Sjukstugan har haft öppet här hemma även i dag, frun har tagit det väldigt lugnt och inte gjort många knop alls faktiskt, förhoppningsvis hjälper det med lite vila. För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång! Får väl se om det blir abstinens efter jobbet, eller inte:)
Jaja, nock om ditta och över till datta. Ett recept på en väldigt enkel och lättfixad förrätt som dessutom smakar riktigt bra, kan det vara något? En mogen avokado, några räkor och lite goja är det enda som behövs för att få nåt gott som retar aptiten lite. Hoprört på en höft av Håkan blev det så här:
Avokadohalva med räkfyllning 2 pers, ca 4 avokadohalvor
½ avokado per person
200 g skalade räkor
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
hackad dill
salt och peppar
Rör samman majonnäs med crème fraiche, blanda ner dill och smaka va med salt och peppar. Blanda ner räkorna. Halvera avokado och lägg på fyllning.
Servera gärna med citronklyfta och lite grönt på tallriken.
Nu ska vi chilla (jösses så unga vi känner oss när vi säger så!) i tv-soffan, mysa och njuta av den där fredagskänslan. Om gud vill och kalsongerna håller, så ska vi ut till Håkans föräldrar på 70-årskalas i morgon, det är Håkans far som når den hedervärda åldern!
Nu önskar vi er alla fina läsare en riktigt härlig helg!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Avokado är gott sådär som förrätt... chilla lugnt och njut av fredagsmyset! Krya på Anki och önskar er en fin kväll! :)
SvaraRaderaAvocadahalva med räkgoja är mumsigt gott.
SvaraRaderaNi gör rätt som chillar i soffan, det är riktigt skönt och avkopplande.
Ha nu ett trevligt kalas imorgon.
Kram kram
Perfekt mogen avokado är gott till allt möjligt, men med lite "goja" extra gott! :)
SvaraRaderaKrya på dig Anki!
Smarr smarr med avokadohalva :)
SvaraRaderaHa en trevlig helg nu och hoppas Anki piggar på sig!
Chilla ni bara, det gör vi med :) Ha det bra, kram!
SvaraRaderaMums! Hon får krya på sig så mycket! Trevlig helg på er!
SvaraRaderaMmm... Så gott! Vi har frossat i avokado nu eftersom jag köpte hem en drös så fina. Detta är nog en av de godaste förrätterna.
SvaraRaderaHa det så kul på festen. Wihoo för 70-års kalas! Kram kram.
Simpelt, snabbt, rena smaker är helt rätt melodi.
SvaraRaderaEn klassiker som aldrig dör ut men som kan komma i många varianter.
I torsdags åt jag ungefär samma bas men med riven pepparrot i.
Oh, man ska icke underskatta en sådan klassiker!
SvaraRaderaAvocado + räkor = sant.
Hoppas frun i huset mår bättre snart, jag hade liknande åkomma för någon vecka sedan och det är inget man önskar till någon annan. Men hälsa att aptiten kommer tillbaka med besked!
Allt med avocado är gott. Så är det bara.:-) Men usch! Är det sjukt hemma hos er också. Här med, tyvärr. Verkar inte ta slut alls den här hösten/vintern. Krya på er och hoppas ni får en bra helg ändå.
SvaraRaderaAj då, hoppas att alla baciller flyger sin kos i helgen!
SvaraRaderaJa, det är ju avokadosäsong!! Och med räkor blir det aldrig fel.
önskar er en fin helg, tros sjukdom!
avocado är mumma,och den är ju sprängfylld med bara nyttiga fetter som visst ska förebygga både rynkor och förbättra hjärnkapaciteten....=)) och passar gott som en frukost,förrätt..."you name it"...=))
SvaraRaderaUsch vad trist det är med virus och baciller - kan de inte skaffa sig en annan hobby än att trakassera stackars människor? Avocado är gott - denna såg väldigt fräsch ut dessutom.
SvaraRaderaVad kul med tygservetter! Har man väl öppnat luckan....Ser fram emot detta!
Krya på Dig (jag uppfattade det som om det enbart var Anki som drabbats. Men jag kan ha begripit fel. Lägger därför till "Er" som säkerhetshängsle)
Kram,
Lena
Japp, tygservetterna ligger och väntar till nästa middagsbjudning, ska bli riktigt spännande!
RaderaJodå, bara Anki som drabbats, Håkan har ett enormt lager av motståndskraft.
Sån här mat är verkligen min favorit! Ser supergott ut!
SvaraRaderaVisst är det gott, sån förrätt som man enkelt kan äta sej mätt på:)
RaderaMums, mums, mums! Ser underbart gott ut! Älskar denna typ av förrätt =)
SvaraRadera