Fiskgratäng med senap och kapris
400 g torskfilé, halvtinad
salt och vitpeppar
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk potatismjöl
3 msk fransk senap
2 msk kapris
riven ost
Skär torsken i centimetertjocka skivor och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
Blanda crème fraiche, mjölk, senap och potatismjöl och häll det över fisken. Strö på kapris och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen på 225 grader 15-20 minuter.
Lite mer färg när gratängen fortfarande låg i formen, men vackert? Nej, inte speciellt:)
Inget vegetariskt recept idag som ni kanske märker, men det behöver ju inte vara måndag för att vi ska servera köttfritt i vårt kök. Förra veckans vegetariska måltid smaskade vi i oss på fredagen, vi hoppade helt på traditionerna alltså. Så därför får ni helt enkelt vänta på det receptet lite grann, men då bjuder vi även på ett vintips som plåster på såren. Stay tuned, alltså!
Nu ska vi kurera oss lite grann, båda känner vi en förkylning försöka smyga sej på oss men den ska vi kämpa emot med näbbar och klor! Atscho!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Senap och kapris är fina kompisar att lita på!
SvaraRaderaVisst är dom, riktigt fina polare!
RaderaKapris är ju smaskens... fransk senap... snackar vi dijon?
SvaraRaderaEller hur. Japp, vi snackar dijon - helt klart!
RaderaJag fattar! Tycker det låter smaskens. ätit fusk både idag o igår så blir nog inte fisk imorrn.
SvaraRaderaVad har du ätit för fusk? Fiskpinnar, kanske? :) :) Nej då, vi fattar...
RaderaNej den mest fotogeniska rätt var det väl kanske inte men gott låter det. Kurera er ordentligt så ni kan komma er ut och njuta av vårsolen!
SvaraRaderaPrecis, ful och god:)
RaderaTack!
a visst säger man att man äter med ögat men ibland finns de maträtter som inte ser goda ut men som är otroligt gott.
SvaraRaderaett t.ex var när ja tog med mig fyllda tarmar till jobbet,a de ser inget vidare ut men de är ju sån delikatess för oss.
arbetskollegorna ville spy då de såg,heheh och ja kunde inte sluta skratta,för ja vet ju hur de smakar och de vet inte dem och inte heller våga dem smaka.skulle ni?
Helt klart skulle vi våga smaka, vi är inte så lättskrämda... har ätit både larver och gräshoppor i våra dar:)
RaderaOm man nu äter med ögonen, blunda :-) Hoppas ni lyckas mota förkylningen. Mycket så'nt elände nu. Om inte Mannen vore så fånig utan i stället gillade kapris som jag, skulle jag använda det mycker mer i maten. Så salt och gott!
SvaraRaderaHelt rätt, enklaste lösningen på det problemet!
RaderaKapris, precis som sardeller, ger en så himla god sälta tycker vi. Du får bearbeta mannen:)
Krya på er! Riven ingefära i kokat vatten borde hjälpa :)
SvaraRaderaTack, vi sköljer näsor och käkar echinagard. Ingefära i vatten låter som en riktigt dunderkur, provas!
RaderaHåller med att bilderna kan kännas "grisiga" när upplägget inte gör sitt ibland!... fast läser man av recepten så får man skapa sig en egen bild både vad det gäller smak o bild!..=))
SvaraRaderaLåter o ser gott ut iaf!
Ja, ni får helt enkelt använda er fantasi och förändra och förbättra...
RaderaTur det låter gott iaf, huvudsaken:)
ja, ibland gör verkligen inte bilderna maten rättvisa! men fransk senap vet ju alla att är gott, kaprisen kan jag gärna pilla åt sidan ;) hoppas ni lyckades mota bort förkylningarna, här hemma har vi inte lyckats så bra på den fronten tyvärr... å andra sidan har vi inte lyckats på jobbet heller så över halva barngruppen är hemma så jag kan gott vara hemma och kurera mig lite!
SvaraRaderaTur det är kaprisen du pillar bort, de andra ingredienserna hade varit lite svårt kanske:)
RaderaOj då, låter ju inte bra, krya på dej vännen.
Så tröttsamt när allt man vill är att visa hur gott det var! Och så blir det så... trist. Men vi litar på erat goda omdöme, och dessutom vet jag ju hur gott kapris är!
SvaraRaderaKrya på sig! Hoppas ni klarar er från baciller och annat.
Precis, platt och tråkigt:( Tur att ni litar på oss iaf.
RaderaTackar, vi gör vårt bästa.
Torskgratäng är alltid gott, men som ni skriver, färglöst. Men ni har ju gröna fina ärtor till :-)
SvaraRaderaLäste om nedanstående recept och åkte tillbaks till barndomen. Mamma använde gärna medisterkorv när vi åt korv stroganoff.
Kram på er och ha gott!
Ja, ärtorna gjorde verkligen sitt bästa och kämpade på:)
RaderaHärligt med matminnen.