Middagen kan vi absolut också rekommendera, såsen funkar garanterat fint till de flesta firrar om ni inte vill ha just hälleflundra på era tallrikar. Kanske mängden sås känns mycket, men är man såsomaner så är man..:
Hälleflundra med saffranssås 2 port
2 portionsbitar hälleflundra, ca 300-400 g
salt
pressad citron
1 schalottenlök
smör
3 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin
Salta och droppa citronsaft på fisken. Finhacka löken och fräs den snabbt i smör, häll i buljong och vitt vin och låt det koka upp. Lägg i fiskbitarna och sjud ca 8 minuter, fisken ska vara vit i köttet när den är färdig.
Ta upp fiskbitarna (slå inte bort spadet!) och håll dom varma under aluminiumfolie när du gör såsen.
Saffranssås
2 msk smör
4 msk mjöl
3 dl silat spad från fiskkoket
1 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 pkt saffran á 0,5 g
salt
Smält smöret och tillsätt mjölet, vispa samman så det blir klumpfritt. Späd på med fiskspad, lite i taget och vispa under tiden. Slå i grädde och crème fraiche och låt såsen puttra samman någon minut. Mortla saffranen med lite salt och rör sedan ner det i såsen. Smaka av såsen med ev. mer salt om du tycker det behövs.
Servera fisken med sås och kokt potatis, naturligtvis också grönsaker.
Bubblet i glasen är av samma sort som vi drack på nyårsafton, Charles Mignon Brut Grande, och det kan ni läsa mer om i detta inlägget. Passade mycket bra till både fisken och såsen.
Och som om inte det räckte med god mat och bra film så hittade Håkan väldigt billiga resor till Thailand till sommaren också. Nu hör det till saken att vi redan har bokat semesterresa till sommaren som, efter många om och men, skulle gå till Bulgarien. Vi har varit där några gånger tidigare, men det är en del år sedan nu så vi tyckte det kändes helt ok att åka dit igen. Att priserna till Thailand dessutom hade stigit så mycket sen förra året gjorde att vi valde att inte ta en resa dit även denna sommaren. Men nu vet vi varken ut eller in längre och det är helt och hållet Internets fel! Visst är det bra med all information som finns att läsa, om både hotell, stränder och öar, men ibland kan det helt enkelt bli för mycket och valen blir för många. Det har googlast och jämförts nästa hela dagen... Suck, I-landsproblem...
Så nu ska datorn stängas, vi orkar absolut inte titta på skärmen mer. Känns som ögonen är på väg ut och i hjärnan bara snurrar det, hotellnamn, avstånd till stranden och centrum, antal stjärnor och och och och... Information i massevis, vi klarar inte mer, ingen som vill bestämma åt oss? Så kan vi ju skylla på er om det inte blir ett bra beslut:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Vilken snygg sås!:)
SvaraRaderaSkit i både Bulgarien och Thailand och åk till något helt annat ställe. Crazy!! Skulle verkligen rekommendera Kroatien eller Sardinien. Eller någon annanstans i Italien. God mat måste man ju ha på resan (precis som inte thailand har det, Bulgarien vet jag inte...)
Tack!
RaderaJa Italien hade vi absolut kunnat tänka oss, problemet är bara att vår semester ligger i slutet på juli och början av augusti och då är det för varmt där...
Absolut god mat i Bulgarien, bra priser också:)
En sådan tjusig rätt. Visst gillar jag röror och grytor och sådant, men ibland är det väldigt trevligt att ha få delar på en tallrik så att man kan smaka riktigt mycket på varje komponent, som på eran tallrik. Mycket gott ser det ut att vara!
SvaraRaderaAttans vilket i-landsproblem... men jag förstår "ångesten". Jag säger som Sofie: Italien!
Men tack! Ja, allt har väl sin tjusning, både vad gäller servering och smak:) Lite svårt att servera en gryta i sina olika delar...
RaderaJa, fy attans, det är såååå jobbigt... Men Italien får allt vänta tills en annan semester när vi tar storstadsresa istället, vår eller höst.
Ja, det e inte alltid lätt när det finns så mkt att välja mellan!;)
SvaraRaderaFör mycket:)
RaderaReceptet är redan utskrivet ;-)
SvaraRaderaHade en "älsklinsgrestaurang" för många år sedan som tyvärr stängde. Där åt jag nästan alltid stekt GÖS med saffranssås och basmatiris. Kan jag rekommendera som alternativ nästa gång ni har lust att äta fisk med mycket god sås ;-)
Härligt, hoppas det ska smaka. Mejlet är inkommet, inköpslistan skriven, vi svarar dej snart via mejl.
RaderaBra rekommendation, vi tackar.
Spännande med saffranssås (har aldrig smakat det!). Önskar er en trevlig onsdagskväll, kram!
SvaraRaderaMycket god smak, mjuk och fin.
RaderaDetsamma till dej, kram.
Maten ser otroligt god ut:) Härligt med solfärgad sås! Vad härligt med en resa i sommar! Jag är sugen jag med men jag kommer jobba hela sommaren och får vänta till hösten om jag inte sticker iväg en snabbis någonstans i vår! Bulgarien låter spännande, det tar ju inte lång tid att flyga dit och jag har hört att man får mycket för pengarna där:)
SvaraRaderaTackar.
RaderaJa, visst ska det bli härligt, bara vi kan ta ett beslut någon gång:) Bulgarien kan vi varmt rekommendera, som du skrivet så ligger det ju så nära och det kostar inte mycket. Gott vin har dom också och mycket god mat. Men vi tycker man ska undvika turistorter som Sunny Beach o Albena, inte så trevligt om man säger så...
Mmmm, vad gott det ser ut och smakfullt :-)
SvaraRaderaVi hade samma "ilandsproblem" för två veckor sedan... Men nu är det bokat och beställt. För vår del blir det favoritlandet Grekland.
Kram och ha gott
Det är vid såna här tillfällen jag verkligen önskar att jag tyckte om fisk och skaldjur. Det ser väldigt gott ut och det vore så trevligt att kunna variera matsedeln mer... Kanske blir jag också vuxen någon gång.
SvaraRaderaJa, ni vet ju vad jag skulle rekommendera när det gäller resa :-) Speciellt om ni åker på sommaren, då får ni det ännu lugnare och slipper trängas - även på de populäraste orterna. Glöm bara inte att om det ska vankas vin i Thailand som kostar det (mycket) om det ska smaka... Fast det kanske inte är avgörande för val av resmål.
Trevlig lill-lördag!
Snygg mat! Verkligen!
SvaraRaderaJag tycker ni ska strunta i både Thailand och Bulgarien och åka till något ställe ni aldrig tidigare besökt. Tänkt så många fantastiska resmål det finns, för många för att åka tillbaka till samma ställe ;-)
Jag håller med Remsan! Googla: T-o-b-a-g-o! :-)
SvaraRaderaSer underbart gott ut!!! Fisk & saffran är en bra kombo ..
SvaraRadera=)
Både fisken o såsen ser helt awesome ut! sluurp!...
SvaraRaderaSjälv så kommer jag att göra min första utomlandsresa vid 46 års ålder =/
Resmålet leder till staden Bryssel kommer att bli hur spännande!! =)
//Tina
Såsen ser bara så god ut och vilken härlig färg den har :) Ja, inte är det alltid lätt att bestämma sig för resemål, men det brukar i slutändan bli bra!!
SvaraRaderaBlev mer än lovligt sugen på det här, som en lite soltallrik! Hoppas ni våndats färdigt!
SvaraRaderahälsningar Lottzy
och hur gott lät inte det då... Saffran och fisk och skaldjur det är kärlek det ;).
SvaraRaderaNär det gäller semester bekymmer så håller jag med Remsan, testa något nytt. Säger jag som ska åka till Kanada till sommaren, snacka om gammal skåpmat för oss..
Men, ni åker väl till båda två? En nu och andra till sommaren :) Hälsar en som just varit och insupit välbehövlig värme och sol i Key West, Florida.
SvaraRaderaVilken fin gul färg, ska testa den såsen jag med!
SvaraRaderaOur company is operating happening seven many years are usually widely known among industry professionals.
SvaraRaderaWe have now lots of area stage contractors and workers whom invest in us and mount in her own neighborhood places.
Most people allow do it again small business like that your 10%
low cost in our own shown charges. We merely consult for you to acquire
a minumum of one buy connected with $500 or higher in your primary
obtain after which each and every sequence following that will get a price reduction.
Feel free to surf to my web site ... wood balusters handrail