sommarhälsningar
    Postgårdisarna

    SvaraRadera
  7. WOW! sillatårtan ser ju grymt fin ut! ska komma ihåg den där dekorationen till andra grejer, typ västerbottencheesecaken. hade ju funkat utmärkt på den med!

    det ser ut som att ni har haft en fin midsommarafton ni med - precis som det ska vara!

    SvaraRadera
  8. Postgårdisarna; Visst är det så! Ja, även om han inte är någon vidare sportfantast så blev det mycket basket:)

    charlotta; Tack! Funkar säkert precis lika bra på vbcheescake:)

    SvaraRadera
  9. Ni är ju bäst på att dekorera matjestårta!

    SvaraRadera
  10. Vilken underbart fin silltårta!!!

    SvaraRadera
  11. Matarkivet; :) Tackar, tackar!

    Mia; Tack tack!

    SvaraRadera
  12. Men DU vilken tårta!!.....känns på ett vis ogott att äta när den var så nedrans vacker att titta på!!....=D

    SvaraRadera
  13. Tina; Ja, det bar lite emot att sätta kniven i:) Men när man vet vilken underbar smak som väntar så går det lättare. Tack!

    SvaraRadera
  14. Nä vilken snygg sillatårta!!

    SvaraRadera
  15. Men vilken toksnygg silltårta, den härmar jag nästa år! Ha det så skönt i fina vädret, nu åker jag till öland på semester!

    SvaraRadera
  16. tina; Tackar, tackar!

    Karin; Vi tackar. Härma på du bara, det är därför vi tipsar så att ni ska kunna få idéer. Ha en härlig tur till Öland!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!