Vi har faktiskt lyckats få till minst en vegetarisk måltid varje vecka hitintills och än så länge har vi bara varit helnöjda med det vi provat. Det finns ju en uppsjö med bra recept på god vegetarisk mat och många av dom hittar vi på andra matbloggar. Dagens recept är just ett sådant hittegods som Anki fixade till en av dagarna som hon var ledig på egen hand, ett alldeles perfekt snabbmatsrecept a'la vegetarisk style.
I Hovkonditorns kök hittar ni orginalreceptet, här får ni ta del av vår lite förändrade version av Quionoabiffar:
Quinoabiffar 4 stycken
3 dl kokt, kall vit quinoa
½ dl skorpmjöl (ströbröd)
1/4 dl hackad basilika
1 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
½ dl riven västerbottenost
1 ägg
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Forma smeten till biffar och stek dom i smör, några minuter på varje sida så de blir gyllenbruna.
Vitlökssås passade väldigt bra till.
Så är årets upplaga av påsk undanröjd, i och för sig inte så fasligt mycket att röja undan mer än några fjädrar och små påskkycklingar. Kvällens aktiviteter blir fortsatt tvättstugerace, middag a'la rester från frysen och sen en stilla insomning i tv-soffan. Så totalt befriat från allt vad glamour heter... fast man vet aldrig, kanske fjäderboan och höga hatten åker fram för lite vardagsglam:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
vad gott det ser ut! det här receptet ska jag spara, det känns som jag fått slut på fantasi när det kommer till vegetariska rätter... eller ja, egentligen när det kommer till all matlagning helt och hållet. men det här såg gott och lagom komplicerat ut för att få igång mig igen :)
SvaraRaderajag tänker spara på påskpyntet någon vecka till, tycker att det är fruktansvärt trivsamt med prickiga små kycklingar och ägg i hela lägenheten! hoppas ni haft en fin påsk!
Det var mycket gott, och så lätt att variera dessutom! Inte alls jobbigt att göra heller, hoppas du kan få tillbaka din matlagningsmojo med biffarna!
RaderaKlart du ska ha de prickiga fina sakerna kvar, vad annars ska en prinsessa ha?
Det där såg inte dumt ut alls. Höll de ihop fint? Tycker annars att det är ett återkommande problem med biffar som inte är kött eller firre.
SvaraRaderaInte dumt alls kan vi lova. Dom höll samman hur bra som helst, man blir ganska kladdig om händerna så det är bra att ta till det gamla tricket att skölja händerna i kallt vatten mellan rullningarna. Prova så får du se:)
RaderaLåter jättebra med vegetarisk dag! Biffarna ser finfina ut! Trevligt med västerbottenosten också.
SvaraRaderaMycket bra och gott har det visat sej vara.
RaderaVästerbottenost är väldans trevligt tycker vi:)
Åååå, de där spanade jag också in. Låter så himla gott! Får nog göra dem till lunch någon dag. Vet inte om jag får Johan att gilla det!
SvaraRaderaGör dom, säger vi bara! Så goda och perfekta till lunch. Du får väl lura i honom dom på något vis, kanske med lite bacon i eller till? Lycka till!
RaderaHar ju sett dessa innan och de lät riktigt goda! :) Önskar Anki en trevlig dag imorgon medan vi andra sliter och jobbar, kram!
SvaraRaderaJa, de är verkligen smaskiga och lätta att variera efter eget tycke och smak.
RaderaAnki tackar!
Det här ska jag prova, låter super!
SvaraRaderaOch Anki, du har väl inte missat detta:
http://denvassastekniven.se/?p=1535
Så kul, hoppas det går hem hos dej!
RaderaNej, inte nu i alla fall:) Jippi!
Låter inte dumt alls! Det blev meatless i vårt kök också idag. Fast man och barn fuskade med köttbullar;)
SvaraRaderaJaG har intagit soffläget i urtvättad morgonrock och dubbla filtar, fjädrarna får sitta kvar i riset, de är det närmaste glamour jag kommer idag ;).
Precis så, inte alls dumt. Jahaja, du har fuskare hemma du...:)
RaderaJa, visst är de lätta att laga och man kan variera smak efter eget tycke! Roligt att ni fick inspiration att testa dessa! Ha det bra!
SvaraRaderaDu har så rätt så, och inspiration hos dej är inte svårt alls att hitta!
RaderaVegetariskt är underskattat! Biffarna har jag spanat in hos Hovkonditorn, men det är alltid kul med variation. Quinoa finns ju i olika varianter och jag gillar den röda. Snabbmat är aldrig fel när den är god och nyttig! Alltid roligt att titta in hos er.
SvaraRaderaHelt rätt, speciellt när det smakar så gott som detta gjorde. röd quinoa har vi provat, men också sett på hyllorna att det finns en svart variant som ser spännande ut. Får väl bli en annan gång.
RaderaTackar, så glada vi blir att du tycker det:)
Såg gott ut det där! Här har vi lite svårt att få till det med enbart vegetariskt, det känns som att vi inte håller oss mätta tillräckligt länge utan kött eller fisk...
SvaraRaderaMycket gott var det. Men om ni kanske lägger till ris eller potatis om ni t.ex gör en vegetarisk gryta? Eller en fulladdad sallad till biffar som dessa?
RaderaJag har spanat in de här vegbiffarna innan, ser supergoda ut! Måste handla hem quinoa och göra snarast. Hurra!
SvaraRaderaPS. SUPERFINA gardiner! DS.
Dom var verkligen kanongoda och så lätta att variera i smaken!
RaderaTack för gardinkomplimangen, vi trivs riktigt bra med dom, ljusinsläppet... WOW!
Detta lät väldigt gott, man kan ju laga så mycket god vegetarisk mat!
SvaraRaderasv: Va kul att ni vill vara med denna månad igen, synd att förra inte blev lyckad :)
Ja man kan ju faktiskt det, så många goda rätter utan att det behöver användas ett enda "köttsubstitut".
RaderaJa, vi försöker få till ett bidrag denna gången istället:)
Härligt med vegetarisk mat och bra när även det kan gå snabbt. Som norrlänning förespråkar jag även allt med västerbottensost i :)
SvaraRaderaTrevlig helg på er!
Klart du sak göra det, Västerbottenost är ju fantastiskt gott - och då ju vi ändå skåningar:)
RaderaMårtenssonska quinoabiffar i Plommonköket! http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.se/2012/04/martenssonska-quinoabiffar.html
SvaraRaderaSupergott och superenkelt, de här kommer jag defintivt göra fler gånger. Plus att det är jätteenkelt att variera smaken genom att bara byta ost och färska kryddan - tack för maten! :)
Men hallå, vad är det vi läser! Vassego!
RaderaSå kul att du gjorde dom och ännu härligare att höra att du gillade. Visst är dom lätta, både att göra och att variera. Nu ska vi kolla på hur du gjorde dina.