Så raskt över till något mycket mer upphetsande, nämligen förrätten vi njöt av i lördags innan fläskfilén och kantarellsåsen gjorde sin entré. Det blev rödbetor i sällskap av honungsrostade valnötter och ruccola, som vi ringlade getostsås över, så gott. Det påminde lite om förra förrätten med rödbetor vi gjorde (här), denna var dock lite mer åt det söta hållet. Ingen godare än den andra, bara olika:
Var är solen när man behöver den?
Förrätts-rödbetor 2 port
4-6 rödbetor
olivoja
balsamvinäger
salt och svartpeppar
30 g valnötter
1 msk flytande honung
ruccola
Sås
100 g getost
1 dl crème fraiche
½ msk flytande honung
salt och svartpeppar
Koka rödbetorna så de mjuknar, tar allt mellan 20 och 40 minuter beroende på storleken, känn med provsticka. Slå av vattnet och skala betorna under rinnande kallt vatten och dela sedan i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar efter eget tycke och smak. Blanda runt och smaka av.
Under tiden betorna kokar så rör du samman såsen och rostar valnötterna.
Mosa getosten i en skål, rör ner övriga ingredienser och ställ det sedan kallt till serveringen.
Rosta valnötterna i en het stekpanna till de börjar ta färg, häll i honung och stek ytterliggare någon minut.
Lägg ruccola på ett serveringsfat, lägg på rödbetorna och strö sedan över valnötterna. Ringla till sist över getostsåsen och servera.
Så var det då den där formen som flyttade in hos oss igår, en riktigt glad överraskning kan ni tro!
Ett stycken paket som levererades i Mårtenssons kök igår. Nyfikna?
Där nere bland pappersstrimlorna (ett mycket bra sätt för återvinning av papper minsann) låg vår nya inneboende. Solgul och fin.
Tada! Visst är den tjusig och visst blir man glad av att se den? Ja, i alla fall blev vi väldigt glada:) Och visst är den perfekt att servera påsklamm, eller annan påskmat i?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Åååå så underbart fin! Grattis!
SvaraRaderaJag måste nog ta en vända upp till mor min å tigga till mej lite rödbetor, för det här passar nog min smak perfekt. :)
Älskar gerbera!! Så snygga former och färger!
SvaraRaderaFörrätten: Inte bara god, Snygg oxå!!!
Stort grattis till vinsten :-) De är bara SÅ fina.
SvaraRaderaSpännande förrätt ni ätit, kan absolut tänka mig att smaka på.
Ha det bra!
Kram Susanne
Lisa; Tack. Så kul, hoppas de ska smaka bra:)
SvaraRaderaSofie; Ja, man kan väl säga att vi också gillar Gerbera ganska mycket just nu:) Tack!
Susanne; Tackar. Smaka på:) Detsamma.
Vad söta ni är!!! Ett recept som måste testas i påsk :) Jag är övertygad om att den kommer bli härligt bortskämd med spännande recept
SvaraRaderaMaria; :) Det kommer den säkert att bli...
SvaraRaderaMen GRATTIS kära ni till den finfina formen! Och tack för er hälsning på bloggen - det värmer och peppar ska ni veta.
SvaraRaderaCharlotta; Men tack, kära du:) Så bra, tänker på er.
SvaraRaderaNej vilken fantastisk form ni kammade hem, GRATTIS! Och förrättsrödbetorna skulle jag LÄTT inhalera om jag var i närheten av den, så vackert! Och getost som är så gott till just rödbetor! MUMS =D
SvaraRaderaRödbeta tillsammans med getost, valnötter och honug är en superkombo :) Jättefin form!
SvaraRaderaGrattis till vinsten, Gerbera har himla fint porslin och rödbetor låter gott
SvaraRaderaFörrätten är helt i min smak:) Så underbart fräsch! Jättefin form. I mina ögon blev formen ännu finare när jag läste ordet solgul!Tänk vad en beskrivning kan göra haha.
SvaraRaderaKul med vinst! Den formen kommer att lysa i köket, och piffa till den enklaste vardagsrätt:-)
SvaraRaderaGrattis till vinsten, ni är ena hejare på det där! Låter gott med getostsås till rödbetorna. Mums!
SvaraRaderaJa dom är otroligt fina och trevliga Gerberas keramik, har mer än en gång stått och hållt dom i handen men blivit för snål i slutändan och dessutom tänkt tanken, -Tänk om man slår sönder dom i kökets hets och hetta...dom är ju så galet dyra :/
SvaraRaderaVar rädd om den och Grattis till vinsten :))
Men grattis! Sicken fin form, får nästan lite vårkänslor ju. Rödbetor, getost och honung- man får ju aldrig nog...
SvaraRaderaGrattis till den fina vinsten! Formen får lysa upp hos er nu när solen inte vill skina.
SvaraRaderaOch maten -så gott!
Alexandra; Tack! Visst passar de bra tillsammans.
SvaraRaderaHovkonditorn; Verkligen super! JA, visst är den fin.
Cupcake; Tack! Ja, de har den hel del fina saker.
Ann-Sofie; Ja, ord kan göra en hel del:)
Sunshine; Visst är det kul. Ja, den piggar onekligen upp!
Matarkivet; Tack! Mycket mums:)
Jimmie; Nej, vi får verkligen inte hoppas den går i kras, då blir vi olyckliga:( Tack!
Kim; Tack! Ja, den inger verkligen vårkänslor. Nej, det är beroendeframkallande:)
Remsan; Tack! Ja, den är verkligen en fin ersättning:)
Ja!!! Nu kom ju rödbetsreceptet! Detta måste provas! Vilken fin gul form ni fick förresten. Grattis till vinsten :)
SvaraRaderaMinns inte om jag svarade på er kommentar om chokladmynta. Ja, det är gott :) Smakar nästan som after eight. Perfekt att garnera tårtor och andra bakverk med. Jättegott till jordgubbar med :)
Ansibecki; Ja, jippi, hoppas det smakar:) Tack! Det låter ju hur gott som helst, borde vara gott att muddla i drink?
SvaraRadera