måndag 17 oktober 2011

Annorlunda coleslaw.

Helgen gick snabbt förbi, det känns som de senaste helgerna har gjort det av någon anledning. Men det är väl som man säger att tiden går fort när man har roligt!
Smörgåstårtan vi bjöds på i lördags smakade 2 portioner god, vinet till smakade friskt och gott - perfekt till tårta med lax och räkor på. Sällskapet var pratglatt och det blev en trevlig kväll.


Något som vinet säkert också hade passat perfekt till var vår måndagsmiddag förra veckan! Anki stod vid spisen och det resulterade i en bit ugnsstekt lax som serverades med coleslaw med bulgur i, riktigt smaskig och användbar. Vi fick rester över som vi båda haft med som matlåda, Anki åt sin med kalkonkorv, Håkan valde en bit asiatisk fläskkarré (recept här) som blev över från söndagen. Passade lika bra till båda:

Bulgurcoleslaw   2 port+matlåda
2 dl fullkornsbulgur
2 normalstora morötter
3 dl strimlad vitkål
2 dl lätt crème fraiche
4 msk majonnäs
3-5 tsk fransk senap (smaka dej fram)
salt och svartpeppar
Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning och låt den svalna.
Skala och riv ner morötterna i en skål, blanda ner vitkål och bulgur.
Rör samman crème fraiche och majonnäs, smaka av med senap, salt och svartpeppar.
Blanda ner crème fraicheröran i bulgurröran och rör samman det väl.
Kan förvaras några dagar i kylen.

Röran funkar säkert som tillbehör till annat också, bara fantasin sätter gränser. Så ut i köket och fantisera:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

14 kommentarer:

  1. Bulgur i coleslawen låter spännande!

    SvaraRadera
  2. Det var nytt! I min coleslaw har jag alltid vitlök och kummin, som jag först rostar i en torr panna.

    SvaraRadera
  3. Oj va annorlunda med bulgur! :) Frågan är om man vågar testa... :) Ser gott ut!

    SvaraRadera
  4. Mums för Rieslingvin, det gillar jag. Lägger detta på minnet.

    Coleslaw är också riktigt gott.

    Fortsatt trevlig vecka till er.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Det var ingen dum ide med bulguren i cole slaw'n. Det ska tas fasta på!
    Jag är lite av en nybörjare på vitt vin, så jag tar emot alla vintips med öppna armar.

    SvaraRadera
  6. Nu har jag missat så där jättemycket hos er igen... Har ju varit på lite semester, men det är underbart att komma hem o få en massa ny mat-inspiration, för visst är det gott o äta på restaurang men ännu bättre o komma hem o få laga mat igen! 10 dagar med restaurangmat är lite väl mkt för min del... Hoppas allt är bra med er. Kramar Anna

    SvaraRadera
  7. Men oj vad smart att blanda bulguren I coleslawen istället för att servera den bredvid, himla smidigt och ser väldigt gott ut också! Mmm, vad sugen jag blev nu <3

    SvaraRadera
  8. Det vinet har vi också druckit några gånger! Och vi gillar också det!
    Ha en trevlig dag!

    SvaraRadera
  9. Det lät faktiskt som en riktigt bra idé med bulgur i. Lite matigare, lite bättre och lite godare :)

    SvaraRadera
  10. Det lät spännande och gott!

    Håller med om att tiden går alldeles för snabbt!

    SvaraRadera
  11. Vilken kul twist, kan tänka mig att det blev riktigt gott!

    SvaraRadera
  12. Intressant version av coleslaw!

    http://kanelochvanilj.blogspot.com/

    SvaraRadera
  13. Ser man på, två flugor på smällen! Jag gillar bulgur, speciellt den grövre varianten, sonen gör det inte. Men han gillar ju cole slaw vilket vi äter ganska ofta, kanska jag kan lura honom..?

    SvaraRadera
  14. Klart annorlunda coleslaw, måste testas.
    Tack!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!