Undertiden så tänkte vi bjuda er på två recept på smarriga småplocksrätter, eller kanske vi ska kalla dom för drinktilltugg. Enkla och göra var dom i alla fall och passade fint till lite rött i glaset gjorde dom när det var dags för en ny flaska från "fynd-listan" att testas i fredags här i vårt kök. Först ut blir bresaolarullar med fikon:
receptet hittade vi på ica.se, så klart:)
Bresaola med citronkräm och fikon 12 st
½ dl marscarponeost
1 citron
lite salt
2 fikon
6 skivor bresaola
basilikablad
Till servering
Crème de Balsamico
Rör samman marscarponeosten med rivet citronskal och smaka av med citronsaft och salt.
Klyfta fikonen i 6 klyftor/fikon och dela bresaolan på längden.
Fördela krämen på alla bitar bresaola, lägg på en fikonklyfta och ett basilikablad. Vik samman och fäst med tandpetare om du tycker det behövs.
Servera gärna med crème de balsamico att ringla över.
Eftersom det blev några skivor breasola över så slängde Anki ihop en egen "hitte-på-röra", kletade på den och rullade ihop dessa godsakerna:
Lufttorkad skinka med parmesanostkräm
8 skivor lufttorkad skinka
1 dl crème fraiche
riven parmesanost efter eget tycke och smak
några basilikablad, finstrimlade
½ citron, rivet skal
salt och svartpeppar
Rör samman crème fraiche med parmesanost, basilika och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Fördela krämen på skinkskivorna och rulla ihop. Låt rullarna gärna ligga en stund innan du serverar dom.
Dessutom provade vi lufttorkad skinka med citronkräm som vi först läste om hos Charlotta som i sin tur har hittat receptet hos Anne som bloggar på Anne's food. Som tur var så skrev även Hanna om rullarna (hänger ni med?) och påminde oss om dom. Orginalreceptet kommer tydligen från Tasteline och där ser man att lite har hänt undertiden som receptet har vandrat runt. Goda var dom oavsett hur många omvägar receptet tagit.
Så till vinet som vi drack och som ingår i vårt vin-provar-projekt som ni kan läsa mer om här.
En flaska med sydafrikanskt innehåll som enligt systembolaget går under kategorin "kryddigt och mustigt". Allesverloren Tinta Barocca, nummer 12002 på systembolaget, till en summa av 120 kronor.
Här kan vi säga att vi har hittat ett vin som vi verkligen gillar, det är mycket smak som fyller hela munnen och slår volter därinne. Vi har provat fler viner som går under samma namn, Allesverloren, och vi har faktiskt gillat de andra också även om dom inte kvalat in på AoM.s fyndlista.
På matbordet fanns även en riktigt god parmesanost och en Primadonnaost och här passade vinet verkligen riktigt bra att dricka till. Smakerna gifte sig verkligen, tyckte vi.
Så där ja, då har ni både lite tips på godsaker ni kan smarra på till helgen och på vin som ni kan dricka till. Det var väl inte kattskit, eller vad säger ni?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Jag håller mina tummar stenhårt för er ang lägenheten.
SvaraRaderaDet är ju SÅ bra med sådana här tips, perfekt :-)
Den med parmesanostkräm lät underbart god.
Nu önskar jag er en trevlig och mysig fredag.
Själv är jag ledig imorgon, härligt.
Kram kram
Låter bra, håll på!
RaderaKul du gillar tipsen, alla tre smarriga värre.
Vi önskar dej detsamma, härligt med långhelg.
fast jag har nyss lärt mig att det betyder otur att hålla båda tummarna, så jag tänker bara hålla en tumme för er så blir säkert lägenheten eran :) och så blir det lättare för mig att leva ett någorlunda drägligt liv medan vi väntar också!
SvaraRaderatilltuggtipsen lät utmärkt goda! jag tror jag börjar bli hungrig igen...
Det tycker vi låter hur bra som helst, både du och vi vinner liksom på det då:)
Raderahaha " det var ju int kattskit", det är något som min morfar alltid säger.) Härliga drinktilltugg och vinet låter lovande! Ha en fin fin helg och hoppas ni inte snöar bort!
SvaraRaderaLåter som en mycket trevlig morfar:)
RaderaVi önska dej detsamma!
Hallå där... Allesverloren Tinta Barocca är inget rödtjut.
SvaraRaderaBilliga röda viner kallas rödtjut för de ger huvudvärk och tjut i öronen dagen efter:)
Hahaha, här nere i vår del av landet så går rötjut till allt rötjut, det måste vara nåt dialektalt:)
RaderaHåller alla tummar jag har!
SvaraRaderaVilka godsaker ni bjuder på! Kanske kan vara något inför lördagens partaj. Är alltid gott med småplock.
Jag ska försöka mig på fler vegetariska recept även om jag tycker det är svårt.
Bra, fortsätt ett tag till.
RaderaSmåplock är aldrig dumt, det gör jag alldeles för sällan. Problemet(?) med småplock är att jag verkligen kan överäta mig, alla spärrar släpper. Speceillt om det kryllar av sådana här godsaker.
SvaraRaderaBra vintips som alltid! ha en bra helg!
Hemligheten är att inte göra så mycket av varje grej:)
RaderaEn god bit ost och ett gott rödvin - det räcker långt! ;)
SvaraRaderaHa en skön helg! :)
Hur långt som helst!
RaderaFärska fikon är riktigt smarrigt mums!
SvaraRaderaVisst är det, så gott med lite sälta till dom också.
RaderaDe här kan nog hamna hemma hos oss när vi snart ska ha makens 40-årsfest! Perfekt = )
SvaraRadera//Lottzy
Så bra, hoppas de går hem!
RaderaOj så gott! Sånt här småplock är ju bland det godaste :D
SvaraRaderaJa, det är inte alls fel.
RaderaTack för vintipset behövs alltid : ) kram Sofia
SvaraRaderaVarsågod, hoppas du gillar det!
RaderaÄr det melodifestivalen som är anledningen till att det är tilltugg på alla bloggar just nu? I så fall får jag det bästa av två världar, dvs tillgång till tilltuggsrecepten men slipper mello som jag inte är förtjust i alls! ;)
SvaraRaderaDessa godingar vill jag absolut testa, ääälskar gott plock!
Nja, kanske det är så, men inte här hos oss i alla fall. Plockmat, ja tack, Melodifestival, nej tack. Inte speciellt förtjusta i mfv, så där har vi något gemensamt.
RaderaAllesverloren handlar om en vingård i Sydafrika där en familj kom tillbaka från en resa där sanjägarna, en folkstam som bodde i de intilliggande bergen, hade satt eld på vinrankorna så de var helt nerbrunna varpå de utbrast "Allesverloren". Håller med om att av de tre olika vinerna är Tinta Barocca den bästa vi provade igenom dem för ett par år sedan. Så allt var verkligen inte förlorat...
SvaraRaderaAha! Tack, sån tär alltid lika roligt och intressant att läsa och få veta! Och nej, förlorat var det ju verkligen inte.
Radera