Inte för att vi tyckter att det påminner så väldigt mycket om rårakor, istället blev det mer som en frittata. Riktigt gott blev det i alla fall, perfekt att servera till en bit matjessill och en klick gräddfil;
Receptet lånade vi från en av kokböckerna vi lånade på biblioteket, men vilken det var är ett frågetecken... Förmodligen i en med LCHF-recept, som vanligt blev det lite förändringar:)
Rårakor på blomkål och broccoli 2 port + matlåda
300 g stammar från blomkål och broccoli
1 stor morot
10 cm purjolök
5 ägg
2 dl keso (ca 1 liten burk)
salt och peppar
Riv moroten och hälften av stammarna grovt, andra halvan river du fint. Skiva löken tunt.
Rör samman äggen och keson och blanda sedan ner grönsakerna, krydda med salt och peppar.
Stek smeten i smör, ca 2-3 minuter på varje sida, håll de färdigstekta rårakorna varma i ugnen under tiden som du steker färdigt.
Servera gärna till matjessill eller stekt bacon.
Så nästa gång ni står där med broccolin och blomkålen på skärbrädan så kom ihåg att inte låta stammarna hamna bland soporna. Spara dom och låt dom hamna i en god middag istället!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Det här var ju ett trevligt recept :)
SvaraRaderaHovkonditorn; Så kul du tycker det, gott var det så det är bara att prova:)
SvaraRaderaDet här ska jag absolut testa. :D
SvaraRaderaHärligt med lite omväxling till allt blomkålsmos(som man förvisso kan variera i oändlighet. :P)
Blomkål har visat sej vara mycket användbart ju, man kan ju till å med göra ris av det. :)
Perfekt GI-mat! :)
Lisa; Så kul att du blev sugen, hoppas det går hem! Ja, den där blomkålsrisen ska vi prova.
SvaraRaderaåh, men det låter ju fantastiskt gott! Jag älskar rårakor, och blomkål, och broccoli... Ja, det är inget i det här receptet jag INTE älskar ;)
SvaraRaderaKul att ni äter linser ni med, och jag håller med, marinerade är de underbart goda =D
Alexandra; Härligt att höra, bara att prova då:) Visst är det gott med linser, och mättande!
SvaraRaderaTänk att jag gick och tänkte på rårakor här om dagen. Och det här var ju också ett spännande recept. Vill jag prova..:-)
SvaraRaderajag har också ätit broccolistammar idag! fast i en ost- & broccoligratäng på jobbet. det var himla gott det :)
SvaraRaderarårakan ser också god ut, men sillen hoppar jag nog över!
Gul; Som det kan bli:) Varsågod, prova på!
SvaraRaderaPernilla; :) Visst är det gott med stammar, en ost-o broccoligratäng låter ju inte helt fel det heller... Hoppa på du bara:)
Man kan ju inte kliva in här utan att bli hungrig! ;)
SvaraRaderaDet här receptet sparar jag, låter verkligen som något för mig =D
Låter gott, fast utan blomkål kan bara äta den rå.
SvaraRaderaLåter mycket och och himla nyttigt :-)
SvaraRaderaNellie; :) Så kul, då har vi lyckats:) Spara du, hoppas du kommer att gilla det!
SvaraRaderaMilla; Aha, på det viset!
Cupcake; Mycket:)
Detta receptet sparar jag! Som vanligt gillar jag när man tar tillvara på så mycket som möjligt av råvarorna :) Och så såg det så gott ut med och det gör ju bara saken ännu bättre :)
SvaraRaderaDet där har jag aldrig förstått, allså varför folk inte äter stammen på broccoli och blomkål. De smakr ju likadant som resten av grönsaken. Fast ännu mer konstigt är varför så många skalar blomkålen i affären bara för att slippa betala för blasten... :-)
SvaraRaderaDetta låter jättegott. Jag gillar "rårakor" på alla sorters grönsaker.
Bra med tips för vi äter inte alltid upp det även om det så klart händer.
SvaraRaderaHa! Rårakor åt vi till middag idag, fast den vanliga potatisvarianten :=)
SvaraRaderaJag har heller aldrig förstått varför folk inte äter stammen på vare sig broccoli eller blomkål, det är ju jättegott!
Tack för tipset =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRaderaRårakor är ju bara så gott!
SvaraRaderaDet såg riktigt smaskigt ut!...och fyndigt när man vill hålla ner "kollisarna"
SvaraRaderaSjälv älskar jag broccoli och äter den med "hull o hår"!..=))
Ha gott!
Rårakor var min favoriträtt som barn. Men hallå, man kan faktiskt äta blomkålsblasten också! Jag använder rubbet.
SvaraRaderaDetta låter som ett riktigt trevligt recept :-)
SvaraRaderaSparar det och hoppas att jag snart hinner laga det :-)
Ja men tack för det tipset!
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Ansi; Spar på du bara, hoppas du kommer att gilla rakorna:)
SvaraRaderaRemsan; Ja, men visst gör det, gott gott! De där blasterna ligger det oftast en hel hög kvar i lådorna, rapporterar Håkan!
Mågott; Tips kan man aldrig få för många av:)
Charlotta; Men alltså, som det bara kan falla sej! Och Pernilla hade käkat broccolistammar:) Great minds think alike...
Coquina; Varsågod!
Maria; Visst är det!
Tina; Visst är det fyndigt:) Ha det gott du också.
Moma; Men hallå, visst kan man fast vi har aldrig provat... Har du det i sallad då eller?
Jenny; Så kul, hoppas att du hinner och att du gillar det:)
Smaskens; Ja, men vassego!
De ser iaf ut exakt som rårakor, men kul med en ny och nyttigare variant!
SvaraRaderaMatarkivet; Ja, alltid spännande med nya varianter!
SvaraRadera