Men skam den som ger sig, vi provade i morse igen, denna gången med Håkans geniala idé att pensla pappersformarna med olja och ställa dom på plåt istället för i muffinsplåten. Och hör och häpna, han hade helt rätt för sej! Det blev mycket bättre, kanske lite i plattaste laget men fullt ätbara och väldigt mättande:
Om nu inte sconesen blir så fina kan man ju lägga upp dom på ett vacker fat i alla fall:)
2 dl dinkelsikt
2 dl dinkel fullkornsmjöl
2 msk kruskakli
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl kesella 10%
1½ dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, modell större. Rör samman övriga ingredienser och blanda sedan ner smeten i den större skålen.
Pensla bullformar med olja och ställ på en bakplåt. Klicka ner smeten i formarna och grädda 15-17 minuter på 200 grader, mitt i ugnen.
Lite segt att vakna i morse, vi var hemma sent i går efter en riktigt trevlig kväll i glada vänners lag! Det bjöds på grillat, men eftersom regnet vägrade ge med sig så åkte denna antikvitet fram;
Är det ett UFO som landat i köket, kanske någon undrar? Nej då, det är en elgrill från förra seklet:)
Tack, familjen Persson för god middag och många skratt:)
Efter frukosten styrde vi stegen till Ankis far och med honom tog vi en liten tur till bl.a Ö&B för lite påfyllnadsshopping. Där träffade vi en av våra flitiga besökare, så kul när folk berättar att dom kikar in här i vårt kök, titt som tätt, och följer våra strapatser:) Vi blir alltid lika förvånade när vi hör det, man kan ju tycka vi skulle ha vant oss vid detta laget, men det gör vi kanske aldrig?
Så är det dags för en ny vecka, kanske en hel del av er ska börja jobba efter semestern? Hur som haver så önskar vi er en fin vecka:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Tråkigt att misslyckas på morgonkvisten. Men skam den som ger sig.
SvaraRaderaHaha vilken supersnygg grill! Tuff! :-D Gott med scones också. Mums!
SvaraRaderaSofie; Nej, det känns inte som rätt tillfälle alls. Men det blev ju bra till slut.
SvaraRaderaKarin; Visst är den snygg, en prydnad för köket:)
Jag har gjort ett liknande recept på scones och en gång testade jag med formar och det bara fastnade, var helt omöjligt att få ut hela bröd. Jag använder numera en muffinsplåt som jag oljar in ordentligt innan jag klickar i smeten, då funkar det bra.
SvaraRaderaSer goda ut och det gör inget att de är platta :)
SvaraRaderaTestade för ett tag sedan ett recept med i stort sett bara olja och dinkel i. Men tja, behöver jag säga att det gick åt skogen. Testade dock receptet ytterligare en gång, men det gick ändå åt skogen. Vissa recept undrar man vem som publicerat.
SvaraRaderaScones brukar jag äta till helgfrukosten, så gott!
SvaraRaderaTrevligt med bra sällskap och grillad mat ;)
Haha, det ser verkligen ut som ett köksufo! :-D
SvaraRaderaHej på Er,
SvaraRaderadet var längesedan jag bakade scones, kanske dags att testa. Grejen är att man har så mycket att testa så man skulle behöva ha semester lite till tror jag ; )
Ni får ha en go vecka.
KRAM
Erika; Då får vi kanske ta och prova det nästa gång...
SvaraRaderaHovkonditorn; Ja, goda är dom i alla fall.
Remsan; Ja, man funderar på om de själva provbakat/lagat innan publiceringen...
Delikata; Ja, det är precis så man vill spendera en lördagskväll.
tina; :) Visst gör den!
Susanne; Du har så rätt i att det finns så mycket som man vill prova! Undrar bara när tiden ska räcka till? Detsamma till dej.