Nej då, det är faktiskt inget annat än två minirack, en pingisboll och ett nät som vi roar oss med på lördagskvällarna numera! Inget pingisbord så långt ögat når men som tur är så har vi ett rejält matbord som kan stå till tjänst med både det ena och det andra.
Hur kul som helst, men man kan ju inte låta bli att undra vad grannarna sidan om och under oss tänker när vi sätter igång... Fast vi har ju bott väldans länge här så de är väl vana vid detta laget.
Game, set and match!
Pingissettet köpte vi för en billig peng sist vi var i Köpenhamn och nu när vi har plockat fram det är vi fast. Så himla kul är det och dessutom får vi finfin motion, speciellt i magmusklerna av alla gapflabb:)
Innan en pingismatch är det viktigt med en ordentlig frukost, det skriver säkert Jan-Ove Waldner under på. Varför inte starta dagen med smarriga scones, denna gången slängde vi i torkade tranbär som gav en god syrlig smak.
Dinkelscones med tranbär
2 dl dikelsikt
2 dl fullkornsdinkelmjöl
½ dl solrosfrön
½ dl hackade torkade tranbär
½ dl krossade linfrö
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
40 g smör
1-1½ dl mjölk
Rör samman de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt smöret i bitar och rör samman med händerna.
Slå i mjölken, lite i taget och knåda till en jämn deg.
Tillsätt smöret i bitar och rör samman med händerna.
Slå i mjölken, lite i taget och knåda till en jämn deg.
Dela degen i 6 bitar som du plattar ut på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Grädda sconesen mitt i ugnen 10 minuter på 250 grader.
En del av kvällens middag står just nu i ugnen och gottar sej, den andra delen ligger och väntar på att hamna i grillpannan, ytterliggare en måltid från Jamies kokbok ska provas. Amaronen står och andas lite frisk luft på köksbordet, kanske vi hinner en liten träningsrunda innan kvällens stora match...
Har ni vägarna förbi är ni välkomna upp på lite rundpingis, glöm för allt i världen inte att ha med egna rack
annars får vi väl köra som man gjorde i högstadiet... med en skolbok!
Ha en fortsatt finfin helg på er.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Haha!! Ni är ju roliga! Inte sovrumsgolf utan vardagsrumspingis!! Hihi....
SvaraRaderaVilka scones sen då! Tänker varje vecka att jag ska baka det en helg men blir aldrig av!
Men visst är vi? Sovrumsgolf var nåt nytt, har vi inte hört tidigare. Konstigast är att stavningskontrollen som brukar vara så sträng inte protesterar alls på det ordet:)
RaderaHaha peew,skönt att jag slapp de där obscena bilderna jag uppenbarligen förväntade mig ;) Jag är uppväxt med pingis då min pappa och lillebror båda tävlar i det - och jag tycker det är så dödens tråkigt, till deras stora förtret! Kanske är det mer underhållande i miniformat? ;)
SvaraRaderaSconesen ser hur goda ut som helst <3
Ja, visst var det:) Klart mycket roligare i miniformat, kräver en helt annan teknik...
RaderaJag ställer upp och spelar pingis direkt! Mitt första jobb var på STIGA, flyttade sen till Tyskland och jobbade på DONIC, båda (då iallafall) bland de största bordtennis/pingis-företagen i världen... Kul att ni håller på med det och visst blir det mycket spring med att ta och hämta bollar - och därmed motion! Antar att ni spelar innan ni intar era ljuvliga måltider med tillhörande vin ;-)
SvaraRaderaHar aldrig gjort scones och eftersom jag för tillfället äter hemskt många smörgåsar varje dag med räkost/prästost lär det nog dröja, innan jag provar det ;-)
Du är så välkommen så, vi bjuder helt klart på räkost och skogaholmare:)
RaderaAbsolut spelar vi lite innan maten så vi kan få upp aptiten, men det tas även ett lir efteråt...
Ha ha ha! Perfekt med rolig läsning så här på lördagskvällen! Bodde jag i närheten skulle jag tagit med mitt rack och kommit på studs!
SvaraRaderaDe där sconesen låter farligt goda!
Fortsatt trevlig pingislördag!
KRAM
Härligt, kul att vi kan roa:) Förmodligen hade det blivit rena rama matbloggsturneringen i matrummet!
RaderaPingis är ju hur kul som helst. Tranbär i sconesen låter riktigt gott
SvaraRaderaVisst är det, så mycket skratt blir det!
Raderahahahah,maken spelar typ pingis varje dag.bra träning verkligen.
SvaraRaderaåh verkligen frukosten är den viktigaste måltiden,lätt att man glömmer ibland.scones är ju så härligt gott då de är färska
Han är välkommen han med:)
RaderaVisst är det godast ed färska scones, de blir så snabbt smuligt...
Aha, inte fickpingis heller alltså :-) Kommer ihåg i plugget när vi på rasterna spelade rundpingis i uppehållsrummet. Störtkul att ni kör hemma på matbordet :-)
SvaraRaderaFin söndag tillönskas!
Nej du, fickpingisdagarna är över:) Those where the days...
RaderaDetsamma till dej.
Gott med tranbärsscones, påminner lite om de jag bakade för ett tag sedan: http://amyspieceofcake.blogspot.com/2012/02/tranbarsscones-ljuvligt-gott-till.html
SvaraRaderaHoppas helgen har varit skön och avkopplande? Här har det varit så bra så kram!
Visst är det gott, lite upppiggning på det vanliga receptet vi brukar köra.
RaderaJodå, vi har mest slappat och inte ägnat datorn så mycket tid, det behövs ibland:)
Detsamma till dej,
kram.
Vad roligt med lite pingis!
SvaraRaderaOch vilka goda scones!! Mums!!
Kul. Gubbaen och sonen är helbitna på pingis och funderade på pingisbord i garaget...?! Detta låter bra mycket bättre, kommer ni ihåg i vilken butik ni köpte det?
SvaraRaderaJa, vi köpte det på Tiger i Köpenhamn, men det finns kanske i deras affärer här i våra trakter också. Det finns ju både i Malmö och Lund, kanske du hittar det där, annars har du ju inte så långt till Köpenhamn heller:)
Raderaoh vad roligt med pingis. Vi har gått och pratat lite om att ev. köpa ett minipingisbord. Eller ett sånd där pingisbord som man lätt kan vika ihop och ta undan. Men kanske kan vi hitta något liknande att ha på vårt bord. Som också är ganska stort. De skulle ju va superbra! Måste kolla upp det. Goda scones har ni också bakat. Tänkte prova med dinkelmjöl nästa gång vi gör scones. Frukt eller bär i bröd är tyvärr bara uppskattat av mig. Övriga medlemmar gillar det inte..tror jag i alla fall. Man kanske skulle testa på mannen..hmm.
SvaraRaderaJa, det är riktigt kul! Absolut värt att kollas upp, tar ingen plats alls.
RaderaLite kladdigare deg med dinkelmjöl, men så gott resultat!