måndag 9 juli 2012

Flarn med citron och vallmofrö

Vi fortsätter väl på temat "vad som serverades förra lördagen" och kör vidare på andra våningen på kakfatet som bjöd på flarn med citron och blå vallmofrön. Detta receptet har vi klippt från en sk. tanttidning och är detta en föraning om hur det är att vara tant så tackar ingen av oss nej till det...
Fast Håkan suktar inte i och för sig inte efter någon roll i "La cage aux folie" så någon tant lär det inte bli av honom, oavsett hur många flarn han äter:)


Flarn med citron och vallmofrö  ca 35 stycken
100 g smör
3 dl havregryn
dl strösocker
1 ägg
1 msk blå vallmofrö
1 citron, rivet skal
1/4 citron, pressad saft
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en gryta. Rör ner övriga ingredienser och blanda samman noga.
Klicka ut degen i teskedsstora klickar på bakplåtspapper som ligger på bakplåt. De kommer att flyta ut en del så lägg inte klickarna för nära varandra.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader 6-8 minuter. Ta ut och låt dom svalna.

Att citron passar väldigt bra tillsammans med blå vallmofrön kanske man inte kan tro, men eftersom vi provat just denna smakkombination i dessa cupcakes tidigare så föll vi för paret direkt!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. Jag har sett smak-kombon i ett antal recept, men aldrig testat, även om jag blir sugen varje gång... NU kanske?!

    SvaraRadera
  2. Flarn för mig är barndomsminne. Vi hade det ofta när jag var liten. Det är så gott, och jag kan tänka mig att det är gott med citron och vallmo.

    SvaraRadera
  3. Jag har kombinerat dessa två smaker i en mjuk kaka en gång och det var inte alls dumt. Nä, Håkan ska nog inte försöka sig på rollen som tant. Vi är många som skulle sakna honom här på bloggen om han startade en tantblogg istället. Fast det är en kul tanke... Kramar till er båda!

    SvaraRadera
  4. Vilket kakkalas ni hade, inte illa! När jag blir tant ska jag bjuda mina tantkompisar på småkakor varje dag.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Tänkte bara titta in och önska er en alldeles UNDERBAR semester!

    Kramar i massor!

    SvaraRadera
  6. ja de ser riktigt goda ut,har faktiskt sett lite överallt med blå vallmo o citronkaka så de verkar va poppis,själv har ja inte testat än.

    SvaraRadera
  7. Jag har fortfarande inte testat att ha vallmofrön i kakor. Nu får jag se till att få ändan ur och köpa hem en påse frön.

    SvaraRadera
  8. Kakorna låter så goda med citron i mmmm! Vallmofrön har jag bara använt till frallor/bröd.

    SvaraRadera
  9. Vad gott med flarn! Intressant smaksättning med vallmofrön.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!