Vi fortsätter väl på temat "vad som serverades förra lördagen" och kör vidare på andra våningen på kakfatet som bjöd på flarn med citron och blå vallmofrön. Detta receptet har vi klippt från en sk. tanttidning och är detta en föraning om hur det är att vara tant så tackar ingen av oss nej till det...
Fast Håkan suktar inte i och för sig inte efter någon roll i "La cage aux folie" så någon tant lär det inte bli av honom, oavsett hur många flarn han äter:)
Flarn med citron och vallmofrö ca 35 stycken
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 ägg
1 msk blå vallmofrö
1 citron, rivet skal
1/4 citron, pressad saft
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en gryta. Rör ner övriga ingredienser och blanda samman noga.
Klicka ut degen i teskedsstora klickar på bakplåtspapper som ligger på bakplåt. De kommer att flyta ut en del så lägg inte klickarna för nära varandra.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader 6-8 minuter. Ta ut och låt dom svalna.
Att citron passar väldigt bra tillsammans med blå vallmofrön kanske man inte kan tro, men eftersom vi provat just denna smakkombination i dessa cupcakes tidigare så föll vi för paret direkt!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Jag har sett smak-kombon i ett antal recept, men aldrig testat, även om jag blir sugen varje gång... NU kanske?!
SvaraRaderaFlarn för mig är barndomsminne. Vi hade det ofta när jag var liten. Det är så gott, och jag kan tänka mig att det är gott med citron och vallmo.
SvaraRaderaDe ser väldigt goda ut!
SvaraRaderaJag har kombinerat dessa två smaker i en mjuk kaka en gång och det var inte alls dumt. Nä, Håkan ska nog inte försöka sig på rollen som tant. Vi är många som skulle sakna honom här på bloggen om han startade en tantblogg istället. Fast det är en kul tanke... Kramar till er båda!
SvaraRaderaVilket kakkalas ni hade, inte illa! När jag blir tant ska jag bjuda mina tantkompisar på småkakor varje dag.
SvaraRaderaKram Malin
Tänkte bara titta in och önska er en alldeles UNDERBAR semester!
SvaraRaderaKramar i massor!
ja de ser riktigt goda ut,har faktiskt sett lite överallt med blå vallmo o citronkaka så de verkar va poppis,själv har ja inte testat än.
SvaraRaderaJag har fortfarande inte testat att ha vallmofrön i kakor. Nu får jag se till att få ändan ur och köpa hem en påse frön.
SvaraRaderaKakorna låter så goda med citron i mmmm! Vallmofrön har jag bara använt till frallor/bröd.
SvaraRaderaVad gott med flarn! Intressant smaksättning med vallmofrön.
SvaraRadera