16-20 sparrisstänger (beroende på hur många ni käkar)
olivolja
100 g gorgonzolaost
Ta bort nederdelen av sparrisen där den knäcks av sej själv när du bryter den. Kasta inte den nedre biten utan släng dom i en plastpåse som du slänger in i frysen, använd dom vid ett senare tillfälle när du ska koka egen buljong eller sparrissoppa.
Lägg sparrisarna i en ugnssäker form och ringla över generöst med olivolja.
Ställ formen mitt i ugnen på 225 grader i 7-10 minuter, känn med en provsticka så sparrisen är mjuk.
Lägg sparrisen på tallrik och fördela osten över, låt den smälta ner och servera.
Huvudrätten låter vänta på sej tills i morgon, men det klarar ni väl om vi lovar att ni då också ska få ett litet vintips på köpet?
I kväll ska vi flytta in i ett annat kök i stan och kocka där. Vi styr stegen hem till Carina och Affe där vi ska laga mat tillsammans allihop, fast mest är det Håkan och Affe som ska stå vid grytorna som de gjort några gånger tidigare. (Det kan ni läsa om här, här , här och här). Vi ber att få återkomma med meny och rapport i framtiden...
En skön lördag önskar vi er alla.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Älskar sparris men tyvärr så tål jag inte det. Har aldrig testat kombinationen men det låter jättegott med gorgonzola!
SvaraRaderaLåter som en riktigt trevlig afton hos er, härligt. Tittar solen fram hos er? Här är det ljuvligt. Kramar i massor till er!
Inget kul att inte tåla sparris, men du får helt enkelt hålla dej till osten istället Amy!
RaderaKram till dej också.
Mums, det ser mycket gott ut! Önskar er en fin kväll!
SvaraRaderaTack!
RaderaDetsamma hoppas vi du fick.
Jag är så glad att sparrissäsongen är här. Så gott och dessutom går det att göra så fina uppläggningar. Er variant är ett bra exempel! Gorgonzola lät underbart gott som tillbehör!
SvaraRaderaJa, nu gäller det att passa på att njuta och frossa.
RaderaHoppas att ni får en riktigt trevlig kväll!
SvaraRaderaTack, det fick vi:)
Raderaälskar sparris! fint att det är sparrissäsong igen så man kan hitta på massa gottigheter med den... gorgonzolan hoppar jag däremot helst över, jag har lite för mesig smak när det gäller ostar ;)
SvaraRaderaser fram emot fortsättningen på eran bröllopsdagsmiddag! en efterrätt med jordgubbar kan ju aldrig bli fel.
Du får helt enkelt hitta en ost med lite mildare smak att lägga på. Hushållsost kanske:):)
RaderaEfterrätten kommer snart, håll ut!
Sparris är ljuvligt gott! :) Mannen min har sådana i sin trädgård! Hoppas att resten av middagen var lika god och att ni hade en trevlig kväll igår! :)
SvaraRaderaVilken lyx med egna sparrisar i trädgården.
RaderaJa då det var både gott och trevligt!
Sparris är så gott, man får gotta sig lite extra just nu när det är den säsongen. Ha en bra vecka
SvaraRaderaJa, man får passa på att njuta!
RaderaDetsamma till dej.
Så enkelt och såå gott! Vattnas i munnen på mig!
SvaraRadera