Dagens recept till er blir däremot inte sushi, än har vi inte gett oss på att göra det själv, men snart så... Kanske vi får lite inspiration ikväll:)
Vad vi ska bjuda på er är lite biffar gjorda på bl.a björnkött, men har ni inte björn så går det säkert med vilket viltkött som helst. För vår del var det första gången vi åt björn faktiskt, köttet har legat ett tag i frysen och väntat på att bli tillagat och i mellandagarna var det dags. Det smakade som vilt brukar göra, kanske en anings leversmak men inget som stör eller går igenom för mycket.
500 g viltkött av valfri sort, vi använde björn
200 g fläskfärs
2 msk ströbröd
½ dl grädde
1 ägg
1 gul lök
4 enbär, krossade
½ dl kalvfond
1 nypa rosmarin
½ dl torkad svamp, smulad
salt och vitpeppar
Blanda samman ströbröd och grädden, ställ det åt sidan för att svälla.
Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör, låt den sedan svalna lite.
Blanda färsen med, ströbrödsröran, löken och övriga ingredienser i en skål, rör samman till en smidig smet.
Dela upp smeten i lika stora delar, 6-8 stycken, och forma till biffar som du steker i smör på medelvärme.
Servera med goda tillbehör som t.ex denna svampsåsen och denna bärkompotten.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Spännande!, björn har jag inte ätit, men vet de som smakat det att de har en väldigt markant viltsmak i förhållande till älg o ren.
SvaraRaderaSer iaf gott ut...=)
Suck, har inte läst här länge, men jag måste nog sluta direkt... ni gör mej nämligen vansinnig med era recept - vansinnigt sugen alltså ;-)
SvaraRaderaVisste inte att det går att få tag på björnkött?!? Viltkött kan ju vara ganska olika. Behövs det mer fläskfärs om jag t.ex. väljer älgkött (som jag också inte har här i Tyskland...) som är väldigt magert? Mindre, om jag väljer vildsvin (räknas väl som viltkött?) - det har vi gott om här ;-)
Kassen med Prästost osv. utökar jag nu med ett smakprov - we have a deal, you know :-)
Inte ska du sluta läsa här, det är ju liksom hela meningen att vi ska göra våra läsare sugna på maten vi kockar:)
RaderaJodå, har man bara rätt kontakter så går det... Mängden fläskkött hade vi behållit samma på, både vad gäller vildsvin och älg.
Björn har jag konstigt nog ätit en gång! Och idag har jag köpt brysselkål så snart är jag av med "brysselkål-oskulden" ;-D Hoppas ni får en trevlig kväll! Kram
SvaraRaderaVad gott och spännande med björnkött det har jag nog aldrig smakat. Jag gjorde något liknande förra veckan men fick nöja mig med viltkryddad blandfärs, inte dumt det heller. Hoppas sushin var god, har faktiskt ätit sushi i Ystad på gågatan i somras, är det samma ställe? Det var väldigt gott i alla fall så hoppas det blev en lyckad kväll. Trots ösregn (i alla fall här)
SvaraRaderaJappm då är det samma ställe där vi åt. Helt klart bästa sushin i stan- det finns hela ett sushiställe till! Mycket lyckat och ösregn fick vi i överflöd...
RaderaOj, björnkött - det har jag aldrig smakat! Vi har ju frysen full med älg så jag kanske får nöja mig med det.
SvaraRaderaDet låter som en skön dag trots att det inte blev Ikea. :)
Jösses vad spännande med björn! Var tusan får man tag i det? Känner en jägare kanske?!
SvaraRadera//Lottzy
Jajamensan, precis så går det till!
RaderaLedig dag - vilken lyx! Det är sådant man längtar efter när man kliver upp vid fem. Hade också valt att ta det lugnt om en ledig dag dök upp. Trots julledigheten känns det rätt tungt den här årstiden.
SvaraRaderaViltfärsbiffar - känns perfekt i vintermörkret. Med eller utan björn...
/Anders
Vilken fin uppläggning! Härligt med alla färger, man blir sugen på att prova! :)
SvaraRaderaSer ni på Mästerkocken i år? Deras uppläggningar är inte mycket att hurra över. Tänker på det varje gång - att man lockas inte att vilja testa själv!
Ja, lite från och till har vi kollat. Och nej, det är verkligen inga höjdare vad gäller tallrikarna men det är väl också det de får mest klagomål från domarna på.
RaderaOj, så gott det såg ut med den svampsåsen till. Men björnkött? Var får man tag i det?
SvaraRaderaMan lär känna en jägare som kan erbjuda lite grann!
RaderaÅh vad gott och vilken bra fin bild. Blir Hungrig :)
SvaraRaderaHej Helena i Småland
Spännande med björn, det har jag faktiskt aldrig ätit! Däremot både apa, krokodil och orm. Ser läckert ut hursomhelst. Ha det gott!
SvaraRaderaApa och orm... ojojoj, där ligger en björn i lä. Krokodil testade Håkan i Thailand för några år sen, påminde mest om kyckling.
RaderaHu björn! ;) Svamsås, bärkompott och grönsakerna ser mycket frestande ut!
SvaraRaderaSushi som är så gott, härligt att ni njöt av den lediga dagen, kram!
Jo den här Stina överaskade oss totalt, otroligt saftig kyckling.
SvaraRaderaDen här rätten otroligt god ut, och klyftpotatis som är så gott, måste nog fuska i helgen.
Har testa björnkött några gånger och det är ganska kraftigt och sött, men tror precis som ni gjort att utblandat med fläskkött så blir det kanon.
Mvh Jimmie
Oj, björn! Vad spännande. Mycket vilt har jag ätit (även om inte jag varit kocken), men aldrig vilt. Undar om jag ens kan få tag på det här.
SvaraRaderaHade vi kunnat så hade vi skickat en bit till dej på posten!
Radera