tisdag 17 januari 2012

Snabba bullar.

Till soppan som vi åt igår blev det lite nybakade bullar minsann, snabba sorten som bakas med bakpulver istället för jäst. Perfekt när det känns som att det skulle sitta fint med nybakat och det är lite knapert med tid. Vi slängde i lite pumpafrön i vår deg, men det kan varieras efter eget tycke och smak.


Receptinspirationen kommer från ett urklipp från en favoritkälla vad gäller recept, tant-tidningen! 

Snabba bullar 8 stycken
4½ dl siktat dinkelmjöl
½ dl havregryn
½ dl kruskakli
2 tsk bakpulver
1 dl pumpafrön eller liknande
½ tsk salt
½ dl matolja
2 dl mjölk
Blanda samman alla torra ingredienser ordentligt i en skål. Slå i olja och mjölk och blanda samman väl. 
Dela upp degen i 8 bitar och rulla dom till bullar. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en bakplåt. 
Grädda bullarna mitt i ugnen, 225 graders värme, ca 15 minuter. 

I kväll går tvätteriloppet mellan Mårtenssons lägenhet och tvättstugan i källaren, vi snackar 4 våningar och redigt med vardagsmotion:) I morgon är vi båda lediga (det är ju så på onsdagarna) och vad som ska hända då har vi inte riktigt bestämt än. Förslagen är några stycken, Köpenhamn hägrar, IKEA likaså (den vilda jakten på soffan, ni vet), eller så stannar vi hemma, eller så... 
Ja, vi får väl helt enkelt se hur det känns när vi vaknar i morgon bitti! 

Förresten, är det någon av er som läser som har någon erfarenhet av Tupperwares produkt, Fridge Smart? Då kan ni kanske lämna en liten kommentar om det, så blir vi så glada. Vi funderar nämligen på att beställa en sådan eftersom den verkar vara bra när man läser om den. Tack på förhand!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

13 kommentarer:

  1. Bakpulver bröd är allt kanon ibland och era vrekar vara riktigt nyttiga, för det är inte alltid man orkar tänka till 2 dagar innan att man vill ha nybakat bröd som det ibland behövs när man skall baka surdegs bröd.

    Fridgesmart har jag länge funderat på, skall bli intressant att se vad ni får för svar.

    SvaraRadera
  2. Ha en riktigt härlig dag imorgon oavsett vad ni hittar på:) Själv är jag också ledig på onsdagar och då brkar jag göra ingenting, det är skönt:-D

    SvaraRadera
  3. Brödet ser riktigt smarrigt ut och så nyttigt, me like!
    Det ska jag def testa! Läser ni någonsin era mail? Eller hamnar jag alltid i skräpposten? ;) U got mail!
    Önskar er en trevlig dag imorgon oavsett vad ni hittar på, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära Amy, visst läste vi ditt mejl, det tog bara lite tid innan vi hade tid att läsa länken och svara dej:) Men nu så, nu är det du som har mejl! Ser fram mot spännande matlagning...

      Radera
  4. Hej! Jag har haft en Fridge smart i flera år. Använder den mest till att förvara morötter i kylskåpet. Tycker att den är superbra, morötterna håller länge. Tidigare fick jag slänga morötter många gånger då de blev dåliga. Har även förvarat andra grönsaker i den och på sommaren brukar jag ha potatis i den när vi är ute i husvagnen. Tycker att det är en av de bästa sakerna jag köpt på dessa partyn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket för ditt svar, det lär nog bli en för vår del också.

      Radera
  5. Det är aldrig fel med snabb bakat bröd. Tycker oftast bakpulverbröd smakar scones men detta verkar ju vara lite mer nyttigheter i så det ska helt klart testas. Blir det IKEA vet ni att ni alltid är välkomna att svänga förbi Skumparp. Men varnar er, var där förra veckan och de höll på att bygga om=världens kaos, fast det kanske är klart nu. Ha en trevlig dag vad det än blir.

    SvaraRadera
  6. Låter som mycket goda och hälsosamma bullar! Smart Fridge har jag jag ingen erfarenhet av, men Tupperware produkterna är ju annars mycket bra.

    SvaraRadera
  7. ja, funderade på den där lilla bullen som låg där. perfekt med snabba bullar till soppa. Och nybakade!!
    Vi kör tvättstugeracet idag.... Brukar bli extra träning med en tung unge i sele på magen....:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jahaja, en unge på magen, det skulle man kanske försöka låna någonstans:)

      Radera
  8. Låter jättegott,dock har ja lite svårt för bakpulver i bröd,så använder alltid jäst.men nyttigt skriker de om dessa och de behövs nu när man ska försöka hålla sitt nyårslöfte

    SvaraRadera
  9. Åh, vad sugen jag blev på bröd. Ser jättegott ut.

    Kram på er

    SvaraRadera
  10. Å, nybakat bröd är ju bland det godaste jag kan komma på! Himla bra med ett recept som går snabbt, det tar alltid emot att sätta jäsdegar här...

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!