Men tro nu inte att vi lever i total symbios här hemma och är som en och samma person! Nej då, det finns faktiskt en hel del som skiljer oss åt och hur vi beter oss i köket är faktiskt just en sådan sak.
Håkan är ganska så metodisk, plockar fram alla ingredienser och attiraljer innan han sätter igång med själva matlagningen, lite som en tv-kock så gillar han när det är förberett. Han vet därför redan innan han har satt igång med kockandet om någonting saknas. Allt ställs tillbaka efterhand och det diskas nästan alltid upp direkt.
Anki är lite tvärtom och befinner sej plötsligt i köket mitt i själva händelsen och tar fram allt eftersom, både ingredienser och attiraljer. De flesta skåp och lådor står öppna och för andra kan det verka vara kaos, men för frun själv så är det organiserat kaos...
Anki bakar....
Baket fortsätter.
Därför kan det bli, precis som idag, att det plötsligt är något som saknas eller det inte finns tillräckligt av mitt under resans gång... En tårta skulle bakas eftersom det ska firas födelsedag här i morgon, Anki fyller år, och plötsligt fanns det bara 2½ dl strösocker när det stod 3 dl i receptet. Vad göra? Ringa på hos grannen, nej ingen hemma. Leta i skåpet och i fina sockerskålen fanns svaret - sockerbitar i allsköns former.
Finaste sockerkaret som innehöll sockerbitar.
Fint formade små bitar som snart ska demoleras....
Med hjälp av en brödkavel så löste sej allt och baket kunde fortsätta:)
Bra kvinna reder sig själv, även i ett kaosliknande kök, så det så! Vad som baket resulterade i får ni allt vänta lite med att få reda på:)
Hur funkar ni i köket, är ni metodiska eller jobbar ni under ordnat kaos?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Tack för kul läsning : )
SvaraRaderaKram
Jag är nog lite av en Anki-typ måste jag (o)villigt erkänna. Mannen i huset är som Håkan! :)
SvaraRaderaÄr nog lite metodisk och kollar så allt finns hemma, snygga sockerbitar :-)
SvaraRaderaJag är som Håkan medan mannen i huset är precis som Anki! ;-)
SvaraRaderaFörresten så är sockerskålen himla fin.....fast jag kanske är partisk eftersom vi här hemma har en likadan + resten av servisen förstås. :) //Amy som tydligen inte kan kommentera som vanligt
Vad har ni för häftiga sockerbitar? Har ni gjort dem själva eller är det nåt skåne-hittepå? (det är det ju givetvis om ni gjort dem själva också iofs...)
SvaraRaderaSer fram emot att läsa om tårtan och Ankis födelsedagsfirande imorgon minsann! och tusen tack för jobbgratulationen :)
Jag måste se till att allt finns innan jag börjar. Är verkligen en liten kontrollant i köket. Min stackas sambo får lida för det. Jag kan inte låta bli att lägga mig i de dagar han lagar middag :P
SvaraRaderaDu är ju köks-MacGyver!:)
SvaraRaderaHihi... Ja, det är inte kul när man inser att man saknar en ingrediens mitt i baket. Tur att sockerskålen fanns.
SvaraRaderaJag är mer som Håkan och plockar fram allt innan jag ska laga mat/baka. Min man plockar fram efterhand och blir lätt irriterad när jag försöker hjälpa till och plocka fram lite saker i förväg åt honom. :-)
Haha....underbart!! Älskar organiserat kaos!! Lever ständigt i ett på liten yta. Min sambo fattar inte hur jag kan ordna så mycket disk åt honom varje gång....:)
SvaraRaderaSusanne; Varsågod, och tack för komplimangen:)
SvaraRaderaCamilla; Men visst är det skönt att vi ändå kan komma överens:)
Cupcake; Visst är dom fina, tyvärr snart slut.
Amy; Ombytta roller då alltså. Hackeforsporslin från sin bästa sida:)
Pernilla; Det är Tysklands-hittepå-sockerbitar. Men det är vi alldeles själva som köpt dom, så då är dom väl lite skånsk också? Det var så lite så:)
Slickepotten; Det konstiga är att A. är väldigt förtjust i att planera och organisera annars...
Matarkivet; :) Det tar A. som en komplimang medan H. mumlar något ohörbart...
Erika; Japp, den sockerskålen var verkligen en räddare.
Sofie; Tack! Ja, det är något viss med kaos... Haha, exakt samma här, hur kan det bli så mycket av det?
Ha ha... Jag är precis som Anki. Och då går det precis så där ibland och jag får improvisera :-) Berra klagar alltid på att jag stökar till så, men sen gör jag ett stort ryck.
SvaraRaderaJag är nog metodisk och plockar fram allt först och ställer tillbaka efterhand :) Ordnig och reda för mig, haha! Hoppas baket blev lyckat, ser fram emot vad Anki bakat!
SvaraRaderaSynd på så fina sockerbitar. Hoppas verkligen tårtan blev god!
SvaraRadera/Anders
Jag är nog mer ett kaos när jag är i köket, sölar, drar fram och stökar ned. Gubben brukar stå på sidan och skaka på huvudet och sen diskar han bort, vi kompleterar varandra bra.
SvaraRaderaHaha, vilket roligt inlägg!!!
SvaraRaderaJag känner helt klar igen mig i Anki, men jag jobbar för att bli mer lik Håkan :)
Jag är mittemellan. Ibland har jag koll och ibland har jag inte. Disken kan alltid vänta till en annan dag! ;)
SvaraRaderaEtt tips är att man kan byta ut det mesta. Är sockret slut, ta sirap eller honung istället. Är mjölken slut, ta fil, yoghurt eller cf istället. På så sätt kommer man på nya recept! :)
Hihi jag och Håkan arbetar på exakt samma sätt i köket men min sambo är mer som Ankie fast 10 resor värre.
SvaraRaderaRemsan; Ja, det vill till med ett stort ryck efter ett kaos:)
SvaraRaderaHovkonditorn; Tur att det finns någon av varje sort, lite roligare då:) Tårtan kommer, var så säker.
Anders; Jodå tårtan blev ofantligt god, kommer snart upp.
Växel; Bra när man kan komplettera varandra och arbeta tillsammans.
Mia; :) Tack, så kul att det var uppskattat. Man ska var nöjd med den man är:)
Tina; Bra tips, både vad gäller disken och vad gäller ersättningen.
Ann-Sofie; Håkan undrar om det verkligen går att vara 10 resor värre:)