Kanske ni trodde att vi kokat linssoppa med cider i och förväntade er ett helt galet recept? Då måste vi tyvärr göra er besvikna, cidern drack vi (mest Anki) i lördags och linssoppan kockade vi till middag i går:)
Vi börjar med linssoppan vars recept vi hittade i "Paulúns GI-mat":
Röd linssoppa med basilika 2-4 port
1 rödlök
1 dl finhackad basilika
2 pressade vitlöksklyftor
2½ dl röda linser
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond
1 burk krossade tomater, eller 1 burk coctailtomater
1 tsk oregano
salt, svartepppar
förslag på valfritt tillbehör; korv eller kassler
Skala och hacka löken, fräs den tillsammans med vitlök i en stor gryta några minuter. Tillsätt baslika och låt den fräsa med några minuter. Skölj linserna till vattnet är helt klart och slå ner dom i grytan tillsammans med vatten, fond, tomater och oregano. Låt det puttra ca 20 minuter, smaka av med salt och peppar.
Vill man ha soppan mer matig så kan man ha i stekta korvskivor eller tärnad kassler.
Så över till cidern som Anki snappade åt sej på systembolaget sist vi var där, Rekorderlig sommarcider nummer 1803, som bara säljs under sommarsäsongen. Enligt burken ska den ha en smak av vildäpplen och fläder, enligt oss har en en tydlig smak av vatten med en hint av socker!
Inget som gick hem på Mårtenssons balkong alls, bubbla vatten och smaksätta med socker kan vi själv göra.
Men som tur var så stod det en flaska Xide Jungle, nummer 1719, i kylen och en sådan tackar vi inte nej till. Det har blivit en av våra favoritdrycker i sommar faktiskt och det har nog köpts hem några stycken...
Åter frid i huset:)
Låt er inte luras, bilder ljuger väldigt mycket ibland:)
Har ni provat, vad tyckte ni?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Ja, idag kändes det verkligen som höst. Riktigt skitväder i götet. Hög tid för soppa!
SvaraRaderaSofie; Inget vidare väder här heller, mest regn och åska. Passar perfekt med soppa, eller kanske en gryta dagar som dessa.
SvaraRaderaDet här är en soppa helt i min smak :)
SvaraRaderaIdag är det minst sagt soppväder här i Götet - ösregn, grått och kallt. Tänkte nästan ta halsduk på väg till jobbet i morse... Suck. Jag gillar linssoppa, förresten, och Calle som annars är en lins-och-bön-skeptiker tycker också att det är riktigt gott! Halleluljah, säger jag bara.
SvaraRaderaVilken tur att ni hade en trogen cider hemma också, tycker det är så fräckt när det säljs så dåliga drycker. Kvalitetskontroll- hallå! :o)
SvaraRaderaMmmm, vad gott med soppa. Den lät riktigt god (och säkert urläcker att spetsa upp med en liten skvätt torr äppelcider).
SvaraRaderaDen soppan är jätte god har gjort den många gånger.
SvaraRaderaHovkonditorn; Så kul, hoppas den ska smaka om du testar.
SvaraRaderaCharlotta; Ja, nog känns det som att hösten är lite väl tidigt på det? Hallelulja, säger vi också:)
Matarkivet; Ja, den cidern kommer aldrig mer in genom våra dörrar!
Louise; Kanske ingen dum idé egentligen...
Milla; Visst är den!
Mums, jag älskar linssoppa. Var alldeles för länge sen som jag gjorde det. Har en sambo som inte gillar soppa, då blir det sällan att jag står och lagar bara till mig. Men det ska jag banne mig ändra på! :-) Perfekt att ha med som lunchlåda ju. Ska prova ert recept!
SvaraRaderaMåste även säga att det är kul att få ta del er resa till Thailand!
Ha en trevlig helg!
Frida; Alldeles perfekt som lunchlåda, göra mycket och frysa är alla tiders. Hoppas det ska smaka.
SvaraRaderaSå kul att du uppskattar Thailandsinläggen, det kommer ett till, i alla fall.
Jag har också upptäckt djungelcidern. Åh vilken törstsläckare den skulle bli i sommar tänkte jag och hoppades på ett högtryck med 30 graders värme någon vecka eller två. Jag väntar fortfarande!
SvaraRadera