Inte blev det något dopp i det blå idag heller, det har inte varit något vidare strandväder alls faktiskt. Mest tjocka, gråa moln på himlen och det ser ut som att det ska börja regna när som helst. Så klart det ska vara så när det är helg och de som jobbat hela veckan äntligen är lediga:) Men, men, det kommer säkert fler soliga dagar som kan bjuda på strandbesök och soldyrkan.
I går bjöd vi er på en rabarberchutney vi gjort och som passar fint till sommarens grillade middag. Idag tänkte vi bjuda er på en finfin potatissallad som gör detsamma. Det ursprungliga receptet har vi fått från Ernst Kirchsteiger, men lite förändringar är vi ju bara tvungna att göra. Inte för att det är något fel på Ernsts variant, men denna passade vårt köksutbud bättre:
Potatissallad med västerbottenost 4 port
1 kg potatis
250 g riven västerbottenost
½ dl hackad persilja
körvel, vi pudrade över torkad men det ska egentligen vara färsk
½ dl fint hackad rödlök
4 msk vit balsamvinäger
5 msk olivolja
2-3 msk flytande honung
salt och svartpeppar
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisbitarna, häll bort vattnet och lägg dom i uppläggningsskålen medan de är varma. Strö på den rivna osten och låt den smälta.
Blanda ner persilja, körvel och rödlök.
Rör samman vinäger, olja och honung och slå det över potatissalladen, rör runt försiktigt.
Smaka av med salt och peppar.
Ikväll är vi hembjudna till Håkans chef på "personalfest" vilket alltså betyder att vi är befriade från kökstjänst, skönt det med ibland:)
Ha en finfin lördagskväll,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Låter riktigt gott:)
SvaraRaderaHelt rätt!
RaderaSå gott det ser ut, mums. Jag gillar västerbottenost men har aldrig haft det i potatissallad... kan tänka mig att smaken blir riktigt god tillsammans med honung, balsamvinäger mm :) Och er rabarberchutney mmmm har också gjort något liknande för ett tag sedan :)
SvaraRaderaÖnskar er en fortsatt fin helg, kram på er!
Då måste du absolut prova det, västerbottenost med potatis är en riktigt fullträff:)
RaderaVi önskar dej detsamma och börjar vår nedräkning nu:)
Kul med en lite annorlunda potatissallad, mums!
SvaraRaderaKram Malin
Härligt!
RaderaSparar, sparar, sparar. Gudars (inte för att jag är religös eller så) men vad god den såg ut.
SvaraRaderaHoppas ni har en trevlig och varm helg!
/E
Bra, bra, bra! Den var så god så man nästan blev lite religiös:)
RaderaJotack, hoppas du haft detsamma!
Ost kan man aldrig få för mycket av. Låter smarrigt! Bättre än krämig variant med majjo.
SvaraRaderaDu har så rätt så, Sofie!
RaderaDetta låter jättegott!! Ost är så gott till det mesta.
SvaraRadera=)
Ja, med ost kan det bästa bara bli ännu godare:)
Raderagud vad gott! denna måste jag testa någongång i sommar, det kan ju aldrig bli fel med västerbottenost :)
SvaraRaderatråkigt att ni haft tråkigt helgväder, här har det fortsatt vara toppenväder så jag har nästan bott i vattnet. hoppas ni hade en riktigt trevlig lördagkväll i alla fall och fick massa gott att äta!
Nej, det kan ju faktiskt inte bli det!
RaderaJa inte har det varit nåt speciellt badväder här inte, mest moln framför solen hela tiden.
vad gott det ser ut! potatissallad är ju den perfekta sommarrätten, tack för receptet :)
SvaraRaderaTack! Ja, det passar fint nu när värmen är på ingång:)
RaderaPotatis och en massa västerbottenost - vad kan gå fel!? Gissa om många kommer välja denna potatissallad till sitt grillade framöver ;-)
SvaraRaderaAbsolut ingenting:) Får vi absolut hoppas på, den passar så oerhört gott till.
RaderaLagade denna "the Ernst way" för några år sedan. Så god! Har sedan inte varit människa att googla fram receptet... så levererar ni det ur era gömmor. TACK, jag blev SÅ glad!!! Säkert lika god "Mårtenssons way".
SvaraRaderaSå kul, härligt att kunna vara till hjälp och att dessutom få veta det. Så glada blir vi!
RaderaHoppas det ska smaka:)
Den måste vara helt underbart god denna sallad när det till och med gömmer sig Västerbottensost i den! :)
SvaraRaderaMen visst är det så!
Radera