Riktigt härligt är det i alla fall, blåsten till trots, att njuta av allt som händer i naturen just nu. Träden står snart i full grönska, vårblommor i alla färger lyser upp och det är inte de iskalla vindarna som viner längre.
Vad ska vi kunna fresta er med i dag då? Kanske det är dags för en recension av de där kotletterna som vi kockade till häromdagen, som kom från gården där Håkans modelldebut skedde? Tror minsann det.
Köttbitarna var rejäla och ganska tjocka med en fin fettkappa som bara gör köttet ännu saftigare. Fettet skär man ju enkelt bort när det är dags att hugga in. Köttet var mjukt, inte alls så hårt som kotletter ibland kan upplevas och vi blev väldigt nöjda!
Sötsura kotletter 2 port
2 kotletter
svartpeppar
malen ingefära
1 liten burk ananas
1 msk grönpeppar
2 dl vatten
2 msk köttfond
1 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 msk soja
Krydda köttet med svartpeppar och ingefära och stek köttet i smör, ca 3-5 minuter/sida beroende på hur tjocka de är. Ta upp ur pannan när köttet är färdigstekt, 58 grader vid benet, och håll dom varma undertiden du gör fixar skyn.
Dela ananasen i mindre bitar som du bryner i stekpannan tillsammans med grönpepparn. Tillsätt vatten, fond, vinäger, honung och soja och låt det koka upp.
Skeda över skyn på kotletterna och servera med valfritt tillbehör.
Så, då är vi snart redo för att kicka igång en ny vecka och tänk - snart också en ny månad! "Sköna maj välkommen till vår byggd igen"! I morgon är det dags att fira valborg, och det enda vi vet med bestämdhet är att någon grillad korv blir det i alla fall inte till middag:)
En trevlig valborg önskar vi er alla,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
a de ser så gott ut och riktigt fint är de oxå
SvaraRaderapå tallriken
Tackar, tackar!
RaderaMaten ser jättefin ut! Tack för att ni har med älskade knölar ockå :-) Det känns som ett smart drag att plocka bort bananen...
SvaraRaderaVisst är det häftigt med allt som händer i naturen nu, bara från igår till idag har det hänt massor. Det är grönt! Kanonfin dag idag och inga stormar.
Hoppas ni får en fin vecka!
Tack, så härligt att höra, blir så glada så!
RaderaJa vi fokuserar på grönskan och försöker bortse från de vinande vindarna som emellanåt nästan skrämmer halvt ihjäl oss!
desamma till dej.
Vilket spännande recept, är så kul med alla tolkningar av exotiska frukter :D
SvaraRaderaTack detsomma, hoppas ni får en fin valborg!
Japp, det ska bli kul att se vad alla fått till:)
RaderaHur kan ni ha sådant väder? Just nu är vi på västkusten och har ett riktigt fint väder minsann! Solsken och vi har njutit maximalt. Hoppas att det fina vädret snart kommer neråt landet till er. Önskar er en trevlig valborg och 1:a maj, kram!
SvaraRaderaJa du, säg det? Fast här nere i Ystad är vi vana vid tt det blåser allt som oftast, det hör nästa till läget... Kanske ni kan ta och skicka hit lite till oss då, låter ljuvligt!
RaderaDetsamma hoppas vi att ni får,
kram
Ser fräsht och gott ut :)
SvaraRaderaTack!
RaderaI Göteborg har det varit soligt i dag, och ljuvligt varmt stundtals. Just nu tittar jag ut på en knallrosa himmel över koloniområdet. Middagen intagen, kycklingburgare, och nu ett glas vin på verandan. Livet är gott och rättvist. Glad Valborg!!!
SvaraRaderaLåter härligt, avkopplande och njutning på hög nivå!
RaderaMen det där med rättvist... hur vill du vi ska tolka det...?:)
Glad valborg på dej!
Låter som riktig goda kotletter oc här har vädret varit toppen, solen tittade fram efter lunch och då blev det riktigt skönt, perfekt då det blev ett Lisebergsbesök med store sonen
SvaraRaderaTydligen är det på västkusten man skulle varit idag, Lisebergsbesök låter riktigt kul!
RaderaVilken jätte-kotlett! Ser riktigt god och saftig ut.
SvaraRaderaJa, VÄLKOMMEN maj!
Modell gigatisk minst sagt!
RaderaSer ju himla gott och lite vårlikt ut. Hoppas blåsten har avtagit. Trevlig Valborg.:-)
SvaraRaderaJag är inte så förtjust i vanliga kotletter, men dessa ser ju riktigt fina ut!
SvaraRaderaNej, kotletter blir lätt ganska torra. Men dessa var verkligen en glad överraskning!
RaderaLät jättegott!! fin blogg för övrigt=))
SvaraRaderaVälkommen till vårt kök, Jessica.
RaderaSå kul att höra, vi niger och bockar och tackar för komplimangen!