När man kockar till en schnitzel gör man först en så kallad dubbelpanering, inte något avancerat alls faktiskt precis som resten av tillagningen.
Wienerschnitzel 2 port
2 skivor kalvinnanlår, 300-350 g
1 dl vetemjöl i en djup tallrik
1 uppvispat ägg i en djup tallrik
2 dl skorpmjöl i en djuptallrik
salt och vitpeppar
Banka ut köttet lite lätt innan du sätter igång med paneringen.
Vi brukar blanda ner salt och peppar i vetemjölet och skorpmjölet.
Vänd först köttet i vetemjöl, sedan vidare ner med det i ägget och därefter vidare ner en vända i skorpmjölet.
Stek sedan köttet på medelvärme i mycket smör, 4 minuter på varje sida.
Lägg ansjovis, eller sardeller, en citronskiva och kapris på köttet vid serveringen.
Ät gärna med kokt potatis, gröna ärtor och en skysås om du så önskar.
Dubbelpanera, alltså först ett dopp i mjölet, vidare ner i uppvispat ägg och därifrån ner i skorpmjölet. Stek sedan i rikligt med riktigt smör. Blanda gärna salt och peppar ner i mjölet.
Ingen pingis idag, istället har vi tagit vår traditionella söndags-återvinningspromenad, mathandlat lite till kommande veckas meny och tagit tag i planeringen av sillinläggningarna till påsk. Vi har några nya sorter på lut som vi är sugna på att prova och naturligtvis blir det några favoriter i repris. Fast inte i samma mängd som till julen förstås...:)
Ha en bra vecka allihopa,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Mums! Wienerschnitzeln i Salzburg gick inte heller av för hackor. :)
SvaraRaderaHär blir det er sötsura kinagryta till middag ikväll. :)
Ojojoj, att äta den "på plats" måste ju bara vara ännu bättre!
RaderaHoppas kinagrytan smakar bra, vi håller tummarna.
Kinagrytan var riktigt god, som att äta den på restaurang men godare! :)
RaderaVi åt också snitzel för någon dag sedan. Inte hamnat på bloggen ännu bara. Åter igen -så bra smak vi har ;-)
SvaraRaderaÅh... Börja ni planera sill? Spännande att se vad ni hittar på denna gång.
Men visst har vi bra smak:)
RaderaJajamensan, planeringen har tagit fart och det blir någon från vår gröna skattkista (Ankis mor var ju fantastisk på inläggningar!), dessutom har vi några obloggade kvar från julens bord! Håll ut, snart börjar det:)
Trevligt med bloggträff! :)
SvaraRaderaÖnskar er också en trevlig kommande vecka, kram!
Ja, det lät som en riktigt bra idé, mycket bra initiativ av er!
RaderaKram.
Äkta Wienerschnitzel, som alltså görs med kalvkött, blir det alldeles för sällan hemma... men det brukar smaka bra ändå - och fast min sambo gör dom ;-)
SvaraRaderaJag äter gärna Schnitzel med pommes och en krämig champinjonsås, smarrigt värre!
Kanske ett tips till er och andra läsare: när ni köper ert kött över disk, be dom i charken att skära en ficka i köttet som till cordon bleu... att ni sen gör fickan större hemma (där det oftast finns slöare knivar) och bankar ut det hela till en jättestor tunn och fin Schnitzel behöver dom ju inte veta ;-)
Mycket bra tips, något för Håkan att tänka på tills nästa gång han tar med hem snitzel från jobbet då - en ficka i ska det vara.
RaderaWow, schnitzel, har jag aldrig någonsin tillagat:-) Härligt med husmanskost! Vad duktiga ni är - påsken, ska man börja tänka på den nu;-)
SvaraRaderaHur enkelt som helst, funkar med skinninnanlår också om man inte har kalv.
RaderaJapp, ska det bli goda sillinläggnigar så får man börja fundera lite nu:) Halva nöjet med matlagningen i vårt kök är att planera, fundera, diskutera och leta i gömmorna efter godsaker att fixa till. Alla har vi våra lyten och men:)
Gott med klassiker!
SvaraRaderaVisst är det.
RaderaWienerschnitzel... mums så gott. Det äter vi inte ofta nuförtiden. Tyvärr lite kladdigt att dubbelpanera tycker jag. Men det är absolut väl värt det besväret.
SvaraRaderaNej, det blir väl inte så ofta här i heller, men så smakar det ju desto godare då också. Absolut värt besväret, det finns ju vatten i kranen:)
RaderaSchnitzel är så gott! Tack för påminnelsen om den goda klassikern! Petade i mig en schnitzel stor som ett dasslock i Berlin för ett par år sedan. Jag borde definitivt prova att göra det själv.
SvaraRaderaVad duktiga ni är som har förberett för veckan. Den framförhållningen skulle jag också vilja ha... Det kommer till tanke men sällan till handling. Det blir måndagssyssla för mig.
Vad är det jag hör surras om bloggträff? Berätta gärna mer om det inte är någon slags "sluten" träff det handlar om förstås. Det vore hur kul som helst att träffa folk "in the flesh".
God kväll!
Varsågod, Lotta. Klart du ska prova själv, till o med mannen kan ju äta det, inte en vitlök i sikte...
RaderaGår väl lika bra på en måndag som på en söndag?
Bloggträffen är Remsans och Amys fina idé, sluten tror vi inte att den är visst hade det varit så kul att få träffas allihop! The more the merrier!
Konstigt! Varit borta en vecka och när man kommer in på ICA så är det laddat för påsk överallt med blommor och godis. För mig är inte Påsk lika stor mat-högtid som jul o midsommar. Får se om jag kan få med min familj till skåne en sväng. Kanske en konstrunda och lite go mat!!
SvaraRaderaJA du, visst går det lite väl undan med den billiga leverkorven? Men det blir väl som med juletiderna snart, det börjas i veckevis innan... Nej så stor som julen blir den väl inte, mycket lamm till påsk och det lär det bli brist på i år har vi hört.
RaderaKlart ni ska till Skåne och vår fina konstrunda här nere, finns till o med i Ystad ju! Hojta om ni har vägarna förbi!
Oj va smarrigt =)
SvaraRaderaVisst!
RaderaDet såg fantastiskt gott ut. Faktiskt aldrig tillagat det själv men äter det gärna ute.
SvaraRaderaHa en bra vecka!
KRAM
Tack, inte svårt att få till själv - prova!
RaderaEn redig schnitzel är ju inte dumt! Finns ett ställe här i Göteborg med berömd sådan: Hermans Brasserie. Schnitzel och potäter!
SvaraRaderaDet bästa med påsken är ju sillen! Ser fram emot att höra vad för varianter ni funderar ut.
Nej inte alls! Bra tips, vi lär ju absolut komma upp fler gånger.
RaderaVisst är sillen bäst, jul som påsk. Ja, det blir några nya varianter så håll ut, snart kommer de!
Det där är min pappas specialitet! Utbankade till tallriksstorlek och så med ärtor, stekt potatis och citron. Sååå gott!!!!
SvaraRadera(Och så berättar han alltid samma gamla (trista) historia varje gång han bjuder på rätt. Hör liksom till numera.)
Tack för påminnelsen!
Aha! Vi blir ju lite nyfikna på den där historien han berättar... Men visst känns det igen, i våra familjer finns det också några sådana exempel:
RaderaDet här är en av Callepappans favoriträtter, tänker alltid på honom när jag ser schnitzel :=) Fint! Hoppas allt är bra hos er, kära Mårtenssonar!
SvaraRadera