Men, men, huvudsaken är att det smakar bra när det väl hamnar i munnen och det gjorde maten på denna bilden, så in i hoppsan bra smakade det! Receptet? Ja, det fiskade vi upp ur Gröna Lådan:
Ett mustigt rött vin i glaset sitter inte helt fel ... varför inte denna italienare? .
Fläskfilé med inspiration från Italien 2 port+matlåda
500 g fläskfilé
ca 800 g mogna tomater
3 vitlöksklyftor
½ msk oregano
1 msk basilika
1½ dl rött vin
1 msk kalvfond
maizena
salt och svartpeppar
Skär köttet i lite tjockare skivor, ställ på högkant och banka ut dom så de blir en anings större och tunnare. Bryn köttet hastigt på båda sidor, salta och peppra. Lägg köttet på en tallrik och håll det varmt under aluminiumfolie.
Skålla tomaterna i hett vatten, alltså: kok upp vatten i en gryta, lägg ner ca tre tomater åt gången i det kokande vattnet. När du ser att skalet spricker hivar du upp tomaterna, låter dom svalna och drar sedan enkelt bort skalet. Voilà, du har skållat en tomat!
Skär tomaterna i klyftor, skär bort kärnhuset och hacka tomaterna grovt. Häll ner tomathacket i stekpannan tillsammans med pressade vitlöksklyftor, oregano, basilika, vin och fond och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner köttet i tomatsåsen och slå i köttsaften som finns på tallriken. Låt det hela sjuda under lock på svag värme tills köttet är genomstekt/kokt.
Red av såsen med maizena och smaka av med ev. mer salt och peppar.
Servera gärna till pasta och en smarrig sallad.
Tack för alla fina "krya på dej" hälsningar som ni skickat till frun i köket, det känns redan som de hjälper.
Snart håller vi helg och då vill vi inte ha någon hosta som stör helgfriden, så det så! Denna helgen är vi helt lediga och vi får se vad vi hittar på, det finns lite olika lösa planer så vi får se vart vi styr stegen.
Vad gör ni i helgen, berätta, vi är så nyfikna:)
En fin helg önskar vi er, med godsaker både här och där!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Hej, jag håller verkligen varenda tumme jag har (2) för att få vara med och vinna den här coola tävlingen som Fjällräven har. Jag har till och med gjort en knäpp video.
SvaraRaderaJag behöver DIN hjälp att uppfylla min dröm.
Snälla rösta på mig:
http://www.fjallraven.se/friluftsliv/polar/tavling/tavlingsbidrag/bidrag/?uid=707
Alla som röstar på mig och ber sina läsare göra detsamma får en länkning med en bild från er blogg på min blogg!
www.smalochsnygg.se Maila mig isåfall! <3
Massor med kramar Jinni
Ja, trist det är med en del mat, som helt enkelt inte är photogenic. Detta låter mycket gott i alla fall.
SvaraRaderaHa en fin helg hörrni.
Jag tycker det ser fantastiskt gott ut :) Viss mat är helt omöjlig att fota och vissa dagar går det inte alls hur fotovänligt det än må vara :D
SvaraRaderaJinni; Då håller vi tummarna för dej.
SvaraRaderaRemsan; Nej, det är väl så det är, men gott det var det ju. Detsamma till dej!
Helena; Vi tackar! Nej, vissa dagar är det helt som förgjort, hur man än vrider och vänder på sej.
Viva Italia! Det där ser hur gott som helst ut!
SvaraRaderaTrevlig helg på er!
Det ser allt himla gott ut och jag tycker att ni matbloggare är himla duktiga på att fota, tycker det är sjukt svårt att fotografera mat så att det ser gott och snyggt ut, men ni lyckas alltid
SvaraRaderaVad skönt att förkylning börjar ge med sig :-)
SvaraRaderaJag tycker grytan ser supersmarrig ut och hade gärna smakat på den.
Imorgon ska jag göra något jag aldrig gjort... stå och sälja på loppis, spännande. Kvällen avrundar jag med tre härliga tjejkompisar med god mat och vin.
Kram på er och trevlig helg
Det här ser väl finfint ut! Och riktigt gott -pasta + fläskfilé = mums...Värre var det med min torsk ikväll som bara skulle trilskas...det var liksom inte nån idé att ens närma sig med kameran:-)
SvaraRaderaInte tycker jag det är något fel på den bilden! Jag tycker det ser riktigt gott ut! I övrigt håller jag med, det är inte så lätt att få till fina bilder nu när det är kolsvart på kvällarna. Och det är ju oftast då man äter sin middag. Ha en riktigt underbar helg!
SvaraRaderaBilden är visst fin! Jag blir otroligt sugen! Det är verkligen ett helvete ibland det där fotograferandet. När man öppnar upp en blogg tycker jag att det borde ingå en fotograf som står i ett hörn i köket någonstans (utan att störa) som hoppar fram när man är färdiglagad vid spisen.
SvaraRaderaVår helg är lugn som en filbunke, här stressas det inte. Vi ska dessutom bort och äta ikväll och slipper att laga mat..Underbart!
Trevlig helg!
Bara det blir gott! Men visst känns det bättre att lägga ut en bild man är nöjd med för att locka.
SvaraRaderaInga stora planer för helgen. Vi tar allt lite som det kommer. Ute och rullar vagn och umgås. Idag är det grått och trist väder så gött att sega lite.
Tittade på ingredienslistan och då blir man ju så frestad att dra fram kastrullerna! Måste ju smaka ljuvligt! Håller med om att röda och bruna toner är svåra att få till!
SvaraRaderaMoma; Viva, viva! Tackar, tackar:)
SvaraRaderaCupcake; Äsch, smickrare där:)
Susanne; Ja, tack nu är den snart borta. Hoppas loppisen gick riktigt bra, spännande!
Sunshine; Riktigt gott, absolut. Nej, ibland är det inte ens lönt liksom:)
Kjersti; Tack o bock! Ja, det där ljuset är saknat, sol vill vi ha...
Ann-Sofie; Tack! Ja vi kan bara hålla med dej, en styck fotograf i ett hörn låter bra! Någon intresserad?
Sofie; Jajamensan! Skönt att bara få vara, ta det som det kommer och rulla lite vagn:)
Frostrosor; Visst är just brunt riktigt svårt, det blir ju bara platt och just brunt:) Men gott var det, väl värt att dra fram grytorna!
Det ser ju visst gott ut och låter riktigt gott, ska testas helt klart!
SvaraRaderaHanna; Tack:) Testa på, hoppas du gillar det lika mycket som vi gjorde.
SvaraRaderatycker det både ser och låter gott :)
SvaraRaderakarin; Tackar, tackar:)
SvaraRadera