måndag 4 juni 2012

Torskgratäng med mozzarella och tomat.

Hur vi än försöker så kan vi omöjligt hämta oss från helgens bravader, vi går liksom runt på små förgyllda moln och bara ler lite fjantigt båda två... vilken härlig baksmälla! Nu har det dessutom börjat dyka upp inlägg hos våra "nyfunna" vänner också, så himla roligt att se varandras bilder och få återuppleva allt! Vi tycker absolut att ni ska kika in hos de andra för att läsa och titta ni också.
Vilka minnen vi fått för resten av livet och förhoppningsvis så får vi spä på dom lite mer i framtiden, för det är verkligen något vi hoppas uppleva fler gånger!

Men nu ska vi att vi inte tjata mer om bloggträffen ( i alla fall inte idag), vi tänkte istället vi skulle tjata lite på er om hur bra det är att äta fisk och att det är något som vi alla bör göra oftare:) Dagens middag i vårt kök blir en laxrätt men den får ni allt vänta lite innan ni kan kocka till. Tills dess bjuder vi på ett förslag på en väldigt god, och enkel, torskmiddag. Lite italienska smaker blir det här av mozzarellaosten, basilikan och tomaterna, ringla gärna över Crema di Balsamico precis innan ni sätter tänderna i portionen så är ni i hamn!

Kanske inte det vackraste vi tillagat, men ack så gott! 

Torskgratäng med tomat och mozzarella 2 port
400 g torskfilé
½ citron, rivet skal och pressad saft
salt och peppar
3 stora tomater eller 8 coctailtomater, skivade
½ dl basilikablad, strimlade
olivolja
125 g mozzarellaost
Ringla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg i torsken. Pressa över citronsaft, salta och peppra.
Riv över citronskal, strö på basilika, lägg på tomatskivorna och ringla över olivolja.
Dra sönder osten i bitar och lägg över fisken.
Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter lite beroende på hur tjock fisken är.

Så go vänner, nu önskar vi er en bra vecka,

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

35 kommentarer:

  1. En dag väldigt snart får jag nog ta och lyda dig angående att äta fisk. Blir för sällan... Detta låter väldigt gott och har allt hemma, utom just fisken. Men som sagt, snart!

    Kram Malin

    Ps, Lite avundsjuk på er helg faktiskt ;o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker vi låter bra, mer fisk till folket:)

      Kram på dej.

      Radera
  2. Fler såna recept tack - det är säkert jättegott och eftersom sambon ska ut och fiska på onsdag (igen) så hoppas jag, att jag kan testa det ;-)

    Pingsten hade vi vår träff för hobbyfiskare med familjer på Fehmarn för 6:e gången och (igen) med över 100 deltagare!! Där bidrog dom som fiskade med torsk som inte ens var dagsgammal och vi fritterade filéerna direkt på stranden i Bierteig, blir väl *öldeg* på svenska om jag översätter det... Mycket gott och om ni är intresserade så får ni receptet så klart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, will do! Då håller vi tummarna för fiskelycka då, så det kan bli matlycka i köket också!

      Klart vi måste ha receptet, det låter ju hur spännande som helst! Anki är numera professionell friterare efter helgens matlagning:)

      Radera
  3. Ni är allt bra duktiga på att äta fisk! Det där låter riktigt gott :) Äter ni gratängen som den är eller med potatis till kanske? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi försöker i alla fall:) Vi åt den med potatis, men den går säkert riktigt fint med endast grönsaker om man vill det.

      Radera
  4. Ja, det där ruset ger inte med sig... konstigt! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det gör ju inte det, vi fattar ingenting:):) Bästa ruset ever!

      Radera
  5. Nej, jag har fortfarande inte ätit fisk sedan erat förra fiskinlägg! Jag måste snart ta mig i kragen;) Tack för påminnelsen;)

    SvaraRadera
  6. Låter som ett fiskrecept för oss. Enkelt och gott!
    Vet!! Skulle kunna tjata om denna helgen läääänge!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, provar du så får vi hoppas att du gillar det:)

      Visst börjar man känna sej lite tjatig, men det går ju inte att undvika...

      Radera
  7. Goda fiskrecept tar vi tacksamt emot eftersom vi ofta och gärna äter fisk. Kul att ni har haft en bra helg.

    SvaraRadera
  8. Skönt att man inte är ensam om att gå runt fånigt småleende ;). Så bra var den, helgen alltså! Fisken ser inte ut att gå av för hackor den heller, garanterat bättre än vår korvgryta ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, vi är gott sällskap:) Fisken smakade gott, men korvgryta är inte att förakta!

      Radera
  9. Fiskgratängen ser jättegod ut! Och så smidigt med få ingredienser, toppen vardagsmat!

    SvaraRadera
  10. Ni får prata hur mycket ni vill om er fina bloggträff! Jag läser gärna :) En sådan sak ni kommer leva länge på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra:) Hur länge som helst kommer den att hålla sig vid liv!

      Radera
  11. Tycker det ser både fint och gott ut. Fisk med italiensk touch låter bra. Undras bara när jag ska tippa över och till slut tippa över och köpa med mig fisk hem. Är så orolig för att få med mig dålig kvalitet och få den där "fisksmaken" som jag inte gillar. Är det färskt över disk som gäller, kanske?

    Tjata på om träffen bara, vrid om kniven lite extra :-) Gissa om jag blir ännu mer taggad inför nästa gång och kommer att hänga på låset redan dagen före när jag läser om hur toppen ni har haft det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Färsk fisk finns det inte mycket som slår. Håkan är som du och avskyr verkligen när det smakar så där "fiskigt" som du skriver, så vi köper bara de frysta som vi är helt säkra på brukar smaka bra.

      Åh Lotta, vi tycker så synd om dej, och lite om de av oss som inte fick träffa dej heller! På låset måste du absolut hänga, nästa gång får du inte missa något!

      Kramar till dej.

      Radera
  12. Mums säger vi till denna fiskgratäng, kanske hamnar den på en tallrik i vårt kök snart...

    Vilken bloggträff ni haft, prata om den hur mycket ni vill för det är ett fantastiskt spektakel att bloggare med ett brinnande intresse för mat samlas en helg och gör det alla älskar att göra. Vilket fint minne ni fått!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra, hoppas den faller er i smaken.

      Ja, det var verkligen ett fantastiskt spektakel, ett minne för livet!

      Radera
  13. En härlig kombo på gratängen, ser riktigt smaskigt ut. Något jag får göra när grillvädret uteblir :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut något för dagar då de tunga grå hänger i luften, piggar upp som bara den:)

      Radera
  14. Goda fiskrecept kan jag aldrig få för många av och det här låter riktigt mumsigt! PS! Jag har en liten utmaning till er på min blogg om du har tid och lust att vara med :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, bara att testa!
      Då kollar vi in den, spännande.

      Radera
  15. Tjoho! Finns en utmaning till ER på min blogg!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg den just, och tar över facklan i morgon vännen! Tack och tjoho!

      Radera
  16. vad kul att ni hade en bra helg!
    Sånt tankar energi.
    Visst är fisk gott, har ett liknande recept jag kör med som vi älskar här hemma på färsk torsk med italienska smaker.

    trevlig helg!

    SvaraRadera
  17. Snart får jag nog sätta mig och kolla på alla era fiskrecept så att jag får tummen ur och tillaga mer fisk! Ska ni hitta på ngt trevligt nu morgon när det är nationaldag? /Emma

    SvaraRadera
  18. Ja det är svårt att nyktra till och komma ur detta rus. Inte pga remsandrinken tack och lov... Men visst känner man sig lite hög. Bästa helgen på bra länge!

    SvaraRadera
  19. Fisk är bästa maten! Själv har jag varit sugen på torsk med äggsås aldleles för länge!

    SvaraRadera
  20. Jag gillar fisk oerhört mycket men kan ibland få idétorka. Det här såg supersmarrigt ut! Mozarella är ju ljuvligt!

    SvaraRadera
  21. Nu står den i ugnen och gottar sig! Väntar med spänning och verkar jätte gott + att det var super enkelt att slänga ihop en trött tisdag! :) Tack för receptet!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!