söndag 22 juli 2012

Enkel banoffee pie

Banoffee pie kan man se lite varstans, i mattidningar, på tv och inte minst på flera olika matbloggar. Vi har varit sugna på att prova vi också men vi funderade på att förenkla det hela lite och servera smaskigheten i portionsformar istället. Ingen dum fundering alls faktiskt, om vi själv får säga det, ett enkelt och snabbt sätt att käka efterrätt utan för mycket pimsgöra:)


Banoffee pie  2 stycken portionsformar
6-8 digestivekex
2 bananer, skivade
Dulce de Leche kolasås  (receptet hittar du här)
lättvispad grädde
Krossa kexen och tryck ut smulorna i botten av portionsfomarna. Häll kolasåsen över kexsmulorna, lägg på bananer och strö på lite mer kexsmulor. Sist klickar du på lite vispad grädde och sen är det bara att njuta!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

10 kommentarer:

  1. En söt efterrätt, galet förtjust i den faktiskt. Vissa tycker den är för söt, men det tycker inte jag. ;o)

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Banoffeepaj är Guds gåva till människan! Så underbart gott är det, en av mina stora favoriter! Ännu bättre att få en egen portionsform, eller två ;) Jag har kvar lite dulce de leche från mitt senaste bak, och bananerna är billiga på lidl nästa vecka... Ett tecken? ;)

    SvaraRadera
  3. Kanske bra att servera banoffee pie i portionsformar annars är det svårt att sluta äta ;-) Är ju så gott!

    SvaraRadera
  4. Ja, en mycket god efterrätt det där!

    SvaraRadera
  5. Oj så gott,smart att göra det i glas, måste testat, att göra en hel pajform blir för mucket hemma hos oss

    SvaraRadera
  6. aldrig testat de men de ser ju helt underbart ut.

    SvaraRadera
  7. Mums! Ännu bättre i portionsform :)

    SvaraRadera
  8. Hörrni, vilken bra idé. Sparat i min lilla (läs stora) mapp här. Hoppas att ni har det bra i...hrm...höstvädret. Det var vad som bjöds på här hemma idag iaf! /Emma

    SvaraRadera
  9. oftast är det enklaste det godaste...mycket bra idé med portionsformar! ha en fortsatt trevlig sommar...

    Nadja

    SvaraRadera
  10. Faktiskt en jättebra idé att göra i lite mindre mängd. Tack för tipset!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!