måndag 4 juli 2011

Snart semester...

Ja, vi börjar nedräkningen nu och har gått in på sista arbetsveckan. Känns bra, även om sommaren plötsligt tappade stinget lite, utanför fönstret är himlen argt mörkgrå och ser ut att kunna öppna sej vilken minut som helst. Men då får man göra det bästa av situationen och frammana lite sommarkänslor av egen maskin och vad är väl bättre till hjälp med det än mat?

Vi hittade ett recept i vår "prova-på-mapp" i datorn som passade alldeles utmärkt för att locka fram våra sommarkänslor. En kall nudelsallad med limedressing till en sweetchili kyckling som Emmy i Remsans Bistro bloggade om för nästan exakt ett år sedan. Kul att läsa hos henne hur det var där den 14:e juli... värmeslag, sova i källaren och solsting:)
För en gångs skull så gjorde vi nästan som det stod i receptet, blev bara väldigt små ändringar:

Tallriken är gjord av Ankis mor för några år sedan, väldigt goda att äta från.

Nudelsallad med limedressing och sweetchilikyckling
Nudelsallad
200 g fullkornsnudlar
2 msk rapsolja med citronsmak
2 msk pressad lime
1 msk riven färsk ingefära
salt, svartpeppar
3 salladslökar
15 sugarsnaps
100 g blandad grönsallad
Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen och spola i kallt vatten. Blanda nudlarna med olja, lime, ingefära, salt och peppar. Strimla sugar snaps och salladslök och blanda ner bland nudlarna med salladen.

Limedressing
2 dl turkisk yoghurt
½ lime, rivet skal och saft
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Blanda samman allt och låt stå och dra till serveringen.


Sweetchili kyckling
500 g kycklingfilé
salt och peppar
½ dl sweet chilisås
½ dl rapsolja
½ pressad lime
Strimla och stek kycklingen, krydda. Blanda samman chilisås, olja och lime. Lägg köttet på ett fat och slå på chiliröran.

Ett av fynden från Gröna ladans loppis igår. 

Behöver vi skriva att vi var väldigt nöjda med middagen ikväll? Smakade väldigt mycket av allting och alla smakerna passade så himla bra ihop. Absolut rekommenderbart. Gillar man mat med influenser från Asien så finns det en hel hög inne hos Emmy att prova på, vi har några till kvar på vår lista:)
Är ni sugna på att prova några av våra recept med Thailändsk inspiration så hittar ni dom HÄR.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

9 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut, sparar genast receptet och ja sommaren försvann visst en stund, så mulet ute, undrar just om det kommer regn inatt

    SvaraRadera
  2. Cupcake; Ja, gör det - så gott! Det lär nog komma några droppar...

    SvaraRadera
  3. Mums, detta är jättegott. Har gjort något liknande för ett tag sedan.

    Jag har gjort pajen med frysta hallon och jag använde inte potatismjöl då. Men man kan garanterat pudra över litegrann.

    Låter skönt med semester snart. Jag lääääängtar så mycket.

    Kram o ha gott

    SvaraRadera
  4. Susanne; Ja, riktigt gott. Ok, då behövs kanske inte det då, vi provar utan. Detsamma!

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att det gick hem. Gör oftast detta när det är varmt ute, men hey asiatiskt är ju aldrig fel ;-)
    Jag vill också snart ha semester... Räknar arbetsdagar nu istället för veckor för att jag tror att det ska gå snabbare.

    SvaraRadera
  6. Ojojoj. Ber om ursäkt för sent svar, jag har inte haft en lugn stund sedan vi kom ner till Skåne! Men som ni såg är Cecilia sjuk, så vi får ta det längre fram i sommar! :=)

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att ni snart ska vara lediga! Hoppas sommaren gaskar upp sig tills dess. Och er middag låter ju förträfflig, har också en hel hög med recept att beta av.

    SvaraRadera
  8. Härligt när det snart är semester! Andreas har två veckor kvar men sedan är det dags för oss också :-) Nudelsalladen låter himla god!

    SvaraRadera
  9. Remsan; Asiatiskt är verkligen aldrig fel, helt rätt:)

    charlotta; Ingen fara, vi försöker hålla ut:)

    Matarkivet; Ja, vi håller tummarna för det, just nu verkar det lovande.

    Karin; Helt underbart!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!