I vår strävan efter att käka vegetariskt på måndagarna har vi insett att det där med matbloggar är så himla bra, mycket bättre än vad vi tyckt innan. Vi hittar så mycket gott runt om som vi vill prova, mycket mer än vad vi hittar i kokböcker och i tidningar. Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt! Katarina bloggar under namnet Hovkonditorn, en blogg med många bra recept och riktigt fina bilder.
Kikärtsgryta 2 port
1 lök
2 vitlöksklyftor
½ tsk spiskummin
1-2 msk riven färsk ingefära
sambal oelek efter eget tycke och smak
salt och peppar
1 burk hela tomater, gärna körsbärstomater
2 dl kokosmjölk
1 burk kikärtor
200 g halloumiost
Hacka lök och vitlök fint och fräs det någon minut i smör och olja. Tillsätt spiskummin och ingefära och fräs en kort stund.
Häll i tomater och kokosmjölk, sjud 15 minuter.
Tillsätt kikärtor, smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Red av med maizena om du tycker det behövs.
Skär osten i skivor och stek dom i stekpanna (helst teflon) till de är gyllenbruna.
Servera grytan med osten. Ris, bröd och sallad går även bra att ha till.
Ikväll är vi extra trötta båda, Håkan har haft sin maratondag på jobbet och Anki har haft möte på sitt jobb.
En styck soffa, tack! Zzzzzzz
Smaklig spis! / Anki och Håkan
X
Likärtor lät som en kul grej.... not! ;)
SvaraRaderaDetta lät jättegott hos Hovkonditorn och ser lika gott ut här mums!
Det är toppen med alla matbloggar för inspirationen och hur recepten som flyter omkring i cyberspace plockas upp och görs om, och görs om - allt efter eget tycke och smak. Recepten lever vidare i all oändlighet.
SvaraRaderaNu skulle jag inte bli poetisk här utan säga att det här verkar jättegott och framför allt med halloumi. Än så länge har jag inte ätit något där halloumi ingår som jag inte har gillat.
Soffan?! Den tog mig som gisslan för länge sen denna måndag. Njut av er!
Mmmm.... vad gott det ser ut. Jag brukar göra något liknande och det är väldigt uppskattat här hemma.
SvaraRaderaLikärtor låter fruktansvärt äckligt! Grytan ser däremot riktigt smarrig ut. Med halloumi på toppen kanske tom Johan kan äta den.
SvaraRaderaDet finns en anledning till att jag sagt upp alla mattidningsprenumerationer. Tar mer inspiration från bloggar...
Roligt att ni testade grytan och jag hoppas att den smakade :) Likärtor låter inget bra, haha! Ha det bra.
SvaraRaderaGillar att ni försöker köra vegetariskt någon dag i veckan, det borde fler göra med tanke på miljön. Själv är jag dålig med det vegetariska men försöker i allafall få i mig fisk någon dag i veckan istället för kött..Kanske lite på rätt väg.
SvaraRaderaGrytan verkar fantastiskt god med tanke på ingredienserna, den hoppas jag kunna testa snart.
//EnSaligSoppa.se
Mums, halloumi är verkligen perfekt i vegetariska rätter! Älskar konsistensen!!! Själv har jag börjat äta mer veg, men inte nödvändigtvis på måndagar, utan mer när andan faller på...
SvaraRaderaVisst är det härligt med all inspiration från bra bloggar?! Och likärtor låter bara fel, på alla sätt och vis!
SvaraRaderamm, det ser gott ut! speciellt halloumin, det är verkligen aldrig fel :) likärtorna däremot kan ni få behålla för er själva... likärtor, okej om det hade blivit luktärtor, men LIKärtor? nej. det behöver vi inte smaka på!
SvaraRaderaoch matbloggar är verkligen bästa inspirationen, jag tittar knappt ens på matlagningsprogram längre för det är ändå från bloggarna som jag får bästa tipsen!
Likärtsgrytan ser supergod ut. Att jag dessutom är tokig i halloumi gör inte det hela sämre precis.
SvaraRaderaHåller med om matbloggarna - vilka guldgruvor!
Det här receptet lät ju riiktigt gott!
SvaraRaderaÅh vad gott d var med likärtsgryta! :) älskar vardagsmat som går fort att laga, smakar jättegott OCH är både nyttigt o vegetarisk.
SvaraRadera