Vi kom alltså hem igår, runt 10 svensk tid, efter att ha varit på resande fot i mer än 27 timmar... en hiskelig hemresa med himska luftgropar, skakande jumbojet och varningar från piloten titt som tätt. Anki svor på att det var hennes sista flygplansresa och var helt övertygad om att vår sista stund var kommen, men som tur var så slutade det hela lyckligt till slut och vi klev lättade av planet på Kastrup.
Väl hemma igen så konstaterade vi snabbt att det inte bara var våra reseväskor som ökat i vikt så nu är det åter rörelse och motion som gäller, Håkan lider av svår cykelabstinens och Anki har saknat sina hurtpromenader:)
Gårdagens gick mest åt till uppackning, träffa familjen, matinköp och tillagning. Klockan 21 sussade frun gott i soffan, en timme senare även Håkan, och efter 12 timmars sömn satt en svensk frukost gott i morse.
Nu återstår bara att kika genom alla foto (sådär ca 700!) vi tagit och välja ut vilka vi ska visa för er. Vi kan redan nu lova er att vi kommer att bjuda på många spännande matbilder, inköpsbilder och några finfina naturupplevelser. Här kommer ett litet smakprov:
En hel del tempel har vi besökt och förundrats över.
En och annan Bintang har vi släckt törsten med...
Risterassernas grönska har vi njutit av.
Makalösa naturscener har vi bjudits på.
Färgglada offergåvor har kantat våra promenadstråk.
Och en hel massa matupplevelser har vi haft, här Babi Guling en av Balis mest berömda rätter.
Ett litet recept ska vi väl också klämma in, tyvärr utan bild för det är faktiskt inte alltid kameran får vara med på våra festligheter. En drink blir det idag, vad kan väl passa bättre en lördag som denna med strålande fint väder, svalkande och god:
Frusen sommardrink
3 dl kokande vatten
3 påsar grönt te
2 dl socker
1 citron, pressad saft och rivet skal
2 lime, pressad saft
1 näve mynta, fint hackad
2 cl vodka/glas
Koka upp vattnet i en gryta och lägg i tepåsarna. Dra grytan från värmen och låt påsarna stå och dra i vattnet ca 5 minuter. Ta upp påsarna och håll i socker, limesaft, citronsaft och skal och låt sockret smälta.
Låt sockerlagen svalna och häll i myntahacket. Slå blandningen i en plastlåda och ställ det i frysen, rör om efter en timme och låt det sedan fortsätta frysa minst 4 timmar.
Häll vodkan i ett glas, skrapa ner den frusna teröran i glaset, ca 1/4, och rör samman.
Dekorera gärna glaset med lite myntablad vid serveringen.
Nu återstår bara för oss att önska er en fortsatt underbart härlig helg, så ses vi snart igen!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Åh, ni har säkert haft en underbar resa! Skall vara roligt att se och läsa mera om er resa! Kram
SvaraRaderaÅh, vad avundsjuk jag är på er!! Ni verkar ha haft det helt underbart. Ska bli kul att se mer bilder och läsa allt spännande ni gjort!
SvaraRaderaVälkomna hem!
SvaraRaderaBara ett par bilder och jag blir riktigt nyfiken på de andra 700 ;-)
Varmt välkomna, ni har varit saknade! :) Underbar bildkavalkad ni bjuder på och jag förstår att det kommer att bli finfina inlägg framöver *längtar redan*
SvaraRaderaStor kram på er!
Håkan kunde väl ha lånat någon cykeltaxi, ha ha...
SvaraRaderaVi har saknat er! Och ser nu oerhört fram emot era reserepportage. För jag antar att det kommer bli flera :-) Det verkar ju som ni har haft det alldeles toppen - utan oss...
Oj vilken tripp! Låter - och ser- ju hur spännande som helst!!
SvaraRaderaVälkomna hem och ser fram emot mer bilder:-)
KRAM
Välkomna hem. Ska bli kul att få höra om eran resa :)
SvaraRaderaVälkomna hem finingar!
SvaraRaderaVad roligt att ni är tillbaka i Mårtenssons kök igen! I missed ya :-) Jag hatar att flyga så den där resan med en massa luftgropar avundas jag icke, men resten - ja! Ska bli kul att få se vad ni delar med er av, ingen dålig tripp på tre veckor!
SvaraRaderaNi valde rätt tid vädermässigt också att komma hem, om ni nu inte är trötta på sol och värme förstås :-)
Välkomna hem! Kram + kram
Välkommen hem! Fina bilder!
SvaraRaderaVälkomna hem! Kanske bussresa eller bilsemester nästa gång då? Eller tåg? Brukar också gå snabbt och smidigt...
SvaraRaderaSer ut som ni haft en grym resa. Ser fram emot kommande inlägg.
Ja, ni är nog inte ensamma om att behöva lägga om kosten efter semestern....
Välkommen hem! Så underbart att resa bort så länge och till en sån fantastisk miljö. Ser fram emot alla bilder (inte minst matbilderna) och alla spännande mattips!
SvaraRaderaHärligt!
SvaraRaderaVälkommen hem:) Ni ser ut att haft det härligt!!! Helt rätt att lämna svenska skitvädret;)
SvaraRaderaVälkomna hem! :) Så härligt ni verkar ha haft det och den där drinken låter väldigt god. Frisk! :)
SvaraRaderaFy sjutton vad gott! Ni har säkert hunnit med mycket på tre veckor. Hoppas ni får en lugn start på vardagen med dess arbete och rutiner!
SvaraRadera/Emma
Välkomna hem ;) Är inte ett DUGG avundsjuk på er resa. Ser himla härligt ut! Vackra bilder också. Kram Anna
SvaraRadera