Kanske är ni sugna på ett nytt sillinläggningsrecept som ni kan prova? Detta receptet har vi faktiskt suttit och hållit på sen jul då Ankis syrra Carina hade gjort denna sortens sill. Det är nämligen en av Carinas absoluta favoriter vad gäller sillinläggningar så därför hamnade det på hennes lott att fixa till den. Nu tänkte vi skicka receptet vidare till de av er som är sugna på att prova en lite annorlunda variant på att lägga in, eller rättare sagt koka in, era sillar.
Inkokt sill / rullesill
1 kilo sillfiléer
6 dl vatten
3 msk ättikssprit
4 msk socker
1 gul lök. hackad
6 kryddpepparkorn, grovt krossade
2 tsk salt
Skölj sillen och låt den rinnaav.
Blanda samman vatten, ättikssprit, socker, kryddpepparkorn, salt och lök i en gryta. Koka upp lagen och se till så att salt och socker smälter.
Rulla samman fisken och lägg den i en vid gryta och häll den heta lagen över. Låt sillen sjuda på svag värme under lock 8-10 minuter, kolla så den är genomkokt.
Låt sillen ligga och kallna i lagen och förvara sen i kylen till det är dags att äta den.
För vår del blir det midsommarfirande hos familjen Persson, helt i sedvanlig ordning. Som traditionerna föreskriver så är det vår uppgift att bidra med vår alltid lika uppskattade matjessilltårta som ni kan se här och här i två olika dekorationsvarianter.
Hör ni till de som inte gillar sill så har vi några andra goda förslag på alternativ till sillatårtan, vad sägs om:
Men är det nu så att ni sällar er till sillätarna och letar efter recept på goda sillar att lägga in så har vi en hel del förslag till er. Närmare bestämt så har vi nu 18 olika recept så förhoppningsvis så hittar ni något som faller er i smaken:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Ja, snart är det midsommar och det piffas lite här och puffas lite där ;)
SvaraRaderaBlir ingen sill hos oss... däremot grillat skulle jag tro... vi har ännu inte riktigt bestämt oss.
Ja, det gör ju det - många godsaker som ska fixas:)
Raderagrillat låter inte alls dumt, det lär det nog bli för vår del också.
Sill i mitt ö-hjärta! Äntligen är det sill-tajm! Och ni sitter inne på många bra recept, det ser jag. Synd att jag inte riktigt styr över sillen i år, men jag får ju leda den sill-ansvarige i eran riktning :)
SvaraRaderaHärligt! Styr du den ansvarige hit så ska vi nog få styr på läget:)
RaderaIgen sill i min mage men säkert i makens. Tänker sikta in mig på tårtorna :-) Och kanske något annat om det (mot förmodan) landar på grillen.
SvaraRaderaKram
Haha, Inga tårtor på grillen hoppas vi:)
RaderaKram.
Kul att ni är med och tävlar! Lycka till;-)
SvaraRaderaSill är ju midsommaraftonens höjdpunkt. Ni verkar vara ena duktiga sillinlägg-isar:-)
ha det bäst, kram!
Ja, vi håller tummarna:)
RaderaVisst är det gött, galna sillälskare är vi båda...
Detsamma till dej,
kram
Ja, midsommar är ju liten matmässigt jämfört med julen. Mer dricka på midsommar för många.
SvaraRaderaSill hoppar jag. Den där kalkontårtan skulle jag kunna tänka mig...
Ja, det är väl kanske så det är... men med ålder kommer vishet eller hur?
RaderaHoppa och byt du hur du vill, det är helt okej med oss:)
Dreglar nästan, låter smarrigt! Tror minsann att jag kanske ska göra en avokadopaj till midsommar, det låter jättegott det också! Hoppas ni får en trevlig midsommar! Kram Anna
SvaraRaderaTack, så kul att du gillar:) Avokadopajen är smaskig, den ska du absolut prova!
RaderaDetsamma till dej Anna,
kram
Herreje vilken massa recept på sill! Och jisses så mycket midsommarmat som lagas på jobbet, Håkan! Vilken tur att ni finns för alla som inte orkar eller kan fixa själva.
SvaraRaderaTack för tips på "sillfritt" också :-) Det är så där lagom kul att kolla mattidningar just nu. Sill, sill, sill, sill, sill och så lite lax :-) Men det unnar jag alla sillälskare. Förstås.
Ha det gott och snart kommer solen har jag sett!
Jojomensan:) Och perfekt för dej, du som ääääälskar fisk:):)
Raderani är duktiga med era sillar ni! själv hoppar jag över både sill och nubbe helst, men den där kalkontårtan kanske man skulle ge sig på :) om jag bara visste vad jag ska göra på midsommar så skulle det ju underlätta ännu mer ;)
SvaraRaderaMen tack! Det ska du väl verkligen hoppa över, kanske nästa sommar?
RaderaDet var en massa godsaker. Jag ska bara bestämma mig för vilka av de aderton sillarna jag ska slå till på. Återkommer när jag bestämt mig ;). Lutar åt citron/rom eller den med sambal eller feta eller.... hjälp. Vilka är godast? mina gäster är lite "sillförsiktiga".
SvaraRaderaLåter spännande, vi väntar med iver att se vilka det blev. Brantevikaren går ju alltid hem, och citronsillen smakar mycket citron och väldigt lite av sillen, likaså fetasillen. Sambal är en heting som säkert också går hem hos de sillförsiktiga:)
RaderaLycka till!
Alla kommer med så fina tips inför midsommar. Själv har jag kommit in i värsta semesterlunken och tar det kanske för soft...
SvaraRaderaÄsch, klart du ska lunka på och softa, det är ju därför man har semester eller hur! Passa du på att njuta av sol och värme, det är dej väl förunnat!
RaderaJag längtar så sjukt mycket till midsommar, eller rättare sagt till sillen, jag ä-l-s-k-a-r sill!
SvaraRaderaSamma här, vi är sillatossingar båda!
Radera